Försmak av sommaren :-)

Vilken påsk! Vilket väder! Alldeles underbart har det varit. Vi har grillat, solat och ätit massor med godis. Colin har tagit årets första dopp i en sjö. Det var 11 grader... BURR!!! Han hade bastat innan men ändå! Han doppade HELA kroppen. Jag fryser bara jag tänker på det. Jag var inte med och såg det. Han var med sin klasskompis i deras sommarstuga. Men har var så nöjd så! De hade fiskat en del också men inget napp..

Igår följde Colin med till stallet när vi skötte Misty och plötsligt har jag 2 hästtokiga ungar... Hur gick det till? Colin vill börja rida på ridskola nu.. jisses, hur ska detta sluta? Nej, han får inte börja rida, det finns inte tid... men såklart kan han ju få rida lite då och då ;)

Igår när jag skulle åka till jobbet upptäckte jag att vår påsklilja vi hade i en kruka utanför dörren var borta?! Vem snor en påsklilja liksom? Som kostar 34:90?? Helt sjukt! Varför kan man inte få ha sina grejer ifred?
Idag fick jag veta att våra kompisars son blivit av med sin sprillans nya cykel utanför sin skola??? Va fan är det MED folk? Såååå fräckt. Förstå vilken besvikelse för honom... USCH OCH FY FÖR FOLK SOM STJÄLER!

Nu ska jag mysa med mina fina barn en stund innan de ska sova. Finaste finaste kärlekarna mina!! Är så glad och tacksam för mina underbara trollungar!


Misty

Den finns många hästar och ponnier i världen. Jag har träffat på många i mitt liv och ibland träffar man på dom där som har det där lilla extra. Misty är en underbar liten ponny. Väldigt pigg och framåt men sååå go!!
Idag tillbringade vi eftermiddagen i stallet medan Colin var på schack. Vi har mockat, fixat och donat. Och Manda har ridit. Först en långsväng i Björnöskogen och sen en liten sväng i paddocken och så avslutade vi med den obligatoriska skrittrundan :-) Jag har jätteont i halsen och är väldigt förkyld men med lite Alvedon och nässpray så hade vi en ljuvlig eftermiddag i stallet trots krämpor ;-)
Visst är hon bedårande, lilla Misty!





Ikväll har vi grillat hamburgare och ätit tillsammans. Mysigt. Skönt när barnen har lov. Även jag får lite ledigt ett par dagar nu men sen jobbar jag hela påskhelgen.
Nu lite mys med barnen innan de ska sova. Natti natti!

Blommor, snörvel och vårvärme

Förkylningen har just nu intagit mig och Colin med svidande onda halsar och snuviga näsor. Elände! Meeen det går ju över och jag vägrar sitta inne när det är vårvärme och sol ute så jag släpade med mig mina slitna barn och mig själv på en saftutflykt till Björnön.
Det var faktiskt jätteskönt, så underbart skönt i luften. Vi fikade på bryggan och gick en liten fotopromenad i spåret. Amanda badade ena foten, med sko och allt ;-) Det var kallt påstod hon... *hihihi*. Hon gjorde som Ronja Rövardotter, hon aktade sig för att trilla i Mälaren ;-)









Nu är barnen och jag helt slutkörda så nu slappar vi järnet. Sen ska F och jag till Ikea och leta vardagsrumsbord. :-)

Vår i luften

Jag fick med mig 3 barn till Djäkneberget idag. Mina två och så Colins bästis Adam. Jätteskoj! Det var riktigt mysigt däruppe. Massor med folk och hundratals grodor. Barnen klättrade, jag fotade och så avslutade vi med glass i solskenet.

Rätt många grodor ;-)





Käre maken har rensat förrådet och nu på kvällen skruvade vi äntligen ner markisen som suttit kvar på altanen... vissa saker blir liksom inte av. Men nu äntligen! Det blev toppen. Helt plötsligt får vi in ännu mer ljus i köket. Vi har ju inget behov av markisen nu sen vi byggde altantaket.
Colin kämpade med bultarna.

Vårfåglar

Igår åkte vi ut till södra Björnön en sväng och mös lite i solen. Colin var så sugen på att fiska och jag var lite sugen på att fotografera lite. Vi såg lite olika fåglar men de var långt ute på sjön så jag fick inga riktigt bra bilder tyvärr. Men jag såg sothöna, skäggdopping, grågås, gräsand och fiskmås.

