Gott Nytt År!!

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er allihop!

Kram!!


Måndag kväll

Brrr, det är kallt ute. Minus 5 grader. Det enda som fattas nu är lite snö. Jag är egentligen ingen vintermänniska men ett jullov utan snö känns lite trist faktiskt.  Idag har de spolat is här på området iallafall så jag hoppas den är åkbar framåt kvällen imorgon. De skulle visst hyvla av den och spola en gång till imorgon först. C älskar ju att åka skridskor och nu har även F fått sig ett par så det ska bli skoj att se dom på isen tillsammans!

Ikväll har jag jobbat. Det har gått bra. Jag hade ju inte sagt nej till några till dagars ledighet men sånt är livet. Jag är ledig både nyårsafton och nyårsdagen så jag klagar inte. :)

Något pysslat har det inte blivit alls på sista tiden trots att jag fick pysselgrejer i julklapp. Men det kommer väl. Jag ska ta mig en bloggrunda imorgon och se om jag hittar lite inspiration nånstans.
Tänk att det snart är 2009... jag tyckte det var alldeles nyss det pratades om millenieskifte och datorer som skulle krascha när vi gick in i 2000-talet... Det är alltså läääängesen!!

Nu ska jag kika vidare på Prison Break.

Vinkevink!

Ledig lördag

Mamman och det lilla monstret har haft sovmorgon idag, ätit mysfrukost och ritat spöken hela förmiddagen. Idag blir det en bra dag!
Snart får vi besök av min morbror med familj. Det var såååå längesen så det ska bli väldigt trevligt. Senare ikväll kommer våra vänner M och C med barn hit och då blir det lite god mat, lite vin och kanske lite LIPS :)
Trevlig lördag!

Fredag

Jisses... barn kan verkligen spela på ens nerver ibland. Min goa dotter har på ett mystiskt sätt försvunnit och ersatts av ett trotsigt, skrikande, stampande litet... monster... hjälp! Hur byter man tillbaka? Finns det en manual? Någon?

Juldagen

Vi hade en underbar julafton. Det gick bra att jobba och vi kom ut till F:s brorsa utan stress. Väl där hade vi urmysigt! God mat och mysig stämning. Jultomten kom på besök och barnen var så glada.
Sen bar det av hemåt för kvällsfirande med mamma, K och syrrorna. Kanontrevligt det med och ännu mera god mat.
Alla fick fina julklappar och jag fick Lips som vi sen spelade resten av kvällen. Det var väldigt kul och jisses vad vi skrålade :) Alla tjejer vill säga, killarna byggde lego. Dessutom fick jag andra fina saker, fler klappar än jag någonsin trott och så himla fina, genomtänkta saker *rörd*. Tusen tack sötisar och framförallt TACK för att ni var med och skapade en så mysig julafton!! Aj löv jo!

Idag har vi sovit länge och ätit en sen frukost/lunch. Alla nöjda och glada och avstressade. Myyyys!!
God Fortsättning!


  

De sista julkorten

Nu vet jag att de sista julkorten har nått sina mottagare (de läser min blogg) så här kommer de för er att se också.






Suddigt...sorry :(

Nu börjar julkänslan komma på allvar här hemma. Julklapparna ligger inslagna under den klädda granen och julskinkan är nygriljerad :) Vi ska snart ta en skinkmacka.
Imorgon ska den sista städningen ske och sen är det nedräkning. Myspys! Liiite tråkigt att jag jobbar julafton men dock bara 8-12. Sen blir det ut till Fredriks sida av släkten på eftermiddagen och hemma med min sida av släkten på kvällen. Inte så mycket flackande med andra ord utan det kan nog bli en lugn och fridfull julafton i trevligt sällskap.
Barnen är helt galet förväntansfulla och idag har de drivit mamman till vansinne med tjafs och bråk. Mamman fick markera genom att de fick spendera ett par timmar på varsitt rum och inga kompisar idag. Så jag kan lova att kvällen har varit underbar. Barnen har verkligen skött sig kanon och varit sååå gulliga och trevliga mot varandra och mot oss. Skönt!

Om vi inte ses här mer innan julafton så önskar jag er alla en GOD JUL med god mat och massa myspys!

KRAM!


När fjärde ljuset brinner...

...vi pynta julegran...



Solen lyser idag

Och trots att jag har lite lätt huvudvärk så är det så underbart att se solen! Det är alltför sällan.
Huvudvärken... ja den beror på 12 timmars arbetsdag igår som jag avslutade på 30-årsfest hemma hos syrran och hennes sambo. Grattis igen Andreas, och tack allihop för en trevlig kväll! Jag var inte så uppkäftig och inte så sen heller men det blev lite vin och så testade jag ett så himla kul spel på 360. Nämligen detta:
LIPS till Xbox 360!!!

Åh, vad roligt det var!! Jag ÄGDE på Ring of fire med Johnny Cash, hihihi. Lillasyrran Linda hade inte en chans ;)
Snälla tomten kom med ett sånt till mig!!!

