Swe Scrapbook

Idag har jag min LO med på Swe Scrapbook!! Utmaningen var att skapa med biljetter.

Mikaelas fotolift

Mikaela har varje vecka en fotolift i swescrapbookbloggen. För nån vecka sen skulle man inspireras av denna bild. Det kunde jag inte motstå och här är mina 2 olika tolkningar.





Är du sugen på lite scrapgodis ska du genast göra ett besök hos Karin! Senast på fredag ;)


Snurrig

Jag MISSADE att ställa tillbaka klockan i helgen!! JAG!! Jag gör inte det. Jag missar inte sånt. *fniss*. Jag var framme på jobbet en timme innan jag behövde. Men precis när jag ska kliva ur bilen ringer min älskling och informerar om att det är vintertid. HAN, som ALLTID glömmer *asg*. Nåväl, jag vände och åkte hem igen och fick en mysig frukoststund tillsammans med familjen. Inte alls tokigt.

Helgen har varit jättebra. Jag har jobbat min "sena" helg då jag slutar 21:45 på kvällarna. Helgen har gått galet fort, det har varit ett skönt tempo och trevligt sällskap på jobbet. Så jag klagar inte.
Idag börjar jag14:30 och har planer på att träna innan... men jag är jättelat idag så vi får se vad som händer. Jag har lite annat att göra också. Det är sol idag så man kanske skulle passa på att ta en promenad och få lite frisk luft. *funderar*

Ha en kanonbra dag allihopa!

Förresten, jag måste ju bara berätta att det är min 5-åriga (snart 5) dotter som tagit fotot i förra inlägget. Med min stora Nikon! Talang, eller hur! Jag som verkligen ALDRIG brukar bli bra på kort. Men det fotot blev jättebra.

Ha en bra dag allihop. Snart är det HALLOWEEN *wooohhaaaoooo*

Jag


Fredag

Härligt med en ledig fredag! Egentligen skulle jag jobbat men jag och A är hemma och gottar oss med en ledig dag. Så skönt! Vi har endel föräldradagar kvar så vi gör så här ibland när det passar. Det är värt otroligt mycket. Just nu leker hon med sina ponnyhästar och jag tar en kopp kaffe vid datorn.
Här är min senaste LO utifrån
Pappersvindens skiss. LO:en är fotad inomhus på kvällen så det blev ju som det blev... egentligen har ju cardstocken samma färg i alla hörn, dvs ljusblå.

Följ min blogg med bloggkoll

Blåsig onsdag och ny LO

Iiiihh vad det blåser idag! Riktiga höstvindar.
Här är en LO jag inte visat innan. Den är gjord efter en skiss hos Minelle.

Höstigt

Hej där... min lilla bustjej.

Växtvärk

Mina barn växer... massor. Jag tror A blir längre för varje dag. Varje morgon får jag lägga bort något klädesplagg som är för litet. Jag var iväg igår och köpte nya byxor åt henne.. i strl 122! Å dom är bara pyttelite för stora :o. Var ska detta sluta? Det är iallafall dags för en storrensning av hennes garderob. 110/116 är DEFINITIVT för litet.
Jag tror det får bli massa nya kläder åt fröken i 5-årspresent om ett par veckor.
Denna från Lindex gillar hon och önskar sig. Och liknande tunikor. Fin va!

Dessutom önskar sig fröken ett snyggt bälte, rosa med mönster (Kappahl) och glittriga Ballerinaskor (Kappahl) strl 29.
Jag måste ju säga att det är praktiskt att hon vill ha kläder!

Måndag 20/10

Vi är förkylda. Eller barnen och F är det. Det hostas och snörvlas i parti och minut. Vi får se om det funkar veckan ut. Jag jobbar kväll alla dagar utom onsdag då jag är ledig. Så det är långa dagar för barnen. Tveksamt om de orkar det. MEN vi håller tummarna.

Jag har blivit utmanad av Joggemia och här är mina svar:

Vilken mat äter du ofta?

Hmmm. Köttfärs i olika former.
När du är på kalas, är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av?
Jag hjälper gärna till.

Var sitter du helst när du bloggar?
Vid datorn i vardagsrummet
Köper du ofta Triss?

