Tisdag, ny LO och brrrrrrr....

Jag är väldigt svag för skisser just nu. Det varierar annars ganska mycket vad jag inspireras av i mitt skapande men nu är det nästan bara skisser. Tingtura hade en härlig skiss förra veckan som jag skapade efter. Nu finns min LO med på deras blogg. *glad*. Så här ser den ut.


I morse var det runt 0 grader ute. Brrrrr så kallt. Jag längtar redan till sommaren... Nåja, vintern har sin tjusning den med även om jag har svårt för kyla.
Idag är det möte på jobbet. Förhoppningsvis får vi vårt nya schema också så man kan börja planera hösten.
Hoppas ni får en bra TISDAG!

Vacker omgivning

Jag åker gärna ut till mamma och tar promenader med henne där hon bor. Det ligger så vackert lite utanför stan och naturen är verkligen naturlig... Det är fridfullt och skönt där. Bort från stadens stressade tempo. Jag mår så bra då! Dessutom är det ju trevligt sällskap! Kram till dig mamsen.

Så här ser det ut.



och så här kan det också se ut...



Förresten har jag hittat på min stegräknare igen och igår kom jag upp i 15 687 steg! Heja mig! *hihi*

Trevlig Fredag!

Planera mera...

Det är mycket nu. Skola och massa aktiviteter för Colin, dagis och aktiviteter för Manda, schemaändringar på jobbet och kurser för både mig och Fredrik. Jag lever verkligen efter almanackan just nu. Måste dubbelkolla den flera gånger. Plus alla informationslappar från skola och dagis... gissa om jag längtar till vår semestervecka i november!!!
Nu måste jag kolla almanackan en extra gång så jag inte missat nåt *fniss*
Vilket liv man lever. Liiiite intensivt emellanåt. Men nu i helgen är vi lediga och då är det SLAPPA och umgås som gäller!

//Milla

Hittade förresten ett citat som jag fastnade för:

Var dig själv. Alla andra är redan upptagna.

Så sant! Eller hur!

Dagens Amanda-tankar

Amandas avdelning på dagis heter BLÅ. Det har två avdelningar till, nämligen GUL och GRÖN. Amanda funderar:

- Mamma, mitt dagis är Blå som himlen, Gul är solen och Grön är gräsmattan.

ÅHH vad jag ÄLSKAR min goa tjej och dessa söta kommentarer!! *kärlek*

Veckans skiss

Veckorna bara rusar fram! Återigen har jag tolkat Pappersvindens skiss och här är resultatet:


Text: Älskade lilla gumman. Du är en riktig känslomänniska i alla lägen. Jag vet ingen som kan bli så sprudlande glad som du, ingen som kan gråta så stora tårar, ingen som kan bli så arg eller som har sån enorm humor. Du har ett stort hjärta min underbara, fantastiska dotter. Vi älskar dig!

Jag har också gjort ett kort efter veckans färger:

Baka Pepparkakor

Ja, minsann. snart är det dags igen att baka ljuvliga pepparkakor! Den här gjorde jag för ett tag sedan.

Snart är jobbhelgen över. Bara en dag kvar. Idag håller jag tummarna för fint väder för vi ska på utflykt.
Trevlig Söndag!!

Ibland är ju saker bara så självklara...

Jag och Amanda sitter och tittar i H&M katalogen vid frukostbordet.

Jag: Åh, just ja. Jag ska ju köpa långkalsonger till dig och Colin. Vill du ha såna där med hjärtan (pekar i katalogen).
Amanda: Mamma, jag vill inte ha långkalsonger, det är ju till killar. Jag vill ha långtrosor.

Förstås!!

5 saker...

Jag har blivit utmanad av Pillan

5 saker i min frys

- Räkor

- Kyckling

- Glass
- Laxpytt
- Broccoli

5 saker i min garderob

- Underkläder
- Byxor

- Träningskläder

- Tjocka tröjor

- Toppar

5 saker i mitt badrumsskåp

- Parfym
- Tandborste
- Topz
- Hudlotion
- Tandkräm

5 personer jag utmanar vidare:

De som VILL svara på detta ;-)

Snart ska jag åka till jobbet. Jag jobbar tors-fre-kväll + heldagar lördag och söndag (13 timmar/dag). Det är min sena helg så nu slutar jag 21:45 fyra kvällar i rad. Det är jättejobbigt innan jag väl kommit dit, sen flyter det på bra och helgen är ju snart gjord. Men det är inte kul. Jag träffar inte mina ungskruttar på hela helgen. Jag får pussa på dom på fredag morgon sen igen på måndag morgon... Det är låååång tid *sakna massor*. Det är faktiskt det värsta med dessa hästpass på helgerna. Vore det inte för barnen så är det rätt skönt att jobba många timmar när man ändå är på plats. Men inte med två gullungar som väntar hemma.... Nåja, nog klagat. Jag har ett jobb iallafall. Jag trivs. Jag är nöjd!


Vilse i....

...skogen. Ja, det skulle mamma bli på några minuter om hon gick själv. Alla är vi bra på olika saker och min kära mamma är ingen hejare på att hitta i skogen. Hon har inte mycket till lokalsinne *fnissar*. Hon var såååå lost idag.  Hihihi. Men skoj hade vi. Skönt var det. Kantareller hittade vi. En lyckad tur med andra ord. Och.... jag hade koll.


Mamma hittade en jättefin fingersvamp men när hon plockade den följde det med rötter långa som spagetti... Kolla bara...

När du bestämt dig...

