Happy Halloween

Idag har vi haft en toppendag! Den började med jobb 8-11 sen scrapmässan med mamma där jag inhandlade diverse trevligheter, bl a en kantstans :)
Sedan hemåt där vi fick ett mycket trevligt och spontant besök av våra kära vänner som flyttat till Sthlm. Grabbarna lekte som galningar. Man kan nääästan tro att de saknat varann lite ;)

Sedan lagade vi lite spökmat i form av gröna maskar och bajskorvar med blodsås *Tihi*. Mums mums! Är det Halloween så är det.

Dagen till ära visar jag upp lite pysslat :)



Tomtestämplar

Jag har ju nämnt tidigare att jag köpt så fina tomtestämplar. Jag köpte från Scrappers och här kommer ett par smakprov:



De ljuvliga papprena kommer från Inkido.

Egna textrutor

Det är jättelätt och väldigt roligt att skapa egna textrutor! Idag handlar Scrappizbloggen om just detta så kika in där för inspiration. Så här har jag gjort!







Barnens uttryck!

Jag vaknade tidigt idag trots sovmorgon och låg en stund och lyssnade på mina sötnosar som tittade på TV och lekte... till slut blev jag nyfiken och smög mig upp för att kika... Colin satt i fåtöljen och Amanda stod brevid och borstade håret på honom. Samtidigt pratar hon högt:

A: -Åh, du blir så SNYGG!
C: -Jag är en kanin (?)
A: -Mmmm... åååhhh... du ser ut som en riktig... BABY!

ASG! Hur söta är dom inte! Jag var tvungen att fråga vad hon menade med Baby... Jodå, det betyder att han såg ut som en riktig ÄLSKLING!! Så klart ;)

Kan det här bli annat än en bra dag med en sån start ;)


Färgsprakande höst

Idag är det bandinspiration i Scrappizbloggen! Jag valde att häfta fast mitt band lite slarvigt på min LO. Det blir lite busigt då :)


Jag ska ta mig in i scraphörnan en stund nu. Har lite tankar och idéer som jag måste få utlopp för :)

Städdag med grannarna

Idag är det städdag på området. Det innebär att vi ska kratta löv, jordfräsa lekplatsen och diverse annat. Det är ganska okej faktiskt. Fast vädret hade ju kunnat vara bättre...

Igår var Amanda på Halloweendisco på sin dansskola. Haha, hon var så fin... eller otäck menar jag ;) Min lilla discohäxa.

Jag har skapat ännu fler kort på sista tiden.. bland annat ett beställningskort till en 40-åring där orden "Inge Vidhare" skulle finnas med. Temat var flower Power. Det var en rolig utmaning :) Bildbevis kommer sen, nu måste jag fixa frukost så vi hinner ut till 9. Ni har väl inte glömt att ställa tillbaka klockan en timme förresten ;)

Här är ett nytt julkort. Stjärnan är rödglittrig.

Dagarna går

Jag har mycket att göra. Amanda ska ha kalas så inbjudningar ska skrivas, julkortsverkstaden är i full gång, vår tvätthög verkar bli större hur mycket jag än tvättar, dammråttorna hopar sig efter 1 dag, ja... ni fattar. Jag ska åka till jobbet om 1 timme och allt jag vill göra är att scrappa. Dagens I-landsproblem, hehe. Fast jag tycker det är helt okej att vara tillbaka på jobbet igen!

Ikväll ska min snälla syster Linda följa med Amanda till stallet eftersom jag jobbar. F vet knappt vad som är fram och bak på en häst så det är inget alternativ. L däremot har full koll :)

Idag måste ni kika in på Scrappizbloggen, det är jag (och 2 till tjejer) som inspirerar med lite fototips nu på hösten. Kolla
HÄR!

Ett till julkort kan jag bjuda på. Sen ska ni få se något med mina nya LJUVLIGA tomtestämplar som kom igår. Har inte hunnit fota kortet än bara.
Här är ett med en Magnoliastämpel. Papper från Panduro. Textstämpeln är från Forma Hantverk.
Ha det gott!!

