Lite extraledig halva dagen...

Japp, inte alls dumt att bara jobba 14:30-20 idag istället för 8-20. Jag har tagit f-ledigt för att få lite tid med barnen + att F har jour på sitt jobb. Dessvärre är A dålig idag. Hostar och har feber... igen... *Suck*. Nu är det mera sjukt än friskt här hemma. Det ena efter det andra *gnäll*.  Hon har fått en blåsa i munnen också och det vet ju alla som haft det hur det känns. Aj aj aj!
Roligt är iallafall att det är Melodifestival ikväll och det ska vi såklart kika på! Har ingen favorit och har inte tjuvlyssnat denna vecka.
Nu sitter A och tittar på Pippi Långstrump. Det är stooora favoriten här hemma just nu. Pippifilmer och Pippibok. Hon är helt såld på Pippi. Det roliga är att hon var det för några år sen också. Tror hon var typ 2-3 år. Sen har hon vägrat kolla ett par år men nu är det på topp igen. Lustigt det där :) Dessutom finns faktiskt Pippi på riktigt! "Hon bor ju i Astrid Lindgrens värld, det där landet vi åkte till på sommaren du vet, mamma". Javisst, såklart. Hihi.

Här kommer lite pysslat också. Flaskkort som man kan hänga runt halsen på en vinflaska :)

Nyskapat

Här kommer ett par nya LO:er. Trist bara att jag verkligen är kass på att fota mina LO:er... Grrr. Tips någon?




Om ett par timmar är det dags att åka till jobbet där jag kommer att mötas av magsjuka... *Suck*. Det är helt klart en nackdel med jobbet som vårdare... man utsätts för smitta. Jag får hoppas att god hygien räddar mig från att bli smittad! Please!
Ni andra får ha en trevlig helg!

Coola stämplar

Det finns så otroligt mycket roliga stämplar och igår ville mamma ha hjälp att hitta stämplar med Betty Boop. Kolla vilka coola! Vi har inte hittat några i Sverige men dessa och andra finns på eBay UK.

Idag har jag släpat med barnen till Hälla och handlat gummistövlar och regnkläder. Deras var alldeles för små. Men nu har de iallafall för kommande vårdagar. Nu ska det i och för sig bli kallt igen men det är bra att det finns!
Nu ska vi ut och plaska lite ;)

Rea och bloggodis

Är det minsann hos Pappersvinden! Fram till 3/3 kan du ha chans att vinna godsaker. Plus att de har 50% på ALLT i webshopen!!!

Skräck-gås

Har ni spanat i näbben på en gås förut ;)



Foto: ©Milla

Sportlov

Nu har barnen äntligen sportlovsledigt resten av veckan. Idag skulle vi till luftkuddeland hela familjen tillsammans med kusin och svägerska men lilla A är så förkyld så hon och jag tar en tur till Vallby Friluftsmuseum istället. C får åka med kusin som tur är. Alla nöjda och glada hoppas jag. Vi ska spana in lammungarna som är ett par veckor gamla. *Myyys*

Marie... ja, det är bestämt till helgen 7 mars men inte var vi ska ses. Om inte killarna pratade igår förstås, jag kom hem så sent. Ni får gärna komma ner om ni vill för C har ett kalas på lördagen som han absolut inte vill missa för allt i världen *S*. Det är i VGF-hallen, skumgummigropen. "Fett kul". Hahaha, men vi kan ju höras så får vi se vad som passar bäst. Saknar er!!

Nu far vi mot lammen :)

Bokstavsutmaning och bildutmaning

UTMANING NR 1
Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!

1. Vad heter du?: Camilla
2. Ett ord på fyra bokstäver: City
3. Flicknamn: Ciara
4. Pojknamn: Colin
5. Yrke: Chaufför
6. Färg: Cerise
7. Klädesplagg: Chinos
8. Mat: Chorizo
9. Sak i badrummet: Cerat
10. Plats/stad: Chicago
11. En orsak att vara sen: Cykelpunktering
12. Något man skriker: COOL
13. Film: Changeling
14. Något man dricker: Coca Cola
15. Band: Creedence Clearwater Revival
16. Djur: Chinchilla
17. Gatunamn: Cedergatan
18. Bil: Chevrolet Corvette
19. Sång: Cara Mia (Måns)

Och jag utmanar: Den som vill :)

UTMANING NR.2

Så fort du tittat på denna bilden har
du blivit utmanad!


