Frostiga foton

Det är bitande kallt ute men jag klädde på mig och gav mig ut för att fota lite närbilder på förmiddagen.
Nu har barnen varsin kompis här så jag fick en liten stund över till redigering, hurra! Snart ska jag nog klä på mig och gå ut en liten sväng med tjejerna.
Jag gillar mitt nya objektiv!!


Den stora grå...

...hästen Belsebub. Den har A ridit på idag :) Tack vare snälla Jessicus. Det gick så bra så fast det var k..k..kallt ;)
Nu laddar vi inför C:s bandyträning. Han laddar genom att åka skridskor... men han har ju vanan inne från alla polspel så det ska väl gå bra ändå. Han var sååå sugen på att skjuta lite med klubba o puck på sitt nya mål så inget i världen kunde stoppa honom. Jag ska hämta in honom om en stund så han tinar innan träningen.

Jullediga

Vi har haft en underbar jul. Härlig ledighet, mysigt umgänge, god mat och fantastiska klappar. Jag är nu stolt ägare till ett makroobjektiv!!! Vädret har ju inte varit så fotovänligt tyvärr med molnigt och blåsigt. Men idag minsann skiner solen! Visst är det kallt men hellre det.
Vi ska till stallet idag, jag och A. Hon ska få rida en liten sväng på en stor häst. Spännande! Jag ska ta med mig kameran då. Hästar är bra motiv :)
Annars händer det inte så mycket. Fokus ligger på att bara vara, mysa och umgås. Jätteskönt men synd att inte hela familjen är ledig alla dagar tillsammans... MEN man kan ju inte få allt. Vi har ändå mycket tid tillsammans. Igår var jag och barnen ute och byggde snögubbar/häst och busade i snön. Det var kramsnö. Idag är det ca 12 minusgrader. Jag måste ta en tur till vår lilla snöhäst och se om den frusit fast eller om den är ett minne blott ;)


Lite foton med nya objektivet har det blivit iallafall.



God Jul!


julefrid

Ja, den har faktiskt infunnit sig till en viss del. Jag har inte fallit för julstressen i år. Visst är det körigt men jag är inte stressad. Och det är underbart!! Vi är nästan klara med allt. Jag har nån enstaka julklapp kvar bara och så lite matförberedelser. Vi ska fira hemma hos oss i år! Mysigt!

Ikväll har vi varit hos min syster och sambo och firat lite jul i förtid. Jättemysigt och hon hade lagat lasagne. Såååå galet gott! Hon är verkligen en mästare i köket!

Barnen fick tända varsitt tomtebloss. Det är spännande!
Nu ska jag snart krypa ner i sängen för imorgon ringer klockan 5:50. *Gäääsp* Alla är friska för tillfället även om C är lite förkyld och hostig. Jag hoppas vi får vara okej över jul!
Efter arbetspasset imorgon ska julefriden få infinna sig på allvar. Mysa, slappa, umgås och äta gott ska vi göra! Och njuta av några lediga dagar tillsammans. Med snö ute och en spolad skridkoplan ett stenkast bort. Vardagslyx på hög nivå!

Feber...

A fick feber och huvudvärk i lördags och det håller i sig. Igår fm trodde jag det vänt men sen steg febern igen och ligger på envisa 38,5. Huvudvärken är bättre för henne iallafall och idag är hon ganska pigg trots febern. Fast dålig aptit och hiskeligt uttråkad! Rena tortyren att tvingas vara inne när snö och sol lockar ute :(

I morse sa hon en rolig grej. Hon kom med handen för munnen och såg lidande ut.
-Vad är det? undrade jag
-Jag har ont i mina gluggar!!
Dvs där de tappade tänderna suttit. Hahaha, vilket skönt uttryck!!



Efter frukosten pysslade vi lite ramar som hon fick i present förut. Det var skoj och de blev jättefina. Hon är verkligen inte lätt att vara till lags idag men med oäääändligt med tålamod så går det bra!
Nu ska jag ta kameran och ge mig ut en kortis. C är ute och gräver i snön :)
Jag har framkallat lite nya kort så kaaanske jag ger mig in i scraphörnan en sväng sen :)
Förresten! Ikväll kommer våra nya sängar!!! Weeeehoooo! Inatt ska jag sova som en prinsessa!

Freeeeedag

Äntligen fredag. Men den kunde ha slutat i en lätt katastrof då C hade ont i huvudet och lite småfeber i går kväll.. Det är nämligen idrottsdag idag och skridskoåkning på Rocklunda!! Det är terminens höjdpunkt för Colin... han bröt nästan ihop igår men vi lovade att han skulle få gå iväg om han var feberfri på morgonen... och tempen stannade på 37,1. Mirakel kan ske ;)
Min man är en rolig filur... när väckarklockan tjöt i morse kravlade han sig ur sängen och tryckte på "snooze". Jag mumlade då att "idag måste vi upp på en gång om vi ska hinna"... varpå min man svarar: "Ja, men vår klocka har inte ringt ännu" ...
Nähä? Undrar vems klocka som han snoozade då ;) Hahaha, han är ju för skön!!
Ikväll ska han på julbord med jobbet, A ska på disco och jag och C blir ensamma en stund... undrar vad vi ska hitta på då? Kanske köpa hamburgare och slappa i soffan. Vi får väl se. Det beror ju lite på hur han mår också.
Jag ska åka och hämta dom nu iallafall. Vi måste ju planera outfit för discot ikväll :D
Pyssel? Vilken tid? Träna? Eh? ;)
Trevlig Helg!!