Dimmig tisdag

Idag är det verkligen dimmigt ute. Jag hade en liten ambition att åka och träna men vaknade med huvudvärk och ryggont så jag tar ett bad istället. Är inte motiverad alls att träna idag :) Fast med tanke på ryggen så behöver jag ju komma igång... varför är det så trögt att ta det där steget efter ett uppehåll?

Alla barn är i skolan idag igen iallafall, det blev inte värre än illamående för Amanda. Och det gick över efter lunch. Tur. Hoppas vi får vara friska nu.

Jag fick ju nya stämplar från Forma Hantverk i fredags och här är ett kort där jag använt 2 utav dom. Verkligen användbara och snygga stämplar! De andra stämplarna väntar jag fortfarande på... idag ska dom komma!

Julkortsverkstad

Nu har den öppnat för i år ;)




Idag ska jag jobba igen. Det ska faktiskt bli skönt. Visst är det skönt att vara ledig från jobbet... men inte att vara hemma för att man är sjuk! Dessvärre mår Manda illa idag så hon är hemma. Nu verkar det som det är bättre... Hon har inte kräkts men har ont i magen och har satt med hinken i famnen i en timme stackaren... Jätteledsen. Men nu har vi hopp att det kanske inte blir värre! Kan ju kanske vara förkylningen som spökar för henne. Hon mår ju lätt illa. Nåja, vi håller tummarna. F kommer hem och löser av mig så jag kan jobba ikväll iallafall.

Nu ska jag greja lite hemma och hålla span på brevis.. hoppas ju att mina stämplar kommer idag!

Den fina hästen

Jag har ju totalt glömt bort att visa er den fina hästen som jag och Manda gjorde för nån vecka sen... den som startade hela pysslandet av hästhinder sen :) Håll i er... här är vårt mästerverk!! Amanda har målat alldeles själv, observera de vita strumporna ;)


Igår var jag och Manda till Hamre och kikade på Mayas ponny Kate. En jätteläcker ponny som hon delar med en kompis. Tjejerna hade lite hoppträning och det var spännande att se. Nästa helg ska de hopptävla! Hihi. Det kommer säkert gå bra, de är ursöta och jätteduktiga!

Idag väntar vi besök av barnens farmor och farfar och så hunden Chicco förstås. Ska bli trevligt, det var länge sedan. Senare ikväll kommer Micke och Carro hit med sina grabbar så ska vi äta gott och umgås. Jag är mycket piggare men har inte fått tillbaka orken riktigt. Jag kroknar snabbt och är fortfarande lite förkyld. Men det verkar gå åt rätt håll iallafall!

Nu ska jag fixa till lite foton av mitt senaste scrappande.. En del julkort har det blivit samt ett kort med Forma Hantverks nya stämplar. Det kommer bildbevis här sen.
Ha en skön lördag!

Cool kille!!



Klart det häftigaste målet jag sett!

Upp som en sol..

Vad är det med oss kvinnor? Jag tror iallafall ofta att jag är Superwoman eller nåt. Vaknade tidigt idag, grattade bästaste mannen som fyller år. Upp och duschade. Kände mig ganska okej... Vad gör jag då? Tror ni smarta jag kopplar av och njuter av att känna krafterna återkomma? Nääää, jag sliter fram dammsugaren och börjar dammsuga... hahaha. Upp som en sol, ner som en pannkaka. Jag blev helt slut efter 2 rum så det var bara att lägga ner. Sååå... ta det lugnt nu. Liiite i taget ;) Pust. Kallsvettas med en kopp kaffe nu. Snurrisnurr.

Ikväll har jag tingat på lillasyster att följa med till stallet... Jag lär ju ta det lilla lugna som sagt och Linda har ridit mycket då hon var yngre så hon kan nog tycka det är lite roligt :) Ikväll ska de prova galoppera!! Fast det vet i tusan om Manda lyckas få sån fart på trötta Nettan att det blir galopp. Tveksamt. Men man vet aldrig.