Gör så här:
1) Gå in på google.se (bildsök)
2) Sök på datumet du fyller år (t.ex. 28 mars)
3) Ta andra bilden och ladda upp!
4) Bilden du ser är din framtid

Hahaha, jaha. Mitt liv som sport-morsa då eller? *Asg*

5 äckliga saker samt utlottning

Jag har blivit utmanad av Mickis!

Skriv 5 otäcka saker att äta och skicka den dåliga maten till 5 andra bloggare som utmaning och se om de vågar äta den.

Här är
Mickis otäcka mat.

1. Lever - Det äter jag absolut inte! Konsistens som papper. Riktigt otäckt!!

2. Brysselkål - Jo då, det kan jag äta men det är ingen favorit. Äter det enbart på julaton.

3. Sushi - Jag vet inte. Har bara provat en gång och då var det från typ ICA eller nåt (inte gott och lääängesen) så jag ska ge det en chans till fast från en bra restaurang då.

4. Selleri - Hmmm. Jag vet faktiskt inte... hur äter man det, eller till vad?

5. Ostron - Nej, fy tusan! Det skulle jag aldrig någonsin få för mig att ens prova.

Så till min lista på 5 otäcka saker att äta:
1. Lever
2. Senap
3. Blodpudding
4. Surströmming
5. Råbiff


Jag utmanar Monica, Mamma, Joggemia, Elin och Spooky. Törs ni äta något på min "äckel-lista"?

Jag hittade en trevlig utlottning HÄR. Kolla bara!


Det var härligt med en liten semester. Hytten var kanon, buffeerna bra och resesällskapet perfekt! Men jag kan inte låta bli att chockas lite över hur vissa människor som kryssar lämnar allt förnuft kvar på land... otroligt!


Minisemester

Nu sticker vi på en liten minisemester närmare bestämt kryssning. Utan barn men tillsammans med kära Pillan och hennes L. Åh vad det ska bli skoj!! Tilbaka imorgon kväll igen :)
Trevlig Helg!

Back to school

Idag har jag varit med min son i skolan hela dagen. Det var jätteskoj att få vara med och se vad de gör på lektionerna och där emellan. Idag var det matte och läsning. Skolmaten var god också :)  Det här gör jag gärna fler gånger!!

Idag var jag och hämtade ut 2 paket på postens utlämningsställe. Det ena var min LO från Scrapbooking MM och det andra var min beställning från
Scraplyckan. Trevlig webbutik med bra priser. Jag beställde 3 nya Promarker så nu innehåller min samling 23 stycken :)
Ikväll kommer F hem igen. Runt 23-tiden skulle jag tro. Barnen och jag längtar! Fast barnen får vänta med att krama honom tills imorgon ;)
Nu ska de i säng. Sen blir det TV för min del och kanske lite mer scrap för Scrappiz har ju faktiskt Cybercrop och en massa roliga tävlingar!!

Prickar och tulpaner

Stackars A fick en prick på hakan i fredag. Troligtvis en inflammerad talgkörtel och den ömmar ju såklart. Denna prick har styrt hennes liv hela helgen och så imorse hade den iallafall spruckit... jisses vilken kalabalik. Nu ikväll var iallafall pricken finare än någonsin så jag har hopp om att den läker bra nu.
Jag är gräsänka tills imorgon kväll för den käre maken är söderut på kurs. Han är saknad!
Vi har sovit så uruselt sista veckan för A envisas med att komma upp på natten och hon vaknar inte en gång utan säkert 3-4 gånger per natt. Det känns ungefär som när barnen var pyttesmå och vaknade hela nätterna. Jag är sååå trött. Jag ska strax ta mig till sängen. Fördelen när A vaknar om nån timme är att hon får plats brevid mig :) Alltid något ;)
I helgen ska vi på kryssning och det ska bli jättetrevligt. Jag har knappt fattat att det är NU vi ska åka. Det har varit lite intensivt ett tag.

