Mysig Valborg

Ja, det har vi verkligen haft!! Hoppas er kväll också var mysig!





Foto:(C) Milla

Valborgsmässoafton

Trevlig Valborg alla goa bloggläsare!! Här blir det lugna gatan med lite smaskig mat och en tur upp till brasan här på området. Jag ska upp och jobba imorgon så det blir inga stora utsvävningar. Bara vi i lilla familjen och det ska bli jättemysigt! Älskar när vi har tid tillsammans!!
Så... Trevlig Valborg!!

Om någon undrar angående snarkningarna så har jag köpt öronproppar storlek S och faktiskt så stannar de kvar i mina öron. Har tidigare haft problem med att öronproppar bara ramlar ur men dessa sitter kvar :) Och snarkningarna kommer inte igenom ;) Toppen!! Tihi!

Snarkningar

Min man snarkar. Jag puffar lite lätt på honom. Han slutar snarka i ungefär 2 sekunder. Sen snarkar han. Jag sparkas.... ja ni förstår.... Såna nätter innebär grav sömnbrist för oss båda. Nån som vet något botemedel som funkar? Milla vill sooooova!

Ny vecka och snart Valborg

Måndag igen... det känns som dagarna rusar fram. Vi hade en underbar eftermiddag på Sätra Brunns Spa igår. Så himla avstressande och jätteskön massage. Härligt!!
Idag är jag trots det ganska trött, vi har sovit dåligt inatt och halva familjen är förkylda. Inte jag. Än. Och min plan är att undvika baciller och smitta ;)

Snart är det sista april och sen är det maj med alla kalas, utbildningar, jobbfest och annat. Maj är ofta väldigt fullspäckad för oss och i år är det inget undantag. Colin fyller 8 i slutet av maj också. Min lilla kille som börjar bli så himla stor! Finast i världen!!

Här kommer lite Valborgsinspiration.

Söndag och spadags!

Idag ska vi äntligen åka på spa, mamma, syrrorna och jag. Ska verkligen bli underbart! Men innan dess har vi städdag med föreningen. Ny lekplats ska byggas, staket ska byggas, gräsmattor krattas, sopskåpen oljas.. ja en hel del.

Igår hade vi trevligt besök av Pillan och hennes familj. Myspys! Vi grillade och drack lite vin. Så trevlig så. Här är ett par bilder från kvällen. Bilderna är lånade från Pillans blogg.

Pillans L står och spanar medan min F  fixar och donar med altanbygget.


Amanda sjunger "Genom eld och vatten". Nya favvolåten. En gammal melodifestivallåt med Sarek.

Äntligen fredag, skissutmaning och datorstrul...

Jag fullkomligt AVSKYR tekniska saker som krånglar... när det sen visar sig vara mannen i huset som är orsak till strulet kan jag inte låta bli att svära ett par ramsor! Vad f-n det ska ju liksom bara funka när man slår på datorn! Vad ska han dit å pilla för? Så, det var dagens I-landsproblem ;).

Äntligen fredag! Så himla skönt med ledig helg och kalasväder! Dessutom har Scrappiz ny skissutmaning denna fredag och jag är med och inspirerar.
HÄR hittar du skissen och här kommer min tolkning. Material från Scrap-Ateljen.

Jag älskar verkligen busfotot på A. Så himla go!!
Nu önskar jag er trevlig helg!!

Onsdag, altanbygge och sortering

Gråmulet väder och en man hemma för altanbygge (Han hade jour i helgen och blev då "ledig" idag istället). Han har varit och köpt virke och nu grejar han för fullt där ute. Svär över att han inte hittar grejer, slamrar och donar... Hmmm. Själv tog jag en paus och hamnade här. Snart ska jag fortsätta sortera, tvätta och städa innan jag ska till jobbet kl.15:00.
En vanlig vardag hos familjen I... Konstant något på gång *s*.
Så här ser bygget ut idag:

Panelen ska sågas ur och ge plats för det kommande taket. Stolpar ska upp... ja, så ser planeringen ut. Vi får se hur långt det hinns idag.

Måndag, Blånäsa och ledig dag :)

Helgen har gått fort och det har funkat bra. Men det ÄR verkligen inte roligt att jobba hela helgen och vara borta från familjen. Det känns som om jag missar hur mycket som helst! Åh, om bara jobbhelgerna var kortare... Vilken dröm att få jobba halva lördagen till exempel :) Nåja, jag ska inte klaga. Jag trivs bra på mitt jobb.