Denna vecka väntar jag på rolig post från 2 håll. Dels ett stämpelpaket med julstämplar som jag beställt och dels ett DT-paket från Forma Hantverk med lite nya stämplar (♥♥ de är sååååå fina ♥♥). Hoppas verkligen att iallafall något hinner komma med posten denna vecka!

Nu ska jag invänta mamma som ska komma på lite kaffe. Trevligt!

Snuggie/slanket

Jag vill ha en snuggie eller en slanket... en stooor fleecefilt med ärmar! Det måste ju vara det optimala för fryslortar som jag! Varför finns den inte i Sverige för? Eller jo.. men jag betalar inte nästan 500:- *suck* Kan nån sy en sån till mig?

Snurrelisnurr

Jag är fortfarande sjuk. Förkyld, huvudvärk och yr. Orkeslös. Var till min doktor idag och han sjukskrev mig veckan ut. Känns konstigt... jag brukar ju inte vara hemma. Men jag orkar inte mycket nu så det blir nog bra. Han ordinerade korta promenader för att få frisk luft när jag orkar... försöka att samla kraft och så fick jag förmaningar om att äta ordentligt... har ju inte haft så bra aptit sista veckan. Nåja, nu har jag iallafall ätit lite lunch även om portionen är mindre än jag normalt äter. Yrsel medför illamående för mig och då är man liksom inte så hungrig...

Jag scrappade lite i söndags. Höll det väldigt enkelt. Inspirerad av en LO av Webmosterhelene. Här är en av LO:erna. Grön bakgrund... för att få en julig känsla. Texten syns bättre än vad som syns här. Orkar inte fota om.

Sovrekord

I morse stapplade jag upp med dunkande huvud vid 5:30-tiden. Tog värktabletter och la mig igen och sov till 10:15!!! Så länge har jag inte sovit sen jag var tonåring tror jag, haha.
Idag känns det nåågot bättre. Jag har hopp!

Min familj var med L och grabbarna till Björnön igår fm medan jag låg hemma. De hade haft jättemysigt. Bus på stranden, i skogen och på lekplatsen. Och så ut på bryggan förstås. Det var härligt väder! Jag älskar såna där små utflykter och önskar så klart att jag hade kunnat följa med.

Foto: ©Fredrik

Idag håller jag på att rensa lite bland mina scrapsaker och har skänkt en hel del till en överlycklig liten pysseltjej ;) Jag har varit ut en kort sväng till Apoteket för att fylla på med lite värktabletter. Efter det pallrade jag mig ut till mamma en sväng där jag fick lite Sinova som är bra vid bihålebesvär. Tack sötaste mamma!

Nu ska jag lägga mig en stund och samla lite kraft för på eftermiddagen tänkte jag faktiskt scrappa lite :)
Killarna är på bandyträning.

Ha en skön söndag!

Pyssel

Idag har Amanda och jag pysslat ihop lite hinder till hennes hästar. Visst blev de tjusiga! Nu ska jag äta lite lasagne sen blir det sängen igen... bläk! Har så vansinnigt ont i huvudet!





tidsfördriv

Hittade denna hos Jenny

[ SENASTE ]
1. Kompis(ar) du träffade: Pernilla
2. Personen du pratade med i telefon: Helene på jobbet
3. Du fick SMS av: Mamma
4. Du kramade: Amanda

[ IDAG ]
5. Kläder Just nu: Svarta mjukisbyxor och långärmad lila tröja
6. Bättre än igår: nej *s*

[ IMORGON ]
7. Är det: Lördag
8. Planer: försöka kurera mig och bli frisk
9. Något tråkigt som händer imorgon: Jag är sjukskriven

[ FAVORIT ]
10. Nummer: 4
11. Färg: svart och lila
12. Årstid: sommar
13. Saknar du någon? Ja
14. Humör för tillfället? dåligt

