Julskyltning

Jag och A åkte ner på stan idag och kikade på julskyltningen. Mysigt! C hade poolspel i bandyn hela förmiddagen. Killarna är dessutom inte sååå roade så det passade ganska bra att vi gjorde det själva. A fick köpa lotter, åka karusell och fiska fiskedamm. Sen ramlade vi rakt på brandkårens uppvisning och det var jättespännande! De visade vad som kan hända om man glömmer ett brinnande ljus. Det brinner helt sjukt fort i en soffa!! Sååå, ni har väl koll på alla ljus och ni har väl bra batterier i brandvarnarna och så har ni väl en brandsläckare?


Colin och hans lag hade ett toppenbra poolspel. Jag och A var förbi en sväng och tittade. De vann 2 och förlorade 2. De var jätteduktiga!

Nu är det en stunds slappa och sen ska vi baka pepparkakor, äta och titta på El Classico... eller vi tjejer tittar nog på något annat så får killarna kika på fotbollen.. vi är ju inte sååå sportgalna ;)

Fredagsmyyyyyys!

Veckan har varit... hysterisk! Tur att det inte är så jämt. Mellan alla saker som stått på agendan har jag iallafall pysslat ihop en adventsljusstake! En egen! Med blockljus! Det var min tanke redan förra året men då blev det inte av. Det blev det nu :) Så här ser den ut:



Jätteroligt var det!

Igår var jag på informationsträff i Örebro. Det gällde det nya behovsanpassade önskeschemat vi ska börja med på jobbet. En bra träff med intressant information. Det ska bli spännande att prova.

I helgen är det en del sportaktiviteter. C har poolspel i bandyn på söndag. Annars blir det mest pyssla hemma. Julpynta, städa och baka pepparkakor har jag tänkt mig. Jag hoppas på att hinna ner på julskyltningen också men vi får se om tiden finns. Vi ska ju hinna slappa också :)
Snart blir det fredagsmyyyyyyyyys!!!!

Swisch så var den lediga helgen över...

Tiden går fort när man har roligt sägs det. Nu står ännu en jobbvecka för dörren och med den en hel del extra. Bl. a. vaccinering av barnen, träningar och lite annat.

Idag visar jag en snabbscrappad LO i
Scrappizbloggen. Snabbscrap innebär att man ställer klockan på 30 minuter och innan tiden är ute ska man vara klar med sin LO. Det är väldigt roligt faktiskt! Så här blev min LO. Jag använde en av Joggemias skisser.

Gråmulen pysseldag

Vilken kontrast till gårdagens härliga, soliga väder. Idag regnar det i en strilande ström. Det är helt grått ute. Tur att vi passade på att ta vara på gårdagen!
Idag grejar jag inne. Jag städar, plockar, pysslar och donar. Ganska mysigt! Jag har precis brett 10 st tekakor som ska vara till kiosken under Colins poolspel i innebandyn idag. Jag följer inte med utan stannar hemma och fortsätter greja istället. F åker med och hejar på för oss alla :)
Dammsugning står näst på tur och sedan tänkte jag försöka scrappa lite och även hinna med att fixa lite med Scrappizbloggen. Jag har gjort ett av mina små projekt klart idag till just den bloggen. Jag är nöjd! Jag ska visa er sen... om en vecka ;)
Till dess kan jag bjuda på ett kort med material från Forma Hantverk.

Ha en fortsatt skön söndag, vad ni än gör :)

Åh, vilken underbar dag :)

Den började med att väckaklockan ringde 6:50. Hela familjen stapplade upp och masade sig iväg till ABB Arena för att titta på C:s bandyträning. Jätteskoj att se. De är sååå duktiga! Nästa helg är det poolspel. Det blir spännande. På något sätt är det ganska skönt att komma upp tidigt. Man får så mycket "dag" då :) Det gillar jag!

Colin med svarta hjälmen.

Efter det handlade vi nybakat bröd på ICA Grytan och mumsade goda mackor hemma. Sen tog vi oss vidare till Skultuna för julmarknad vid bruket... lite mysigt men inte så märkvärdigt. Jag blev lite besviken, hade kanske för höga förväntningar... Fast goda brända mandlar, min morbror Janne och så Sara med familj hittade vi där och det var ju trevligt!


Sedan slappa och mysa en stund innan vi åkte till släkten för lite kvalitetstid :)
Vilken härlig dag!! Kan det få vara så här jämt? Nääää, för jag jobbar 2 av 5 helger *suck*. Nåja, jag njuuuter av denna helg iallafall!! Och jag ÄR glad att jag har ett jobb ;)
Nu blir det ett skönt bad, ett glas vin och mera mys :)

Livet rullar på...