/Milla, som städar och pyntar idag. Framförallt njuter av ledighet :)

Julklappstips

Idag inspirerar jag med ett litet julklappstips på Forma Hantverks blogg. Här är lite fler varianter.



Nu ska jag fara iväg och fixa lite grejer innan jag ska jobba 14:30. Trevlig fredag!!

Onsdag idag

Idag har jag haft fullt upp med julfix. Klappar och pyssel har stått på schemat. Bäst var besöket på sonens skola ikväll där det bjöds på fika och pyssel. Kanontrevligt! Vi skapade smällkarameller, stjärnor, granar och hjärtan. Bilder kan dyka upp när ljuset tillåter. Imorgon står städning på agendan. Och slå in julklappar. Jag vill helst passa på när barnen inte är hemma för annars kommer de tassande minsann *s*. Granen ska upp imorgon också men den ska inte kläs ännu.
Här är ännu ett julkort.


VAB och 11 timmars sömn

Igår fick jag hämta Manda med magont. Det blev inget värre med magen men hon är så rosslig och hostig så hon får vara hemma idag och vila.
Jag var galet trött igår kväll och la mig redan 21 med planen att titta på CSI. Jag somnade innan det var slut kan jag säga. Sen vaknade jag när Amanda kom in vid 9-tiden i morse... jag har sovit typ 11 timmar. Jag var nog rätt trött :)

Nu sitter jag med en kopp kaffe och skriver adresser på kuvert. Jag behöver sno ihop ett par kort till för jag hade sålt fler än jag först trodde. Eller så är jag bara kass på att räkna ;) Hur som helst fattas 3 kort så de ska göras idag för idag är sista dagen att posta med julfrimärken. Bråttom bråttom. Sen ska jag jobba ikväll 18-21:45. Skönt att man inte behöver vara borta hela passet alla gånger :)

Här är mina senaste DT-lo:er för
Forma Hantverk.




Förresten så har Forma Hantverk superfina startpaket till både stämplare och scrappare. Så ska du börja skapa är mitt tips att handla ett sånt paket!

Ha en bra dag!!

Måndag och juliga kort

Idag var jag uppe med tuppen igen och jobbade. Sen fick jag hämta Mandis på dagis vid lunch för hon har ont i magen :(
Nu ligger hon och tittar på Barbie Svansjön och mår lite bättre. Vet inte vad det är för tok men vi får avvakta dagen och se.
Själv har jag ett julkort kvar att göra samt lite julklappar till fröknar och så. Så idag står pyssel på agendan :) Inte fel.
Här kommer några till av alla julkort.



Orkar ni se fler julkort :)

Här kommer några till iallafall :) Det finns några till som dyker upp här så småningom.

Stämpel från hÄnglar och stÄnglar. Rund poststämpel från Magnolia.


Stämpel från Forma Hantverk.
Tack mamma för papprena.

Lucia

Idag är det lucia och jag har världens sötaste lucia här...
Trevlig Lucia önskar vi er!!

Ja, ser det snöaaar...

Hihi! Idag har det kommit snö! Ganska mycket. Jag och barnen (C fick en kompis med hem) har varit ute och åkt pulka och haft snöbollskrig :). Riktigt skoj faktiskt. Fast killarna skrattade åt mig när jag åkte stjärtlapp, hahaha. Jag såg säkert rätt roligt ut men jag är GLAD att jag har barnasinnet i behåll ;)
Här är lite fler kort jag har gjort.

Stämplar från Magnolia. Färglagt med Tildapennor.


Stämplar från Magnolia. färglagt med akvarell på kaka.


Stämpel Panduro. Textstämpel Magnolia. Färglagt med akvarell på kaka. De röda blommorna är stämplade med Forma Hantverks underbara jultextruta.

Ikväll blir det en lugn hemmakväll. Vi gick upp kl. 6 i morse och var på A:s dagis 6:45 för luciafirande. Sååå söta!! Underbaraste lucia-manda läste vers och var superduktig. Hon såg så stolt ut där hon stod i sin vita luciadress med kronan på huvudet. Jag blev så rörd! Sista luciafirandet på dagis. Lite vemodigt. C har ju gått på samma avdelning så det har ju blivit några år. *Sentimental*
Nåja, hur som helst blir det nog en TV-kväll ikväll. 20:00 är det "Du är vad du äter" på 3:an och 21:00 är det "Criminal Minds" på Kanal 5.
Förresten har jag inte hunnit klart med julklapparna... har 4 kvar. Det är nära nu ;)

/Milla

DT-layouter till Forma Hantverk

Här är mina senaste LO:er som jag gjort till Forma.


Idag ska jag ner på stan och handla de sista julklapparna. Vore ju skönt att bli klar redan nu!
Har ni handlat julklappar än?