Nej, det blir kanske 2-3 ggr/år 

Vilket land eller vilken stad har varit din bästa semester?
Side i Turkiet. Men vi ska snart till Kanarieöarna hela familjen så jag hoppas det blir den bästa semestern någonsin. Ser fram emot att åka med barnen!!

Vilken TV-kanal tittar du mest på?

Oj... det är nog 4:an tror jag.  

Vilket är ditt favorit vin? 
Något rött,gärna Rioja.
Nu ska jag välja ut 4 stycken som jag vill ska svara och sedan utmana dem på deras bloggar. Be dem läsa min, och låta personen som utmanat mig veta när jag svarat på utmaningen. Nu vill jag utmana följande kreativa pysslare:

Berith (mamma)
MOE
Mette
Millan


Lite nytt söndag 19/10

Helgen har varit lugn och skön. Vi har haft besök av barnens farmor och farfar. Jättetrevligt!!
Jag har hunnit pyssla lite också.

Här är en LO jag gjort efter en äldre skiss hos
Tingtura.


Ett kort


Och så min tolkning av Pappersvindens skiss (se förra inlägget)


Ledig helg

Så skönt att vara lediga tillsammans! Ikväll har vi "lyxat" med färdigmat. Kinamat. Mumsigt!!
Helgen blir lugn. Jag ska pyssla lite tänkte jag. Kanske fota lite. Mest bara vara...
Den här skissen ska jag iallafall ge mig på. Det är
Pappersvindens senaste. Den gillar jag!

Vad ska ni göra i helgen?


Idag smyger jag runt och hittar massa saker jag vill ha...

...så jag gör en liten kom-i-håg-lista som kan vara bra att ha sen när mitt urtråkiga köpstopp är över. Vi ska ju åka på semester i slutet av november och har bestämt oss för att inte handla onödiga saker fram till dess. Vad som är onödigt har vi en del olika åsikter om. Scrapsaker är väl alltid nödvändiga? Mannen håller inte med ;)

MILLAS "Vill-hemskt-gärna-ha-lista"

Fernstans
Punchinella (jag har fortfarande inte testat detta)
Stämplar från Tingtura (Journaling, Urban, Filiona och Maja)
Papper från Basic Greys "Wassail"
"Juletid" från Maja Design
Tiny Alpha - dessa snygga små bokstavsstickers
Journalingrutor/tags - finns sååå många fina!
Thickers (kan man tröttna?)
Julstämplar från Rachelle anne miller
Stämplar från "Sarah Kay"
Blommor
Papper - Fancy Pants "The daily Grind"
dekorationer... av alla de slag...

Vad har du på din "Vill-ha-lista"?


...glömde

Jag har ett nytt kort att visa också...



Natti natti

Grattis Älskling!

Min käre man fyller år idag. Grattis älskling!!

Idag har det varit en låååång dag för hela familjen. Upp med tuppen och in i duschen klev jag kl 05:40. 6:05 serverades mannen frukost på sängen av mig och två trötta barn.
6:50 åkte jag hemifrån för att hämta syster A och strax efter åkte mannen och barnen. 7:30 avgick tåget till Stockholm. Framme på stationen i sundbyberg gick vi vilse (fick fel vägbeskrivning) och en promenad på 10 minuter (till Vreten)  tog 40 minuter *grrrr*. Oj, så vilse man kan hamna i Sundbyberg *asg*. Nåja, vi hamnade rätt till slut och utbildningen var jättebra. Är alldeles korvstoppad nu.

Hem igen 15:44 med ett tåg som fick köra megasakta första biten pga signalfel... puuuh. En annan ville ju liksom bara hem! Nåja, det blev en försening på ca 10-15 minuter så vi överlevde ;)

Väl hemma firade vi älskling med tårta och gäster. Jättetrevligt men OJ så trötta vi är nu. Barnen har lagt sig (och sover nog redan) och vi ska snart krypa till kojs också!

Något som gjorde mig jätteglad ikväll var att läsa
detta! *jippi*

NU... ska Milla sussa. Imorrn väntar ett träningpass, lite städning och kanske lite pyssel.
God Natt!