Något som jag är sjukt glad över iallafall är att jag numera fotar MEST manuellt!! Jihooo! Jag fotade innebandy i söndags... med manuella inställningar! Det blev bra!! *Stolt*. Innan har jag fotat på P eller A men nu är det M som gäller :)
Här är två bilder från idag.




Förresten! Du som ville ha ett flaskkort.. Maila mig på
[email protected] så ska vi nog kunna lösa det. Ditt namn syntes inte i kommentaren så jag vet ju inte vem du är :)

Små presenter och massa kärlek!

Jag har gett våra barn små presenter och massa kärlek i helgen. Inte bara för att det varit Alla ♥ Dag utan mest för att det känns så bra att glädja andra. De fick bland annat varsitt bokmärke som jag har gjort. Och de blev så glada! Gullungar! Det värmer mitt hjärta att de uppskattar en egengjord gåva så mycket! *Glad* Då kändes det ännu bättre att ge dom varsitt paket till ;) A fick en gosedjurshund som hon fullkomligt älskar redan och C fick Lego, närmare bestämt Power Miners som är stora favoriten just nu.
Jag och F gav  varandra tid. Det bästa av allt just nu!! ♥♥♥
 

♥♥♥Tack söta ni för alla kommentarer i förra inlägget! ♥♥♥

Utflykt

Vilken härlig dag!! Jag tog familjen med mig och stack till Lövudden och därifrån promenerade vi till Jo-berg. UNDERBART! Solen strålade och värmde. Kameran var med och jag njöt! Tvingade F att ta en bild på mig också för jag har insett att jag nästan alltid står bakom kameran... så här ser jag ut ;)

Våra favoriter!




Jag ♥ min familj

Såklart älskar jag min familj lika mycket alla dagar... men jag tycker det är lite mysigt med Alla ♥ dag för då påminns man lite extra om att visa varandra omtanke! Myspys tycker jag.
Ikväll ska vi som sagt laga god mat och umgås. Såklart ska vi titta på Melodifestivalen Deltävling 2. Något annat går ju inte med en Amanda i familjen. Nu har vi varit på SVT:s hemsida och tjuvlyssnat på kvällens bidrag och kommit fram till att våra favoriter är Lili & Sussie, H.E.A.T. och Markoolio.
Lili & Sussie känns nostalgi och låten är mycket 80-tal. Trallvänlig och medryckande. H.E.A.T. är som hårdrock var när jag lyssnade på det i början av 90-talen. Markoolios ballad påminner om Uggla. Jag diggar den. Cool!

Nu ska jag sparka lite liv i familjen och se om jag kan få med dom på en liten utflykt. Kanske till Björnön? Solen skiner ju, då ska man väl ta och vara ute liiite iallafall ;)

Ha en bra lördag och KRAM på Alla ♥ Dag!!

Den dansande jätten

Magnus Samuelsson!! Han är ju bara hur läcker som helst! Så galet stor och bara muskler! Jag tittar och imponeras!
Let's Dance!! Heja heja!

Bild från tv4.se

Ledig helg, utlottning och inspiration!

Åh så skönt att äntligen vara ledig! Dagarna har varit så sega den här veckan pga en envis förkylning om har mig i ett järngrepp. Nu väntar helgen och vi ska vara tillsammans! Imorgon ska vi fira Alla Hjärtans Dag genom att laga 3-rätters middag tillsammans hela familjen här hemma! Myyys!
På söndag har Colin poolspel i både innebandy och bandy... samtidigt... så typiskt! Jag vet ju att han hellre kör bandyn så det får bli så. Kanske hinner han vara med på en match i innebandyn... Vi får se.

Jag hittade en otroligt generös utlottning
HÄR! Om du användning av ett QK Revoloutin-alfabete så ta en titt.