Amanda har trillat av köksstolen (i lördags) och landat med näsan på en adapter som satt i vägguttaget (!!). Jo, hon kan tydligen lyckas med det konststycket. Hur som helst så blödde det massor och näsan blev svullen och blå... Hon har numera smeknamnet "Blånäsa" ;)

Idag har jag tänkt påbörja storstädning här hemma. Ni vet, torka ur köksskåp och sånt. Organisera. Sortera. Fast jag har liksom svårt att komma igång. Var ska jag börja? Egentligen skulle jag behöva åka till Ikea och inhandla förvaringslådor. Jag kanske ska börja med att åka till syrran och lämna av flyttlådor med babygrejer för nu vill jag bli moster faktiskt :D. Jag kanske kan inspirera dom med små söta babykläder *ASG*.

Kaffe är väl en bra start iallafall? Ja, det tycker iallafall jag. På återseende!


Tröttdag

Idag har jag varit trött hela dagen så det har inte blivit många saker gjorda.. en slappdag. Men det är inte så tokigt att ha en sån då och då. Manda och jag har varit på hennes dans ikväll också och hon är så duktig. Att hon minns alla steg *s*.
I trädgården har det inte hänt så mycket mer. Vi har konstarerat att vi troligtvis måste byta hela staketet mellan oss och grannen. Vi trodde det skulle räcka med att bara byta stolparna men det gör nog dessvärre inte det... Nåja, det är långt kvar till vintern som tur är ;) Så vi borde hinna...

För övrigt är jag i planeringsstadiet för att börja träna igen... eller det lutar åt att införa promenader till en början. Mitt mål är att komma upp på mornarna och ta en långpromenad innan jag lämnar barnen... men jag har inte kommit längre än till planeringsstadiet... hmmmm. Sparka igång mig någon...Jag är L-A-T.

Nu är helgen strax här och jag jobbar. Om vädret tillåter så blir det säkert nån promenad med någon av de boende.. Det vore toppen både för dom och mig :)

Ha nu en skön helg!

Dröm Stora Drömmar

Här är ett kort för Forma Hantverk. Jag gillar verkligen deras fina textxtämplar med citat.

Åter till vardag och så en ny LO

Amanda var såå trött i morse. Barnen har varit lediga i 10 dagar och det märktes när klockan ringde i morse :) Nåja, en glad men trött tjej kom iväg till förskolan iallafall.
Jag ska sätta på lite kaffe och göra lite nytta innan jag ska åka och jobba. Hoppas på lite finväder onsdag och torsdag för då tänkte jag jobba på med vår trädgård :)
Här är en LO jag glömt att visa. Den var till förra skissutmaningen på Scrappiz.

Altanbygge och jobb

Joo, då det går framåt men det tar ju sin lilla tid. Jag vill helst att allt ska vara klart direkt *s*. Här är en bild tagen i går kväll. Vi är i ett strulläge just nu... inget flyter på.. men det vänder säkert snart :)

Nu ska jag åka och jobba... Känns ju så där måste jag erkänna. 14-21.45... Jaja, det blir bra bara man är där men efter en veckas ledighet och sjutusen saker kvar att fixa hemma så känns det lite motigt...
Jag är iallafall ledig ons-tors igen och då ska jag fortsätta gräva bort gräsmatta och även måla staketet mot grannen.
Nähäpp, ha en himla bra dag!! Bye bye

Lilleman

Tillåt mig presentera Amanda och Lilleman...

Världens sötaste och snällaste shetlandsponny som vi kommer att få låna lite då och då. Lycka! Amanda har både galopperat och hoppat med denna sötnos. Hon är inte rädd alls. Men hon har ledare så klart. Pustande mammor... *s* Men bra motion :)

Glad Påsk!

Hoppas ni får en trevlig Påsk!

Papper från Forma Hantverk

Uppe med tuppen

F åkte och hämtade grus idag vid 7-tiden och kl. 8 var vi ute och lastade av släpkärran. Här händer det grejer minsann ;) Sedan var han iväg och hämtade virke så snart ska det börja byggas här ute. Vädret är lite ostadigt men ganska varmt iallafall.
Så här ser det ut nu:


Vid 10-tiden var jag och mina påsk-barn till Vallby Friluftsmuseum där det bjöds på en åktur till Blåkulla.