Julkortsdags

Här kommer några av helgens produktion =)



Andra advent

Hoppas ni haft en trevlig adventssöndag! Vi har spenderat halva söndagen i en idrottshall där Colin spelat cup i innebandy. Jättespännande var det. Första matchen vann dom och andra förlorade dom. Men dom kämpade kanonbra och gjorde sina 2 bästa matcher någonsin. Det var jättekul!
Nu ikväll blir det först lite fotoredigering, sen lite fler julkort. Snart kommer julkorten upp här i bloggen också. Har inte hunnit få in dom i datorn än bara :)


Decembertävling hos Tingtura

Jag hittade en rolig skiss i den trevliga Tingturabloggen. Var med och tävla du också! Sista inskick 31/12. Så här blev min LO. Tyvärr är det svårt att fota den här årstiden, speciellt när dagarna är grå, grå och grå.... Fotot blir grått och mörkt. Jag tror jag måste ta och försöka bli kompis med scannern istället. Stämplarna är från Tingtura.
Idag har jag varit på stan och julshoppat lite. My God vad det var mycket folk!! Jag har iallafall kommit halvvägs med klapparna och det är ju skönt! Kvällen tillägnas pyssel!! *roligt*

Vetgirig

Vår son är så otroligt vetgirig, frågorna avlöser varandra dagarna i ända. En morgon kom han upp, gnuggade sig i ögonen, tittade på sin pappa och sa:
-Pappa, vet du hur många sockerbitar det är i smaksatt fil?

Det är vår son det. Nyfiken och medveten. Han hade sett ett program om kost på tv. Han vet hur man bör äta, vad som inte är så bra osv. Han VILL veta och ha koll.

Idag är det fredag och då brukar vi ha lite fredagsmys. Det blir nog popcorn ikväll. Det är inte nyttigt för kroppen men mumma för själen *s*. Sånt är också viktigt :)

Idag är jag ledig. Jag har en del att fixa men ska ta mig tid att scrappa också. Det är lite måsten i helgen också. C har innebandycup på söndag och jag behöver göra ett ryck med hemmet. Det har liksom grott igen lite... Varför är det så tråkigt att städa? Det skulle ju vara väldigt praktiskt om det var kuuuuul....

Nåja, lite glögg och pepparkakor som belöning får bli min morot. Och mera scraptid ;)

Trevlig Fredag!!

Önskelistor till tomten...

Kära tomten, jag har varit väldigt snäll och skötsam i år. Jag kan väl få lite julklappar! Jag är så barnsligt förtjust i paket och överaskningar!
(Dessa listor är mest till som en kom-i-håg-lista till mig, samt en hjälp till släkten ;)

Jag önskar mig:
ProMarkers!!
Fernstans
Punchinella
Stämplar från Tingtura (Journaling, Urban, Filiona och Maja)
Mönstrade papper i starka färger
"Juletid" från Maja Design
Tiny Alpha - dessa snygga små bokstavsstickers
Journalingrutor/tags - finns sååå många fina!
Thickers (kan man tröttna?)
Stämplar från "Sarah Kay" "Whiff of Joy" och "Stämpelboden"
Blommor i brunt och beige
Papper - Fancy Pants "The daily Grind"
dekorationer... av alla de slag...
Album 12"x12"

+ lite icke scrapsaker:
Nya träslevar till köket
Konstgjorda gröna växter
stora vaser (till blombuketter)
underkläder
Nikon D90 (önska kan man ju *s* )
Macro-objektiv
Nya huvudkuddar till sängen
Platt-tv till sovrummet (som sagt... önska kostar inget)
Sällskapsspel
Lips till Xbox 360


Amandas önskelista:
Barbie-hus
Barbie och Teresa från Diamond Castle (dockorna)
Snygga långärmade tröjor (strl 122)
Snygga strumpbyxor (allt måste vara snyggt ;) )
Adapter till Lundby dockhuset
Lampor och gardiner till Lundby
Prinsessklänningar (Askungen)
Pussel, spel och böcker
Microfon på stativ med ljudeffekter, ex. handklapp
DVD Tingeling

Colins önskelista:
Lego Starwars-lego:
ex: Republic Attack Gunship (799 på Barnens Hus) (899:- På Lekia) (art.nr7676)
MagnaGuard Starfighter (7673)
AT-TE Walker (7675)
AT-AP Walker (7671)
Rogue Shadow (7672)
mfl (helst från Clone Wars)

Star Wars The Force Unleashed till Xbox 360 (Hmmm det är från 12 år...)
Lego Batman till xbox 360
Spel (riktiga sällskapsspel)

DVD:
Star Wars The Clone Wars (release 10/12)


Jaaa... det finns ju lite att välja på *s*. Nu är vi inte såna att vi köper mängder till jul men jag gillar att det finns ett urval av önskningar så det blir en överraskning vad man har turen att få.

Regn = Pysseltid

Idag har det regnat å regna å regnat så jag har passat på att pyssla större delen av dagen. Här är ett urval av det jag skapat idag:

Stämplar från Magnolia, textstämpel från Pysselmyran. Papper från Panduro.


Mönstrat papper från
Forma Hantverk. Thickers (rubriken) från American Craft.