Idag är det dags för en ny skissutmaning på Scrappiz med ett pris till vinnaren. Jag är med och inspirerar med denna LO. Allt material från Nettans Scrapbooking.

Trevlig Helg!!

Med en enkel tulipan...


Tulpanen kommer från Forma Hantverk.

Skotta snö på taket

Ja, ni kanske minns min klagan över byggjobbarna som skottade snö på mitt tak... hehehe. Nu har jag förevigat dom och blivit kallad Paparazzi *S*.
Så här ser dom ut våra takinvaderare...

Av någon anledning är de inte lika tidigt på vårt tak längre. Det uppskattas! Skönhetssömnen är ack så viktig ;)

Bloggcandy

Jag har hittat en uuuunderbar bloggcandy hos House of inspiration. Kolla här vad man kan vinna!

Nu ska jag dricka mer kaffe och försöka piggna till innan jag ska åka och jobba. Ha en bra dag allihop!

10 februari

Idag fick jag mitt paket från Scrappakalja. Jag beställde deras inspirationskit för februari och det ser jättetrevligt ut. Jag ser fram emot att skapa med det!
Detta innehöll paketet. (Bild lånad från Scrappakalja)

Men nu ska jag kurera min förkylning och läsa senaste numret av Digitalfoto. Najs najs.

Tips!

Igår började vi titta på en superbra miniserie som heter XIII. Vi har bara sett episod 1 av 2 än så länge och jag kan knappt vänta tills ikväll då vi ska se fotsättningen!
Betyg 4/5
USAs första kvinnliga president blir skjuten till döds medans hon håller tal. Mordet sänder chockvågor genom landet och en intensiv jakt på gärningsmannen sätter igång. Tre veckor senare dyker en skadad man upp. Han minns inget av händelsen eller sin egen identitet. Den enda ledtråden man hittar är en tatuering av talet XIII på hans hals. Underrättelsetjänsten tror att det är han som ligger bakom mordet på presidenten vilket gör att XIII får fly för livet. Det går snart upp för XIII att han är ovanligt duktig på att döda och undvika fara. Har underrättelsetjänsten rätt ändå? Ett nervpirrande spel sätter igång där både XIIIs liv och USAs framtid är i fara.

Snö och solsken

Härligt väder!! Jobbhelgen har varit... jobbig. Jag ska inte gå in på några detaljer men jag är glad att den är över.  Nog om det. Idag är jag ledig och ska ta en promenad med kameran om en stund.
Jag har haft frukostunderhållning de senaste mornarna. Nämligen en skata som vääääldigt gärna vill mumsa talgboll *Fniss*

Vilken energi ;)

Söndag morgon

Snön har vräkt ner hela natten tror jag! Wow... undrar om jag kommer fram till jobbet... skulle kanske investera i en egen plogbil?
Igår morse vaknade jag med ont i halsen och förkyld. Det är inte bättre idag men jag har ingen feber så jag piggnar nog till snart. Det som är MINDRE skoj är att en av de boende på jobbet har magsjuka. Precis som "Jaså du trodde du skulle klara dig Milla, ta lite nya baciller HÄÄÄÄR då". Snacka om att vara omringad...
Hmmm... jag har ingen lust med magsjuka.. Kan man inte få välja sånt själv?

Igår var det melodifestival till Amandas stora lycka. Fast hon hade ingen direkt favorit igår har jag fått höra. Hon gillar den förra melodifestivalen bättre *S*.  Det ändrar sig nog ;)
Själv tyckte jag Alcazar var bäst.

Jaha, dags att slira iväg till jobbet då. Ni får ha en sköööön söndag!

DT-LO till Forma

Här är min senaste LO till Forma Hantverk. Jag fick finfina dekorationer i senaste paketet och här har jag använt Die cut Transparent Borders - French Twist och Ghost Shape - Flower White.

Oj, vad det snöar!

Jag och Amanda har varit ute i två timmar och åkt pulka och skridskor. Jobbigt värre för mig för jag drog henne uppför backen eftersom hon fortfarande hostar vid ansträngning ;)
Himla skönt var det iallafall!

