Lite nya kort...

Nu har det vänt med förkylningen och krafterna börjar komma tillbaka! Toppennajs :D
För att uppdatera alla intresserade så är taket färdigt på vår blivande altan.. eller skivorna är på plats iallafall. Det ska bara dit lite silikon och sånt också. Så nu är det panel/bräd-dags. Sen golvet.

Jag har gjort ganska många kort på sista tiden och här är några av dom.

Ett lite busigt konfirmationskort till barnens kusin. Idé från Petra/Paradise.


Ett bröllopskort till korthögen :)


Snart är det Mors Dag!

Det var allt för denna gång. Trevlig helg!

Trasiga luftvägar

Ja, så känns det... det killar och retar i luftvägarna så jag pausar lite från datorn och försöker bli frisk från förkylningen. På återseende om nån dag. Förhoppningsvis piggare :)

Kalasdag

Idag har C haft kalas i VGF-hallen med sina kompisar. Skojsigt värre! Det busades och hoppades i skumgummigroparna och på trapetsen. Svettigt och roligt!
Sen kom delar av släkten och grattade här hemma på eftermiddagen.
Nöjd kille som är sååå förväntansfull inför födelsedagen imorgon!


Amanda i full fart ner i gropen.

Fredag 22 maj

Idag fick jag en rejäl sovmorgon vill jag lova. Jag sov till 9:30!!! Minns inte ens när jag sov så länge sist :)Jag stoppade i öronproppar nån gång i natt för F snarkade så jag hörde inte ens när han stack till jobbet i morse. Vaknade först när Amanda kom och kröp ner under mitt täcke med iskalla fötter.

Ja, vi jobbar idag både F och jag så barnen är utlånade på eftermiddagen. Ingen av dom ville vara på förskola eller fritids idag när alla kompisarna var lediga minsann. Skönt att det gick att lösa :)

Jag har skapat kort som bara den på sista tiden. Här kommer ett utav dom. Resten får vänta ett tag till innan de visas här :)

Förkylningar och familjeliv

Båda barnen är förkylda. Amanda har haft feber ett par dagar men det verkar ha vänt nu. Colin är snorig och hängig men ingen feber. Han har kortdag i skolan idag så det är nog skönt. Jag är också lite förkyld men det är inte så farligt.

F har varit på kurs sen i måndags och kommer hem sent ikväll. Det känns som han har varit borta jättelänge och vi längtar massor. Som Amanda sa när vi åkte och handlade igår: "Åh, vad synd att vi bara är tre..." Jag håller med. Vi ska vara 4 :) Ska bli skönt att få hem honom ikväll och så har vi morgondagen ledig tillsammans. Härligt. Då ska vi sätta upp taket på blivande altanen.

Annars är det som vanligt här hemma med plock, städ, tvätt och lite pyssel. Och så klart Amanda som sjunger "Genom eld och vatten" si så där 5-25 gånger per dag... Sött! Kanske skulle utöka repertoaren (stavas det så?) lite bara ;)

Förresten så kan man ha himla kul ute även om det regnar. Jag tog barnen med mig till Anundshög för nån vecka sen och vi smög runt där med växlande sol och regnskurar och vi hade supermysigt. Vi avslutade med att spana in den lilla bäcken jäääättelänge :) Vi gjorde pinnbåtar och lövbåtar och följde dess färd mellan rötter och stenar. Det var sååå mysigt!

Godissugen?

Här finns garanterat kalorifritt godis du kan vinna ;) Mysmumlans blogg. (tom 21/5)

Eller vad sägs om denna som du hittar hos BellaMio. (tom 24/5)

Erbjudande

Kolla vilket toppenerbjudande Forma Hantverk har just nu! Alla dessa stämplar för ynka 150:- Värdet är nästan 500:-!!

Studentinspiration

Snart är det skolavslutningar och studenttider och därför har jag scrappat ihop en LO från min egen student för några år sen ;) Ett kort har jag gjort också. Papper från Forma Hantverk.