...för var du ska träna... Det har jag. Jag har nu sagt upp mitt nuvarande träningskort och bestämt mig för att byta ställe. Jag behöver förnya mig. Det ska vara roligt att träna. Det här ser jag fram emot!

Här är ytterligare 2 kort som blev till under min lediga helg. Jag har använt mig av Mirabyllis biljetter som jag ändrat texten i. Du hittar hennes biljetter för nedladdning på Scrappizbloggen.



Jag har ju gjort kort också...




Ny skiss hos Pappersvinden

Ja, då var det ny vecka igen då. HÄR hittar du veckans skiss hos Pappersvinden och här nedan är min tolkning.



Nu bär det snart iväg till jobbet efter en skön ledighet på 4 dagar. Idag är allt grått, kallt och lite trist så helst skulle jag kura ihop mig i soffan med en filt och en bra film. Men det valet finns ju inte så det är bara att bita ihop. Jag känner mig så otroligt trött och lat just nu. Eller jag har gjort det i nån vecka. Jag vill ha ork och energi! Ho ho, någon som har en skvätt över?

Skisstävling hos Scraphuset

Japp, det är det minsann! En finfin skiss som jag har skapat efter. Så här blev min LO.

HÄR hittar du Scraphuset.

Utlottning

HÄR kan du vara med i en utlottning av dessa sötingar!

Pappersvindens skiss v.37

Så här ser senaste skissen från Pappersvinden ut:


Och så här har jag tolkat den:


Pappersvindens skisser är underbara att scrappa efter. Testa du med!!

Promenader i skogen

Jag har verkligen upptäckt hur underbart det är att promenera i skogen. Jag tar med kameran och knallar på i ett lagom tempo. Jag fotar  och njuter. Det är avstressande och så härligt! Dessutom får man ju motion och det är lite småjobbigt att kliva fram bland stock och sten.
Idag hade jag sällskap av
mamma och vi hade turen att hitta kantareller. Mums!
Det här ska jag göra till en vana!

Mamma i full färd att plocka kantareller

Höstrusk

Idag är det riktigt höstruskigt ute. Jag blev så sugen på att skapa kort i höstiga färger *s* MEN min scraphörna är så galet stökig så jag får helt enkelt inte plats utan att städa... och innan jag kan prioritera det borde jag städa resten av kåken, och tvätta.... hmmmm, jag sitter nog kvar här....


© Milla

Nya Basic Grey

Åhh, så fina papper dom gör, Basic Grey. Jag har alltid gillat dom jättemycket och nu har det kommit ett gäng nya kollektioner som är ursnygga! Bland annat denna. Här är ett litet smakprov.

Wassail heter kollektionen. (Bilder från basicgrey.com)

Jag vill bo i en svamp...

Svampar är ju urkul att fotografera! Här kommer några till som jag hittade på min promenad förra vecka. Tyvärr har jag inte en aning om vad det är för sorts svampar men det kanske nån av er vet? Hur som helst tycker jag svampar är faschinerande.



Foto © Milla

Måndag måndag måndag

Ja, jisses vilken helg! Det var lite rörigt på jobbet om man säger så. Både personal och brukare sjuka. Allt löste sig jättebra till slut men det var lite spännande ett tag. Det är som om det går troll i att vikarier inte kan komma... antingen kan ingen eller så kan alla *s*.  Jag hade tur och fick tag på en ny vikarie som visade sig vara helt suverän! *glad*. Nåja, nu är jobbhelgen gjord iallafall. Jag är trött.

Idag har jag varit på stan en snabbis med
mamma. Hon bjöd på lunch på "Italian Bar" Jättegod panini åt jag. Mums! *tack mamma*

Snart ska jag åka och jobba igen. Jag jobbar intensivt fredag-onsdag den här perioden i schemat och sen är jag ledig 4 dagar. Det är det värt. Dom 4 dagarna är underbara att ha! Då ska jag scrappa!

Jag har inget pysslat att bjuda på idag men däremot en vacker gammal stentrapp jag hittade på min skogspromenad häromdagen. Den ger mig en känsla av mystik och historia... Vad ledde den till. vem bodde där?

Skiss v.36

HÄR hittar du veckans skiss från Pappersvinden och så här blev min tolkning

Svampfotograf

Japp, det har jag varit idag! Jag har fotat massor med svampar men jag har inte en aning om vad de heter. Förutom dessa skönheter då...

Röd Flugsvamp
Foto © Milla

Vackra papper

Istället för att scrappa sitter jag och slösurfar med en kaffekopp i handen. Skönt! Men det värsta är att man hittar en massa saker man vill ha. Just nu är jag alldeles kär i dessa ljuvliga papper och klippark från Maja Design.
Visst är dom vackra! Just dessa är ur kollektionen "Juletid" men det finns flera andra och alla är lika underbart vackra!
Vill ha!



Regnigt idag

Det småregnar idag. Jag som var sugen på att ge mig ut i naturen och fota. Nåja, nu får jag ju möjlighet att städa istället och DET behövs faktiskt. Fast det är inte lika kul ;)
Jag har ett par LO:er på gång men har inte riktigt ro att sätta mig så länge det är annat som behöver fixas. Får se vad jag hinner efter de vardagliga sysslorna. Sen är det jobbdags framåt 15 också. Imorrn är jag iallafall ledig så då kanske det blir lite pysseltid.
Igår och idag är det fotografering på dagis och i skolan. Det är alltid spännande att se. Synd bara att fotona har en förmåga att bli liggandes i en låda.

På återseende!