God Morgon

Tidigt uppe idag eftersom C börjar 8:00 i skolan. skickade iväg honom med sällskap av en kompis för ett tag sedan. Skönt att få sällskap!
A har sovit illa inatt. Till slut fick hon sova brevid mig och då sov vi så gott så! Inte så mycket hosta och inte så mycket feber heller. Eller vi har inte kollat, men hon känns sval.

På sista tiden har det dykt upp en till variant av fotoutmaning nämligen:
* Gå in i mappen Mina bilder (Jag har inte sorterat riktigt så, så jag valde "Foton 2008" här)
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den

Så här kommer den...


Fotot taget på A i somras. Jag ville fota henne, hon ville fota stenar. Det här är vår kompromiss *S*

Betyg 4/5

Mannen är på vift. Barnen sover. Vad gör Milla då. Jo, då passar hon på att titta på en film som mannen inte vill se nämligen denna: (Svensk titel=Försoning)

Den var jättebra! Drama, romantik, spänning... ja allt jag kände för idag.

Amanda är på bättringsvägen verkar det som. Febern har legat på 37,9 och hostan är bättre. Hon är rosslig och har inte mycket till ork bara. Vi håller tummarna att det går åt rätt håll nu och att ingen mer blir sjuk!
Good Night Folks

Min fotoblogg

För att utmana mig själv att fota mer har jag skapat en fotoblogg där jag ska lägga upp foton dagligen. Än så länge finns där inte så mycket men det ska bli mer :)
HÄR hittar du den om du vill kika. Jag kommer leta upp olika fotoutmaningar samt eventuellt skapa egna utmaningar.

Hopp och nyscrappat

Ja, natten har varit ganska lugn. Visst har hon hostat men inte i närheten av hur hon hostade förra natten. Skönt för alla!
Hon har varit uppe och ätit frukost idag! Hostig och snorig är hon men inte så mycket feber tror jag. *Håller tummarna* Vi blir hemma imorgon också för hon har ju ingen som helst ork lilla skruttan.
Fördelen med att spendera tid hemma med sjuka barn är att jag hinner scrappa. Här kommer 2 nya som jag skapat efter
Pappersvindens skisser.
Underbara Kaiser-papper på båda!

(Observera att hon format ett hjärta med sina händer *Hihi*)


Bandy och lägesrapport

Igår hände en liten incident här hemma. Jag hittade nämligen en kvarglömd termos med choklad i Colins bandyväska... från i lördags. Behöver jag säga att det luktade såååå surt!! *Bläää* (Dumma pappa F att glömma så) Den hade dessutom råkat välta så det sura hade läckt ut på Colins bandykläder... Allt åkte in i tvättmaskinen och i all hast missade jag att ta ur skydden ur Colins Kosabyxor... Oj oj oj... Men den här gången hade jag turen på min sida och allt överlevde tvättmaskinen!!
Gissa om en viss kille var sur på mig när han skulle ut och lira bandy på eftermiddagen och kläderna hängde på tork!! För det förstår väl alla att man inte kan åka skridskor utan full utsyrsel?? Hallå liksom ;)


Inte lätt att vara sportmorsa här inte...
Nu har jag hämtat ut mer hostmedicin åt Amanda iallafall. Hoppas hon får sova inatt! Temp-checken för en timme sen stoppade på 38,1 och då blev det nerstoppning i säng, film och vila. Nu sover hon lilla gumman. Skönt. Hon har hostat lite mindre nu på eftermiddagen iallafall.

Man blir faktiskt lite korkad av för lite sömn *S*. När jag var till apoteket sprang jag även in på Willys och handlade ritpapper och glass (gott i svidig hals), åker hem, parkerar bilen och börjar gå hemåt. Utan kassen... Den stod ju så klart kvar i bilen. Idag får jag ha koll på mig själv (hjälp någon) så jag inte glömmer något väsentligt nånstans (glass tex ;)
Nu håller jag mig inne... för allas säkerhet!