[ FRÅGOR & SVAR ]
15. Det första du gjorde: idag? Tog nässpray
16. Vad åt du sist? Omelett
17. Vad irriterar du dig på? Gnäll (jag gnäller idag därav mitt dåliga humör ;)
18. Tror du på distansförållanden? Ja det funkar säkert för många. Har ingen egen erfarenhet.
19. Vem tänker du på just nu? Min man
20. Tror du att personen tänker på dig med? Njaa.. han jobar nog för fullt.
21. Vart reste du sist? Till Örebro, Lek och Buslandet
22. Vad gjorde du igår kväll? Tittade på tv
23. Liknar du din mamma eller pappa? Mamma
24. Ler du ofta? Ja
25. Välj en (kärlek, skönhet, kreativitet)? kärlek.
26. Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna? absolut
27. I vems säng sov du i igår natt? I vår dubbelsäng
28. Vilken färg har din tröja? Lila

[ SORG ]
29. Har du någonsin gråtit tills tårarna tagit slut? Ja
30. Har du någonsin gråtit dig till sömns? Ja
31. Gråter du när du skadar dig? Ja, om det gör riktigt ont så

[ LYCKA ]
32. Är du en glad person? För det mesta
33. Vad gör dig glad? När saker fungerar, min familj, att fotografera, scrappa mm
34. Önskar du att du var lyckligare? Jag är lycklig!
35. Är lycka överskattat? nej!
36. Kan musik göra dig glad? Jaaa!

[ KÄRLEK ]
37. Har någon annan än din familj sagt ”Jag älskar dig”? Jaa
38. Har du någonsin sagt ’’Jag älskar dig’’ och menat det? Självklart! Annars säger man det ju inte?
39. Har du en flick/pojkvän? Ja
40. Är du nöjd med det? Jaaa!
41. Är du kär? Jaa

[ HAT ]
41. Vem hatar du verkligen? Ingen
42. Har du någonsin gjort en hat-lista? nej
43. Är du en mobbare? Nej
44. Har du varit så arg på någon så du börjat gråta? Ja
45. Har du blivit sviken någon gång? Ja tyvärr

[ SKOLAN ]
46. Gillar/gillade du skolan? Jo då
47. Favoritämne? Psykologi
48. Värsta ämne? Fysik
49. Har du spytt i skolan nån gång? Nej
50. Är/var skolmaten god? Så där

Krasslig

Jag är inte alls pigg. Skulle jobba i helgen men det blir nog inte så... Har sjukskrivit mig idag och imorgon så får jag se hur det blir till på söndag. Hostar och hostar. Huvudet fullt med snor och huvudet dunkar... svettas och är matt. Visst låter det toppen ;) Nåja, jag får ju iallafall dricka massa gott te med honung :)
Nog om det. Igår scrappade jag hela 2 LO men ni får vänta lite med att se dom. Ibland flyter det på så bra. Jag scrappar min enkla stil och trivs bra med den. Massa dekos är inte för mig :)
Amanda är hemma med mig idag och hon är väääärldens lataste mystjej. Hon har inte klätt på sig än utan ligger och gottar sig i sängen med barnkanalen på. Och hon njuter.

I onsdags hade Amanda Nettan på ridningen. En mycket trött men fantastiskt söt ponny som halvsov sig igenom hela lektionen. Haha, i Amandas ålder väljer dom hästen på utseendet... men det går nog över ;)

Här kommer en mobilkamerabild på gången innan då hon red på Tessie... ni vet, den lilla piggelinen som galopperade när de skulle trava. Denna sötnos är 22 år gammal... vem kan tro det!
Hästen i bakgunden, närmast, är Nettan.

Nu... soffläge. Host host.

Höstig torsdag

Jag gillar hösten! Solen skiner. Jag är förkyld... det gillar jag inte. Det river i luftvägarna, jag är täppt och hostar. Börjar bli lite orolig om jag kommer fixa att jobba i helgen... BORT förkylning! Fly away!

Idag har jag spenderat förmiddagen åt att redigera färdigt foton. Nu är jag i fas och det känns fantastiskt! Hihi. Ordning och reda! Så klart har jag grejat hemma också. Det är liksom en oändlig syssla. Om en timme ska jag ta mig iväg och hämta barnen från skolan.
Igår var dom alldeles speedade när jag hämtade hem dom. Det var bara tok och bus och gapskratt. Vi får väl se vad dom är på för humör idag :)
Så här såg dom ut igår... iförda underställ...