November är verkligen den mörkaste och gråaste månaden. Jag önskar att vi hade bokat en utlandsresa och att vi hade legat på en skön strand och solat just nu... Fatta vad underbart! Man behöver liksom ljus! Jag är trött och seg vareviga dag och det är så otroligt frustrerande! Jag VILL ju så mycket men jag hittar inte startknappen... jag bara lunkar på och uträttar det jag måste. Ge mig ork! Ge mig energi! Ge mig kraft! Gaah! Så, nu har jag klagat färdigt. Idag är det ju iallafall inte helt igenmurat på himlen så det är faktiskt hyfsat ljust. Jag har varit ute på en promenad och jag har handlat :) Lite duktig är jag allt ;)

Angående teckningen Amanda gjort så glömde jag skriva att hon gjorde den med svarta tuschkonturer för att ge den till sin bästa kompis Linnea så hon skulle få färglägga. Hon är bra söt vår Mandi! Hon har såna fantastiska idéer!

I helgen är det någon form av julmarknad ute på bruket i Skultuna. Jag ska nog ta med mig familjen och åka dit. Tomten skulle vara där och dela ut godis till alla barn också. För vem vill inte ta chansen att träffa tomten menar jag ;)

Här kommer lite nya julkort.





Pippifeber

Amanda har haft perioder av "Pippi Långstrumpfeber" ända sedan hon var 2 år. Nu är det dags igen efter några månaders uppehåll. Det ska läsas Pippi, tittas på Pippifilmer (under våldsamma gapskratt), ritas Pippi och lekas Pippi. De har visst pratat om Pippi i skolan och jag anar att det var det som startade hela cirkusen igen ;)
Här är ett av alla konstverk hon skapat, vår kreativa tös. Pippi och gänget så klart :)


Jag såg solen i morse! Den letade sig fram för en kort stund. Underbart! Nu har den knuffats bort av alla molnen igen men jag vet att den finns där bakom! ;)
Jag har  APT (ArbetsPlatsTräff) eller vardagligare - möte - idag på jobbet. Så jag börjar 12 och jobbar till 20:30. Det innebär att stallet ikväll behövde lösas. TUR att jag har min lillasyster! Och SÅ himla bra att hon bor närmare nu. Toppen ju! Det betyder att jag kan få sällskap på promenader också, tihi, eller hur Linda ;) Hur som helst är jag oehört tacksam för att hon ställer upp och hjälper oss. A tycker det är skoj också.
På återseende!

Ny favorit

Sjuuuukt bra!!!

Gammal favorit



Idag är jag trött... känner mig ungefär som vädret ute. Så på återseende en gladare dag ;)

Fredagen den 13:de

Det är något visst med fredagen den 13:de... hihi. Lite spooky ;)
Jag ska strax åka till jobbet och köra första arbetspasset på min långa jobbhelg. Jag hoppas den går fort :)
Jag tänkte ladda upp en liten film på Amanda när hon rider men jag kan inte göra det på denna blogg så jag la det på min fotoblogg istället. Filmat med mobilkamer i halv storm :)
HÄR kan ni kika om ni vill.

Här kommer ett julkort också :)

Fota, fota, fota

A är jääättesnorig. Hoppas hon inte blir sämre till imorgon! Jag känner av hals och näsa lite jag med faktiskt... typiskt inför den kommande jobbhelgen. Nåja, vi håller tummarna!
Igår var vi till min mormor och hälsade på. Såååå roligt att träffa henne igen!! *älska*


Jag har gjort några fler julkort sedan sist också. Jag plockar bland mina foton och redigerar foton i datorn... men sen är det stopp.. det blir liksom inget scrappat... Det kommer väl.. det är så jag är... nu när jag inte scrappar så fotar jag desto mer.. (och redigerar då).
Idag utmanade jag mig själv att fota helt manuellt. Det gick toppenbra! Här är favoritfotot från idag.

En 6-åring i huset

Nu är hon stor. 6 år. Kan allt. Nästan ;) Vet allt iallafall :)
Så här glad blev hon när paketet innehöll det hon önskade så hett. Barbidockan Corinne från senaste Barbiefilmen, Barbie och de 3 musketörerna.

Vi firade hela dagen. Tårta, bullar, kakor och gratulationer i mängder. Så glad och nöjd med sin födelsedag!