Idag regnar det och med all pollen ute blir vattenpölarna gula :) Perfekt väder att sitta inne och pyssla!


Bada Barbie


Senaste LO:en för Forma Hantverk.

Igår var vi hos M och C och grillade och satt ute på deras altan och njöt av solskenet! Det var så underbart väder! Senare på kvällen blev det kallt men innan dess var det ljuvligt! God mat, god dryck och trevligt sällskap. Vi kikade lite halvt på melodifestivalen och såklart vann favorittippade Norge. Han är sockerslisksöt med en hyfsad (men alldeles för överskattad) låt. Nåja, Norge får gärna vinna :)
Vi tog taxi hem sen, mitt i natta, och det tyckte barnen var spännande :D.
Nu ska sista lagret strykas på altanen. Ska bli skönt när det är klart!!
Ha en skön, solig söndag!

Tusen och en natt

Som alltid var jobbfesten jättetrevlig och jag har skrattat så tårarna rann. Underbart. Det var trevligt sällskap, god mat och bra underhållning av komikern Shan then man, magdansöser och eldslukare. En del vin och en del dansande. Idag är jag lite trött måste jag erkänna ;)
Festen var i ett stort tält på Gärdet i Sthlm. Golvet var av sand *s*. Kändes nästan som om man var i öknen *tihi*
Så här såg jag ut :)

Observera mina diamanter i ansiktet ;)

Fredag

Jag snubblade över ännu en kalasfin bloggcandy nyss, nämligen hos gulliga Paradise. Kika in får ni se.

Ikväll är det dags för jobbets årliga fest och det ska bli jätteskoj! Det är tema "Tusen och en natt" men det blir ingen stor utklädnad från min sida utan en liten smygvariant ;) Kaaanske kan bli en bild sen :)

Jag fortsätter med mitt sorterande här hemma. Plockar och rensar. Vet inte om jag nånsin blir klar men det är skönt att se resultat här och där iallafall.
Igår var min händige man i full färd med att montera elmotor till vår markis på övervåningen. Stackaren höll på till sent på kvällen. Jag tror jag ska skämma bort honom lite i helgen, han har verkligen jobbat hårt den här veckan och kan behöva lite extra omtanke :). Det blir så himla bra!!

Amandas dansavslutning gick som en dans ;) Hon strålade som en sol och var så stolt och glad att få visa vad hon lärt sig. Mormor var med också till Amandas stora lycka. (A i rosaglitrigt linne)


Vilken discotjej va :) Hon dansar "discokids" på Västerås Danscenter förresten. Världens bästa danslärare Maria Isaksson!

Yo!

C har skött sig så bra i skolan och varit jätteduktig med läxor och sånt. Han är så noga vår kille :) Vi tyckte han var värd en belöning och en uppmuntran och vi bestämde att han skulle få en liten present.  Å vad ville han då ha? Jo, en rappare-keps. Varför? För att den är snygg och skön. Låter ju enkelt... men icke... jag har jagat runt en hel del för att hitta någon som duger. Tills idag då vi fick tag på en som han verkligen gillade. Dyr var den men han fick den ;)
Visst vart det snyggt!!

Utlottning och städning

Jag hittade en utlottning på InkyWings blogg. Man kan vinna massa fina stämplar! Kolla bara!


Idag håller jag på att städa och plocka. Emellanåt smiter jag in i pysselhörnan och pysslar lite ;)

Altanen... och det eviga regnandet...

Det är inte lätt att måla altan när det regnar en skvätt här och där var eviga dag. Det blir liksom inte så bra då. Så nu står det tvärstill. Inga färdigmålade balkar - inget tak på plats - ingen brunräfflad trall.... Men med lite tur så håller sig regnet borta ett par dagar snart så vi hinner måla det sista. sen ska det minsann kunna gå rätt snabbt :)
Så här ser det ut nu...