Höstdag

Idag är det en härlig höstdag. Solen skiner, det var frost på backen i morse och jag passade på att ge mig ut i skogen med kameran i nästan en timme. Skönt! Skulle egentligen ha tränat i dag men en ond hals hindrade mig. Men en promenad funkar ju alltid!
Snart ska jag pallra mig iväg till jobbet. Slutar redan 18:15 idag och sen är jag ledig 2 dagar vilket passar utmärkt med min förkylning.
Här är en av dagens bilder.

Foto: (C)Milla

hmmm...

... hur kul är det att vakna med en förkylning? På en skala 1-10 säger jag ... Skit! Vill inte alls vara förkyld nu!

Igår var vi till Örebro och busade på Lek och Buslandet. Det är ungefär som Busborgen fast större och bättre. Framförallt var det mycket bättre luft där inne! Ungarna älskade stället! Lägger väl upp nån bild sen.

På hemvägen konstaterade vi att vi inte skulle hinna hem till Colins innebandyträning så till F:s stora glädje stannade vi till på Erikslund och diverse Gigantiska Media butiker, hehe. Det slutade med att C fick köpa sig ett hett önskat spel till 360. Nämligen NHL 09. Världens lyckligaste kille fick provspela lite igår kväll och han var så nöjd. Och jaa, vi vet att NHL 10 finns men sonen ville ha 09 för det har han spelat förut och det hade han nästan råd med för sina sparade pengar ;) Vi fick skjuta till lite bara :)

Morgonen idag bestod i att försöka få luft, packa matsäck till A, få i alla frukost och hinna få dom till skolan i rätt tid. Idag var det lite tajt. Vi var trötta allihopa. Vissa mornar är hysteriska. Jag är iallafall glad att barnen är så stora att de förstår innebörden av att passa en tid... eller nästan iallafall :) Imorgon ska vi gå upp tidigare så vi inte behöver stressa.

Pust! Nu ett par Alvedon och en stunds vila innan jobbet. Har ingen feber men känner mig rätt mosig. Håll tummarna att det inte blir värre iallafall!!

Förresten... gissa vem som kan läsa... hihi. Fröken har nyligen knäckt koden ;)

Fredagsmys och ny skissutmaning

Jag har varit och tränat! Känns toppen! Efter det åkte jag och shoppade fredagsmys, hihi. Idag ska vi faktiskt gotta oss, jag och barnen. F ska på party så vi får ha ett eget party hemma istället :) Jag har laddat upp med tropisk juice, hallonsorbet och så chips och dip. Vilken kombination va? Man ska inte handla när man är hungrig.

Scrappiz drar igång oktobers skissutmaning idag. Denna skiss ska du tolka...


...och så här blev min tolkning. Metalldekorationerna är sponsrade av Cards of Maria som även sponsrar er som deltar med 2 priser!!

Se till att scrappa och slappa massor i helgen nu ;) Det ska jag göra iallafall :D

Hagel, regn och solsken...

Idag är det verkligen växlande väder. Jag har spenderat dagen med tvätt, scrap och shopping. Nu har barnen precis ätit frukt och slappar en stund vid tv:n. De är trötta idag minsann.

Amanda red Tessie (en riktig piggelin) igår på ridskolan och det gick jättebra. Först en uteritt på ca 35 minuter. Jag gick med för att få lite motion och det var riktigt härligt höstväder. Efter det red kidsen till paddocken en sväng för att trava lite mer (blir mest skritt i skogen) och Amanda med Tessie i tätet... Men Tessie, den lilla bushästen, hon satte av i galopp istället för trav. Amanda hade fullt sjå att få stopp på henne *S*. Allt gick bra iallafall och Manda skrattade åt det efteråt. Hon är inte rädd av sig hon inte ;)

Det har inte blivit något pass på Friskis än denna vecka (imorrn blir det!) men en hel del promenader iallafall. Skönt att passa på att vara ute så länge vädret är hyfsat. Igår gick jag och mamma 5 km och hade kameror med oss för att föreviga lite höstmotiv. Jättehärligt var det.