Sothöna

Skäggdopping

Idag ska jag se om jag kan få med mig barnen till Djäkneberget och spana på grodorna. Mannen ska röja förrådet och det gör han nog bäst om han får jobba ostört ;-)
Jag har åkt på en förkylning så jag tänker inte överanstränga mig :-)

VAB kan vara underhållande ;-)

Amanda är hemma med en ordentlig förkylning och det innebär ju att jag spenderat en hel del tid tillsammans med min dotter ett par dagar. Hon är fenomenal på sköna uttryck.
Igår frågade jag henne om hon ville äta hamburgare till lunch (typ Max eller McDonalds), är man sjuk kan man ju få bli lite bortskämd. Svaret blev: "Äter man hamburgare så blir man en hamburgare". Hmmm... en djup förklaring av mamman att man kan äta vad man vill bara man äter varierad kost i lagom mängd ;-). Tror min kära dotter har sett reklamen för "Du är vad du äter", hahaha.

Igår vid kvällsmaten så sa hon plötsligt:
-"Hur gör vi imorgon då?"
Hahaha, det lät så lill-gammalt! Hon undrade om hon skulle vara hemma från skolan ;-) Grejen är den att det är disco i skolan på fredag så hon gör allt för att verka så frisk som möjligt.

Egentligen skulle jag skriva ner alla hennes kommentarer direkt hon kläcker ur sig dom för sen glömmer man ju. Hon sa flera tokiga/roliga saker igår men det kommer jag ju såklart inte ihåg nu...

Nu ska vi snart åka till affären en liten sväng och handla. Förrådet med ritpapper behöver fyllas på bland annat.
Sen ska vi göra en ritning på hennes rum tror jag... det behöver förbättras lite. Hon har så litet rum att det är svårt att få till det praktiskt. Jag vill ha in en garderob och ett skrivbord som är bredare men mindre djupa än hon har idag. Ska skissa lite och skicka mannen till IKEA sen ;-) Hihihi
Det här skrivbordet vill vi ha :-) Tyvärr finns det inte i helvitt i Västerås... just nu iallafall.


Ponnyvecka

Den här veckan är det hästar 3 dagar i rad. I går red Amanda igen ett tillfälle som vi missade på sportlovet, idag ska vi sköta Misty och imorgon har hon sin vanliga ridlektion. Hoppas hon inte blir sjuk bara, hon är förkyld.
Igår red dom ut i skogen först och jag promenerade med. Plötsligt blev det ett fasligt liv på all ungar och jag förstod snart varför.. En läskig svart huggorm låg ihopringlad på en sten. Hua! Jag rös i hela kroppen!


Det har verkligen blivit vår. Igår var det otroligt varmt och skönt ute och det ser helt okej ut idag med. Jätteskönt!

Träningen går sådär... jag kommer iväg ca 1-2 gånger i veckan och jag skulle vilja iväg ca 3 gånger per vecka. Men tiden finns helt enkelt inte. Det är bara att gilla läget och blicka framåt, det kommer att lugna ner sig.
Jag promenerar mycket iallafall och det är ju en bra vana ;-)
Nu lite tvättfix innan gymet öppnar om 25 minuter. Idag ska jag ta cykeln till gymet så är jag uppvärmd och klar :-D
Trevlig Tisdag!

Intensivt

Det är precis vad det är. Mycket på jobbet, mycket hemma och mycket med barnens träningar :-) Känns som det kan få lugna sig en aning nu och dessutom kan lite extra energi gärna få komma...
Men jag ska inte klaga. Mycket av sakerna är roliga saker. Innebandyavslutning, bandyavslutning, mer stalltid och så vidare. Vi har börjat hjälpa till med en B-ponny (Misty) ca 1 gång i veckan. Det är jätteskoj! Hon är så ljuvligt söt!

Jag var och tränade idag, på Curves och passade på att väga och mäta mig. Jag har ju inte tränat regelbundet alls sen jag började i mitten av januari (var förkyld i februari) så jag hade inga större förhoppningar. MEN jag hade minskat 1,5 kg samt en minskning på alla andra mått, kroppsfett, midja, mage, rumpa, byst, lår och överarm. Heja! Jag hade minskat ordentligt runt magen och det känns toppen, det är ju precis den jag vill ha bort :-)) Så nu vart jag taggad! Stegtävlingen vi ska vara med i genom jobbet börjar dessutom på måndag så det passar ju perfekt! *GLAD*

Här är ett par actionbilder från Bandyavslutningen som var i friidrottshallen.