En fin påskgubbe och en fin påskgumma...

Trevlig Skärtorsdag!!

Påskbjörk och altanbygge

Idag på förmiddagen åkte jag och barnen ner till stan och pyntade påskbjörken. Sen knatade vi runt i affärer en stund innan vi återvände till stora torget och björken för att se lyftkranen resa den upp. Tjusigt värre!

Här får C och A fjädrar av påskkärringen. Björken skymtar på höger sida. Den är enorm!


Det var väldigt mysigt faktiskt! Både jag och barnen var supernöjda! Och jag passade på att fota de fina påskrisen torghandlarna stod och sålde också. Härliga färger!

Efter den mysiga förmiddagen kändes det som om jag borde göra lite nytta också så jag tog mig ut på baksidan och grävde bort gräsmatta :) Nu är det färdiggrävt (ca 1 m in på gräsmattan) och både grästuvor och rishög är bortfraktad. Plintar inköpta och virke inhandlas på torsdag. Sen ska här jobbas hela påskhelgen!

Markisen ska skruvas ner. Det ska sättas panel på väggen, målas... ja, nog har vi jobb allt ;)

Påsklov, myrfobi och grattiskort

Så fantastiskt underbart att få vara ledig tillsammans med barnen i 7 hela dagar!! DET är lyx minsann. Härligt härligt. Amanda kilade iväg till Tilde direkt efter frukost och Colin fick spela en stund nu när det är lov. Om en stund ska vi göra en utflykt till nån skog och försöka bearbeta Colins myrskräck. Han är seriöst äcklad av pissmyror. Han ryser och blir alldeles olycklig... och vill helst inte vara i skogen. Jobbigt för honom. Han har alltid ogillat myror av nån anledning. Men han gillar ju att vara ute så det hämmar honom lite med denna fobi.. för det kan man faktiskt säga att det är. Han är verkligen rädd...
Nåja.. vi ska träffa myror på avstånd ett tag nu så försöker vi avancera sen... så hoppas vi att det går bra :)

Jag har helt glömt att visa kortet jag gjorde till mamma då hon fyllde 60. Här kommer det:

Stämplar från Penny Black (Igelkotten) och Forma Hantverk (Grattis mamma)




Stämpel från Forma Hantverk

Scrappeliscrapp

2 härliga skisser hos Pappersvinden resulterade i 2 layouter från mig.




För övrig är det jobb och trädgården som står på agendan... mest jobb i helgen. Men jag hann med att klippa ner en totalrisig kaprifol innan jobbet idag iallafall. Najs! Imorrn ska maken gräva hål i marken :) Till altanbygget.

Young Love

-I dag när jag kommer hem ska jag ringa E för vi ska träffas! sa Colin bestämt igår efter skolan...

Nu passade det inte så bra igår men han var väldigt envis så vi bestämde att E skulle följa med hem hit idag istället. Och så blev det. Jag anar en viss ömsesidig förtjusning... Hmmmm... Det är mycket fniss...

Vår i luften

Solen värmer skönt, vindarna är lite småkalla och vårblommorna börjar titta fram. Så härligt!!
Här är lite bilder från idag.





Hektiska dagar

Jag har haft några fullspäckade dagar med MASSOR att göra både hemma och på jobbet därav brist på uppdatering här. Nu är jag ledig 2 dagar och har lagom mycket på planeringen. Idag har jag planerat in tid tillsammans med mamma. Först kaffe sen promenad och jaga vårtecken. Härligt tycker jag!

Det är ju första april idag och jag kommer säkert bli lurad... jag är så himla godtrogen *s*. MEN jag ska försöka vara på min vakt ;) Jag gillar inte att bli lurad....
Något mer som ska göras dessa dagar är scrappa. Har ett par uppdrag som jag vill ha klara så snart som möjligt.

Vet ni vad som har startat här hemma förresten (nej, det är inget skämt)!? Vi har påbörjat vårt altanbygge!! Weehooo! Jag kämpar som en tok med att flytta plattorna som är TUNGA. Men akta er vad stark jag blir *S*. Sen ska här grävas.

Nu är det frukostdags med sötungarna. Skööönt med sovmorgon. Ingen stress. *Myys*