Sköna söndag

Vi städar, bygger, slappar, umgås, hostar och snörvlar :) En ganska skön dag faktiskt. Vi har hunnit lite längre på förrådet. All målning är klar. De flesta gipsskivorna på plats. Toppen! Så är jag ledig även nästa helg så då hinner vi lite då med.
Amanda har blivit förkyld nu och hostar som bara den. Stackaren. Hon är väldigt nöjd med tillvaron ändå idag. Hon pysslar på sitt rum, leker och lyssnar på musik. Härligt!
Colin har hjälpt till att städa och nu hämtar han ork till fotbollsmatchen om ett par timmar. Han är mycket bättre i förkylningen. Jag blir långsamt bättre jag med fast jag är långt ifrån bra. Seg förkylning.
Fredrik verkar ha klarat sig. Hoppas vi iallafall :)
Vad gör ni andra en söndag som denna?


Ponnylivet

Ikväll fick vi tillfälle att följa med till stallet och titta på Mayas lilla raket Misty :) Så underbart söt och tuff ponny! Mandis fick låna Kate och rida och jag var med med kameran i högsta hugg :))

Amanda på Kate.


Maya på Misty

Vi har varit till min kära syster ikväll och blivit bjudna på jäääättegod mat och ännu godare efterrätt. Hon är så GRYM i köket! Vi tog cyklarna dit efter en massa tjat från en viss dam som just fått en ny cykel ;). Det gick så bra så att cykla.
Imorgon är det bandyläger för C. Det var tveksamt länge om han skulle kunna vara med eller inte eftersom han är förkyld med hosta. Men peppar peppar så har han piggat på sig ordentligt under dagen så det ser ut som att det kan funka... det är ispass direkt på morgonen sen är det teori och massa trevligheter resten av dagen så jag tror det kan gå :) Vi får hålla tummarna.
Själv tänkte jag unna mig en ordentlig sovmorgon!!
God Natt :)

Skoltjej

Nu har hon börjat första klass vår minsting :) Massor med pirr i magen och fniss. Hon trivs och tycker det är jätteskoj och vi är så glada för det!
Vi har så smått kikat efter ny cykel också eftersom hon vuxit så mycket under sommaren. Vi vill ju helst inte köpa ny cykel utan helst en bättre begagnad eftersom det behöver bytas upp i storlek med jämna mellanrum ;)
Så igår dök det upp en alldeles perfekt cykel på Blocket, en röd cresent med 3 växlar, och Fredrik var snabb och ringde direkt. Den VAR verkligen perfekt och Mandi strålade som en sol när hon cyklade till skolan idag. Hon cyklade ifrån sin stackars förkylda, krassliga mamma ;) "Trean är snabbast, mamma" upplyste hon.

Mobilfoto (C) Milla

Ja, och jag är ju då rätt ordentligt förkyld. Hes, svid i halsen och snorig. Jag är ändå hyfsat pigg så jag ska jobba idag så får vi se vilket håll det går åt. Förhoppningsvis vänder det så jag slipper sjukskriva mig.
Nu lite te innan jobbet. Med honung. Mums!

Blåbär

I måndags tog vi en cykeltur jag och barnen. Vi tog med oss lite burkar och stannade till i en skog och letade blåbär. Först hittade vi inte så många. Det var någon som hade varit där före oss med en bärplockare så blåbärsrisen var rätt kala.
Men lite längre in i skogen hittade vi några guldställen och fick ihop nästan 1½ liter :)
Det blev såklart en smarrig blåbärspaj den dagen :))



Förrådet

Vi byter panel och fönster på vårt förråd. Istället för fönster som tar upp hela ena väggen så blir det ett litet fönster och mer väggyta för förvaring. Så småningom ska det bli ett litet rum i en del av förrådet och då är det enklare att möblera med mindre fönster. Visst blir det mycket mindre ljusinsläpp men vi ska se till att ha bra belysning istället :)

Så här såg det ut innan. Här har vi dessutom just sått gräs. Det var i höstas.



Gamla panelen och alla fönster bortrivna.



Reglar och fönster på plats



Asfaboarden på plats



Det mesta av fjällpanelen på plats

Fortsättning följer. Härnäst ska vi måtta in de sista 2 bitarna och sedan ska det grundmålas.

Tisdag morgon

Idag har vi haft sovmorgon, jag och barnen. Det är mysigt! Vi tittar på Sommarlov på tv och äter frukost i vardagsrummet :)) Kvalitetstid!
Snart ska barnen iväg till fritids och sen ska jag till jobbet. Jag ser fram emot en ledig dag imorgon!
Jag har fått höstkänsla... det är grått och regnigt och lite småkyligt ute. Snart är vintern här igen. Fast de olika årstiderna har ju sin charm :) Jag gillar nog ändå sommaren bäst.
Tur att jag har alla härliga foton och minnen från vår ljuva sommar vi hade under vår semester!

Trevlig tisdag önskas. Kika gärna in på min
mammas blogg och se min dotter åka traktor ;)

Lite pysslat

Jag har verkligen inte pysslat mycket i sommar men här kommer ett kort jag gjorde till syrran när hon fyllde i juni. Material från Forma Hantverk.

Idag är det min födelsedag :)

Jag blev uppvaktad redan klockan 7 av min fina familj som sjöng och gav mig frukost på sängen. Paket såklart också ;)
En nyttig sak och en leksak. :) 2 fina önskesaker!!


Ja, jag erkänner! Jag ÄLSKAR Lego-spelen. De är sååååå roliga!! Och dammsugaren. Vilken grej! Wow, säger jag bara! Helt plötsligt är det riktigt roligt att städa :)) Tack älsklingarna mina!
Ikväll blir det tårta och lite kalas. Mysepys!

Planering?

Jag har precis jobbat hela långa helgen och inser att jag inte är ledig förrän på onsdag... och då fyller jag år *S*. Vilken schysst planering! Haha, dessutom jobbar jag likadant nästa helg fast då slutar jag iallafall 20 på kvällarna. Men även då fortsätter jag jobba mån o tis... Jag måste haft tillfällig sinnesförvirring när jag la mitt schema. Hå hå ja ja. Bara att bita ihop och åka till jobbet igen då.
Barnen är på fritids idag och på fredag. Annars är de lediga i veckan. Skönt för dom att inte behöva gå så många, långa dagar. Kanske var så jag tänkte när jag la schemat ;) Barnens bästa så klart!! Hihi.
Än är det faktiskt några veckor kvar av sommaren och än har iallafall inte jag gett upp hoppet om lite mer sommarvärme. Fast idag är det väldigt grått och vått.
Sommaren, kom tillbaka!