Idag har vi en ledig dag, jag och Amanda. Vi har pysslat ihop Familjen Snö från Panduro som hon fått i present. Mysepys! Nu ska vi äta lite lunch, hämta C i skolan och åka till gammelmormor och fika! Det ser vi fram emot.

Morgonpromenad

Jag älskar morgonpromenader! Jag blir pigg och ofta på gott humör! Idag fick jag med mig mamma ut på en skön tur i morgondimman. Solen kikade fram och det var väldigt uppfriskande!

Efter det var jag ut på Hälla och handlade presenter åt A som fyller 6 år i morgon. Ofattbart! Hon har blivit så otroligt stor och "duktig" sedan hon började skolan. Vår minsting... Nu kan hon resonera, argumentera och så kan hon ju läsa ;)

Här är hon ca 14 månader (januari 2005) ... I mormors trygga famn :)

Novembers skissutmaning på Scrappiz

Ja nu är det dags igen för en ny härlig skiss! Skynda dit och kolla.
Här är min tolkning.

Ha en skön, slapp söndag och kom ihåg att krama lite extra på pappor idag, det är ju Fars Dag :)

Ponnykalas på Hamre

Vilken fest! Vilken succé! Lyckan var total! 11 glada, härliga tjejer och 3 söta ponnier. God glass, kakor och godis. Dessutom ett gäng glada "stortjejer" som fixade och ordnade allt. Toppen!! Amanda var supernöjd och det var alla gästerna också :)

Först lite gott fika!


Tävling!! Vem kan äta ett godissnöre fortast? Utan att använda händerna till hjälp ;)


Lite fler lekar också. "Under hökens vingar kom" i ridhuset.


Sedan gick alla och hämtade ridhjälmar och väntade förväntansfullt på att få rida.


Ebba på Filur.


Amanda på Trollet.


Ida på West.

Lite svinont ;)

Jaha, då har man varit och fått vaccin mot svininfluensan då. I morse. Min arm gör ont! Jag är mega-öm! Aj! Fast det gjorde inte alls ont att ta själva sprutan.

Resten av dagen har jag flängt runt hit och dit. Handlat lite scrapgrejer (jooo jag var absolut tvungen för det var slut.. och så... åsså hade Panduro fått in ProMarkerpennor!!! ;), en Fars Dag present och fikat med mamma. Sedan handlade jag matvaror på ICA, hämtade barnen, var till Hälla och köpte ny vinterjacka till Colin, hem, mellis och nu en stunds paus vid datorn.
A har dans idag men hon är lite förkyld och lite sliten så vi hoppar över idag. Skönt att slappa hemma en kväll. C fick just hit sin bästis så nu har väl de att göra ett tag.

Förresten har jag ju gjort en LO! Stämplar och papper från Forma Hantverk.

Hå hå ja jaaa

I morse var jag hes som en häxa när jag vaknade och halsen sved. Nu är det bättre men huvudet dunkar. Jag ska INTE bli sjuk. På torsdag ska jag vaccinera mig mot svinis. Huga. Hoppas jag inte får nån reaktion bara för på lördag är det Amandas ponnykalas med 12 spralliga tjejer och DET kan jag inte missa!!
I 1½ vecka har jag väntat på leverans av scrapsaker och nu idag, äntligen har jag fått en avi. Undrar om posten har körigt... Förstår dom inte hur bråttom det är med scrapsaker ;)
Jag skapar på med mina julkort. Idag har jag utmanat mig själv och gjort ett helt annorlunda julkort för att vara jag. Mer om det sen. Här kommer ett par typiska Milla-julkort så länge. Nu ska jag äta, hämta paket och jobba. Bye bye.

Stämplar: Magnolia, papper: Inkido och Panduro


Stämplar: Scrappers "Rolf Lidberg"


Stämplar: Scrappers "Rolf Lidberg", Papper: Inkido

Den stora tröttheten

I går kväll drabbade den mig. Den stora tröttheten. Den sitter kvar som ett plåster idag. Ögonen svider, jag blinkar långsamt, hjärnan är ur funktion, huvudet känns liksom vadderat och tyngre ... vad göra? Sova eller pyssla? Jag röstar på en stor kopp kaffe och pyssla ;) Måste ju prova mina nya saker jag handlade i lördags. Jag kan ju inte sova nu... mitt på förmiddagen... nä, det går ju inte... *GÄÄÄÄSP*
Här är ett till julkort iallafall.