Vi hoppas på att få lite gjort i helgen. Fast vi ska faktiskt slappa också för hela familjen är ganska trötta. Men lite fix ska vi väl orka med mellan varven.

Sommar-lo

Idag inspirerar jag på Forma Hantverks blogg Pysselrummet med denna LO. Lite sommarkänsla i detta regnväder. Nu vill jag ha uppehåll så jag kan måla klart altanen!! Hur blidkar man vädergudarna tro?


Idag har jag roat mig med att fixa och cykla runt med inbjudningar till Colins 8-årskalas den 24 maj. Dagen före hans födelsedag :) Hoppas alla kan komma!
Väl färdig med det fick jag träffa min älskling på en snabb lunch på Hälla. Najs najs.
Nu ska jag ta mig en bloggrunda innan nästa tvättmaskin är färdig.

Jobbhelgen är över

Å som vanligt gick den ganska fort :) Jag jobbade med M och det är alltid trevligt. Hon är rolig att umgås och jobba med!
Idag borde jag väl ha en ledig dag men eftersom jag för lääänge sen ändrade mitt schema för att få en 4-dagars ledighet var femte vecka så jobbar jag denna måndag efter jobbhelg. Det funkar men är inte så kul. Men värt det :) Denna vecka är jag sen ledig tors-sön... plus att jag har FP mån, tis nästa vecka så jag blir faktiskt ledig från nu på torsdag till nästa fredag :)  8 dagar :D LYX! Vardagslyx.

Idag har jag tagit det ganska lugnt. Tvättat lite och scrappat lite. Senare i veckan ska projekt organisering i hemmet fortsätta. HUR blir det så rörigt? Vad ska man ha för förvaring så alla saker får plats? Vår hall skulle behöva vara i size med ett slott... Nåja, jag klurar vidare. Har ni tips så shooooot :)

Här är en LO jag inte visat tidigare. Material från bl a Forma Hantverk och Skrappakalja.

Ny skissutmaning

Idag är det dags för en ny skissutmaning på Scrappiz och Fnyz har gjort en fantastiskt fin skiss! Här är min tolkning. Häng på! Det är vinst också ;)


Idag studsade jag ut på baksidan direkt jag lämnat A. Jag har därmed hunnit grundmåla klart allt som är uppspikat/skruvat. Toppenbra! Det ska ju bli regn ikväll så jag är sååå glad att jag är färdig. Tyvärr jobbar jag i helgen och det tajmade ju lite illa med vårt bygge. Men, men, mannen i huset får klara sig utan mig. Förhoppningsvis hinner han få lite gjort mellan alla kalas som barnen ska på i helgen.
Dags att fixa lite sysslor innan jobbet kallar.
Trevlig helg!

Utvecklingssamtal och scrappat

Idag har jag varit på utvecklingssamtal med C. Ett positivt sådant, han är så duktig vår kille!! *Stolt*
Så har jag scrappat! 3 LO:er! Men jag kan inte visa dom riktigt än, det kommer. Men jag är nöjd! Har haft lite inspirationsbrist ett tag men nu känns det som det har lossnat. Tjohooooo!
Bjuder på ännu en blombild så länge. Älska kort skärpedjup!

Altanen och vårfoton

Idag efter regnskur nr 7 (?) gav jag mig ut med kameran för att fota lite vackra vårblommor. Det blir väldigt frisk luft ute efter regn. Synd att det blåser annars är det riktigt mysigt med regn :)
Så här ser altanen ut nu. Detta ska vitmålas bara regnet ger sig. Fotat från andra sidan muren ;)

Och här är dagens vårblomma :)

Så var glada helgen slut...

Det har varit en bra helg. Vi har fått mycket gjort på altanen. I veckan ska jag måla och så kommer taket :)
Synd att helgen inte hade ett par lediga dagar till bara.

Amanda filosoferar :)