Minisemester

Jag och F drog på kryssning till Tallinn i helgen. Det var underbart att komma iväg, äta god mat, dricka lite drinkar, dansa och umgås. J och M åkte samtidigt men stannade kvar en natt i Tallinn också, något vi inte kunde eftersom jobbet kallade på oss på måndagen ;)
Barnen var hos faster Eva och de var helnöjda med sin helg. Det var första gången någonsin vi lämnade bort dom mer än en natt :) Tror det var uppskattat från båda håll att få sakna varandra lite.

Vi åkte med TallinkSiljas Baltic Queen. Jag gillade båten jättemycket men maten var inte den bästa. Vi åt på Aleksandra första kvällen, en rysk A la Carte restaurang och där var maten toppen. Men buffén andra kvällen var ingen höjdare och frukostbuffén var inte speciellt rolig den heller. Men vi hade det underbart ändå och Tallin var en häftig stad. Otroliga kontraster mellan gammalt och nytt. Kan tänka mig att göra ett nytt besök där på sommaren, det var kallt och blåsigt och småregnade när vi var där. En vacker sommardag är det nog toppen!

Nu återgår vi till en vardag med 2 heltidarbetande föräldrar och alla tider att passa. Men snart har vi semester 1 vecka. Visserligen ska vi renovera hemma då men det är ju så skönt att få vara lite ledig!!


Gamla Staden i Tallinn


Ja, vad säger man... såna här små ställen fanns överallt. Väldigt turistigt på sina håll.


En rysk-ortodox kyrka. Alexander Nevskijkatedralen.


Gamla staden med sin ringmur.

Vikingarna...

...lever kvar i Frösåker! Där finns en fantastisk vikingamiljö uppbygd med fantastiska vikingaföremål (finfina kopior) som man får prova, klämma och känna på. Puh, som äger gården, är en riktig eldsjäl och ställde upp till 100% på barnens frågor och funderingar. Vilken människa och vilka kunskaper!
Barnen fick prova att baka tunnbröd och äta det på vikingavis med smör, honung och en gnutta salt. De fick prova skjuta pilbåge, hacka runor och Colin gjorde sin egen pilbåge. Vi var där i 3 timmar och inte ens då ville barnen åka hem.

Mysdag

Först lite jobb på förmiddagen, sedan mysig eftermiddag med Mandi, Linnea och Nina. Regn och blåst men vad gör väl det när man har trevligt sällskap :)
Bästisarna Linnea å Mandi bjöd på sötaste "eskimåpussen". Hahaha, goaste tjejerna!

Höstlov och lite gnäll

Det årliga höstlovet är i full gång. Jag har inte tagit ledigt den här gången eftersom jag ska ha semester senare i höst då vi ska göra om i vardagsrummet. Eller hur älskling ;)
Barnen är lediga ändå. Jag slutar ju antingen tidigt eller börjar sent så det blir ju inte så många timmar för dom att klara sig själva. Dom fixar det... tror jag...hahaha.
Det är bara det att Colins "sommarkompis" Isac är här i stan över lovet så de leker ju non-stop... vilket blir lite trist för Amanda som inte har någon kompis. Ska se om vi kanske kan låna en kompis nån dag så hon får leka lite. Roligt för Colin, de har så otroligt roligt ihop han och Isac.

Idag hade jag kontakt med min läkare igen angående min arm som fortfarande gör ont sen jag cyklade omkull för en vecka sen. Han ville att jag skulle röntga så det har jag gjort. Röntgen visade att det inte är några synliga skelettskador så antingen är det en liiiiiiiten spricka som inte syns på röntgen (det gör man inget åt ändå) eller så är det mjukdelarna... på nåt sätt. Jag har en liten konstig svullnad innanför armbågen... den ömmar. Armen gör ont när jag använder den... pust å gnäll å stånk å stön. Jag är så otroligt otålig när det gäller smärta... jag hatar att ha ont ;) Läkaren ska iallafall ringa igen imorgon. Men antagligen är det bara att vänta och undvika de rörelser som gör ont ;) Kan man inte trolla?

Nånting roligt är iallafall att vi ska vara barnfria snart jag och min man. Det ska bli riktigt skönt att få koppla av ett par dagar och bara umgås som ett par och inte som föräldrar som det ju oftast blir i vardagslivet. NICE! Jag ser fram emot det!

Förra vecka var Colins klass till
Åkesta Observatoriet och fick spana på rymden. Colin är grymt intresserad och förhör oss konstant här hemma om solsystemet. Hihi. Jag har också lärt mig massor dessa veckor de läst om rymden i skolan ;)