Näsblod och datortid

Ja, så ser vår dag ut. Amanda fick sitta vid datorn en stund för att fördriva lite tid. Mellan alla hostattacker kliade hon sig i sin snoriga näsa och vips kom det näsblod. Skrik och panik på liten tjej. Efter lite kallt vatten, några lugnande ord och en kram så är liten glad igen och näsan är återställd.
Nu väntar vi in sonen som snart kommer hem från skolan. Lite myspys med en film kanske?

Utmanad och värsta hostan

Jag har blivit utmanad av Pillan att skriva 5 saker som jag ska göra under 2009... hmmmm

*Träna regelbundet
*Lära mig att fota helt manuellt
*Fixa i ordning sovrummet (tavlor, ut med en gammal hylla osv)
*Se till att få mer kvalitetstid med min man
*Bli bättre på att få tid till vänner. Planera!!

Nu utmanar jag dig som läser här att svara i din blogg!! Skriv en kommentar här så jag kan kika :) Har du ingen blogg? Svara här i kommentarer.

Vilken natt! Stackars barn säger jag... hur sjutton kan man få en sån vidrigt, hemsk hosta som Amanda fått? Hon har verkligen hostat hela natten, hela tiden. Alldeles uppgiven lilla gumman för hon kunde ju inte sova :( Fy så jag lider med henne! Ringde läkaren idag och ska få Ventoline utskrivet att ta i kombination med Lepheton. Hoppas, hoppas det hjälper!! Lilla sötskruttan vad hon ska drabbas jämt!
Nu ska mamma Milla ge sig in i en dusch och se om det går att piggna till en liiten aning.

Majblomma

Ja just det. Jag hade nästan glömt bort utmaningen jag hoppade på. Jag skulle ju skapa utifrån denna majblomma (1975)

så här blev det

Fortfarande lika läge här hemma. Ingen mer sjuk ännu och Amanda har återhämtat sig bra. Vi håller oss hemma imorgon också så hon får tillbaka aptit och ork :)
Vi kan ju inbilla oss att vi 2 som inte varit sjuka slipper... Tro kan göra underverk minsann.

En färgklick

Det har stått still med skapandet så nu fick det bli en enkel men galet färgglad LO med enbart spillpapper för att komma igång!

Magsjuka del 2

Igår kväll var det Amandas tur att bli magsjuk. Jag blir inte klok på dessa magsjukor. 1-2 dagar ska inkubationstiden vara men här gick det 2½ dygn drygt. A är dessutom den som hållt sig absolut längst bort ifrån F...
Men, men det är som det är. Vi är hemma idag och imorgon (minst) så får vi se om vi drabbas allihopa.

Idag har vi solen framme så jag tänkte passa på att fota min senaste LO och även mammas fina lo:er som ligger här. Sen ska jag leka lite i photoshop. Det var längesen.
Förresten finns det otroligt bra guider på nätet när det gäller att redigera bilder och sånt. Min absoluta favorit är Moderskeppet. Men det finns fler. Här kommer länk till några:
Moderskeppet
SmashingMagazine
Digitalfoto

När vi ändå pratar redigering så snubblade jag över intressanta bilder på retuschering av kändisar. Jisses, vilka ideal det ska vara. Jag blev alldeles chockad av bilderna trots att jag vet att de manipulerar bilder enormt mycket innan tidningar går i tryck. Men att dessa vackra modeller retuscheras så sjukt mycket är just SJUKT!
Jag menar, vi vet ju alla att den perfekta människan inte finns ;) Varför fortsätta att luras?
Ta en kik HÄR

Partypinglorna

Åh, vad roligt jag hade igår!! 13 tjejer babblandes om allt och inget och så lite singstar!
Som vanligt hade jag absolut roligast innan krogen (Blue Moon Bar) men även krogen var skoj. Alldeles för mycket folk bara men härligt att få "shaka" loss lite :)
Jag drack inte alls mycket alkohol heller så jag mår finfint idag även om jag är lite trött av (som alltid) för lite sömn.
Jag och Pillan :) (Vi var lika glada och galna som vi ser ut Hihihi) Flerbilder finns i
PILLANS blogg