Mycket nu...

...jag har mycket att göra. Jag hinner inte med att blogga. Men imorgon har jag iallafall bestämt att det ska julpyntas här hemma. Jag och barnen ska pynta. Mannen i huset är nog glad om han slipper ;) Sen till helgen tänkte jag att vi skulle baka lussebullar. Snart är det faktiskt jul! Och jag får ledigt på julafton!! GISSA om jag är glad för det!!!
Igår tappade Amanda sin första tand. Det var lycka det! Som hon har väntat ;)
Jaha, roligare än så här blir det inte idag. Jag återkommer när vardagen lugnat ner sig lite :)

Hej helg

Jag är nyss hemkommen från ett toppenbra arbetspass. Jag har varit med en av de boende på sjukgymnastik på badet. Jätteroligt!! Sådana här dagar är det lätt att minnas varför jag valt det jobbet jag har!!
Skönt också att gå morgonpasset istället för kväll som jag egentligen har på schemat idag. Det är min jobbhelg nämligen.

Lina undrade vad det kostade på The Studio. Det kostar ingenting att bli sminkad och fotograferad om man blir inbjuden av någon som varit där. Det är ingen jätteavancerad makeup, utan lite enkelt. Mycket egna önskemål. De lägger dock på mycket makeup (framförallt underlagskräm) eftersom det är för fotograferingen. Så man kände sig lite spacklad :) Likaså hårstylingen är rätt basic. Det kostar heller ingenting att bli fotograferad. 60 bilder tog fotografen i olika positioner.
Kostnaden ligger i de färdiga bilderna som är ganska dyra. Man kunde köpa styckvis eller paketvis och man får bilderna i jpg-format på en cd-skiva. Det tar ca 4 timmar allt som allt. Det var en jättekul grej att göra!

Idag är det dags för en ny
skissutmaning på Scrappiz. 2 priser finns att vinna!! Ni hänger väl med!

Trevlig Helg!

Modell för en dag

Igår var ju som sagt jag och systrarna till The Studio här i stan och blev sminkade, hårstylade och fotograferade. Vi fick posera framför fotografen i alla möjliga olika poser och det var faktiskt jätteroligt! Det blev många bra bilder. Jag är ju enormt kritisk eftersom jag fotar och redigerar så mycket själv men 2 bilder köpte jag iallafall och dessa 2 är jag mycket nöjd med. Speciellt bilden tagen i motljus.
Anna köpte 21 bilder!! Men hon blev fantastiskt bra på många bilder. Linda blev också bra och hon fick med sig 2 superfina!


motljus

Syster Anna


Syster Linda

Dagen fungerade igår fast det var lite stressigt. Vi var i stallet prick 17:00 och sen vart vi lite sena till julbordet men det gick bra ändå. Vi var på Strike i år och det var riktigt bra. Jättegod mat och bra underhållning. Sedan spelade vi discobowling och det var roligt. Fast jag bröt 2 naglar.... aj.
Vi avslutade med att Anna sjöng Chers "If I could turn back time" i karaeokebaren och såklart fick hon stående ovationer av publiken. Hon sjunger ju så fint!!
Nåja, en fullspäckad toppendag var det och jag var väl hemma vid 22:30-tiden. Idag har jag varit helt färdig. Jag har halvslumrat hela förmiddagen. Det har väl varit lite för lite sömn och för mycket stress sista tiden. Skönt att ta en vilodag idag!!
Nu ska jag snart hämta barnen!

2 december

Fullt ös!
Först ska jag iväg och bli sminkad, fixad och fotograferad i studio tillsammans med systrarna. Najs! Sedan till stallet med A... hehe, och sedan på julbord. Undrar om jag kommer att få ihop denna dag. Tur att mamma ställer upp och passar barnen en stund.

På Scrappiz inspirerar vi med julkort idag. Skynda dit och titta!!
Här kommer mina kort. Fotokortet är sedan 2006. Mina söta nissar! Kortet i mitten är från ett färdigt kit (som jag bara monterat ihop) och det nedersta är ett typiskt "Milla-kort" :)



1 december

Idag tände vi första ljuset på datumljuset. I kväll ska barnen öppna första luckan och så är det julkalendern på TV. Jag gillar december. Det är massa mysiga saker varje dag! Fast helst skulle jag vilja vara ledig hela månaden och bara mysa med mina kära!
Jag ska åka och träna idag efter ett uppehåll (igen) på typ en månad. Tiden finns inte till allt jag vill göra. Jag stressar runt och försöker hinna allt men det går ju inte. Så jag måste ju välja och då har träningen blivit obefintlig till förmån för annat. Men nu har jag omprioriterat igen för jag behöver ju träna. Så nu får något annat drabbas ett tag. Typ pyssel. HUR kan det finnas så mycket att göra och så lite tid? Himla konstig fördelning tycker jag ;) Eller har nån ett tips?
Nähäpp, träningen kallar!