Pappersvindens skiss v.41

Jag gjorde en LO utifrån förra veckans skiss men glömde helt bort att visa den här. Dessa foton är från en knasigt minne då vi (läs F) fick för oss att käka hamburgare ute på Björnön mitt på hösten. Brrrr det var sååå kallt! Alla frös och maten blev svinkall *fniss*. Men idag är det ett rätt kul minne. Fotona är tagna med mobilkameran eftersom stora kameran var hemma då.


Idag är jag rätt slut. Jobbhelgen har varit jättebra men jag har en förkylning i kroppen och därmed inte lika mycket ork som vanligt. Sen sov jag uselt inatt. Jag kanske var FÖR trött på något konstigt sätt. Idag är allt lite dimmigt i huvudet. *asg* Jag ska dessutom på ett tuffare pass på Friskis idag. Jag kommer få andnöd... men jag vill verkligen så jag ska ge det en ärlig chans. Sen jobbar jag ikväll igen och imorgon är det utbildning i Stockholm... Full fart.
Hoppas ni får en bra måndag!!

Inspiration på flera plan

Idag har jag varit på mitt andra pass på Friskis och Svettis! Aj löv it! Det är så himla roligt och skönt.. och jobbigt med förstås.. men mest kul! Jag är sååå taggad!!

Idag fick jag en trevlig kommentar av
denna tjej och var såklart tvungen att kika tillbaka i hennes blogg. Där fanns massor med fina alster och dessutom har hon en finfin bloggcandy som det är sista dagen på idag!! Titta in i hennes blogg vettja!

Nu stundar min jobbhelg igen. Jobbar fre-ons men har ganska tidiga kvällar så det är okej. Men det blir nog lite dåligt med uppdatering här på några dagar.

Trevlig Helg!!

Scrapbooking mm

Jag har glömt att visa en LO här. Min publicerade LO. Den var med i sommarnumret av tidningen Scrapbooking mm. Här är den.


Idag är första dagen på mitt nya Friskis och Svettis-liv *fniss*. Jag ska lösa träningskort idag och köra ett styrka/bas-pass. Jag har draghjälp av en jobbarkompis så nu kan jag inte balla ur heller. Annars har jag sååå lätt att hitta annat att göra. Det ska faktiskt bli riktigt roligt!
Ha en bra dag allihop!

Hur gör man ett kort?

Jag har vid ett par tillfällen fått frågan hur jag går tillväga för att göra ett kort. Så här kommer en liten beskrivning:
Jag väljer ut matchande papper, dekorationer och motiv jag vill ha på mitt kort. Ibland väljer jag motiv först och papper utifrån färgerna jag målat och ibland målar jag motivet efter jag valt papper.
Här har jag valt material till ett enkelt kort.

Jag har enfärgad cardstock som kortstomme. Jag skär ett stort papper (12"x12") på mitten och viker sedan dubbelt. Man kan såklart göra i vilken storlek man själv önskar.
Jag har här plockat fram mitt lim, mönstrat papper, band, knappar,bradz och blommor. Ugglan är en stämpel från Panduro som jag stämplat med brun akrylfärg. De små burkarna är sk. Fluid chalks som jag använder för att färga in kanterna på mina papper.
Ibland utgår jag från en skiss men oftast flyttar jag runt mitt material och sätter det som jag tycker det passar. Jag använder skärmaskin eller skärkniv och linjal för att få önskad storlek på papprena.
Bokstäverna jag använt är utskurna med min Cuttlebug med Quickutz typsnitt "Biography". Biljetten jag har använt är Mirabyllis biljetter som finns att ladda ner via Scrappiz.
Så här blev kortet: (Jag använde aldrig knapparna)


Jag använder ju oftast stämpelmotiv som jag stämplar med svart dyna och sedan målar med akvareller. Här har jag gjort ett sådant kort:
Först plockade jag ihop material som jag kan tänkas använda till kortet. Stämpeln är från Penny Black.

Förutom att jag målat motivet med akvareller har jag gått tillväga på i stort sett samma sätt som med det första kortet. Ofta ändrar jag dekorationerna allt eftersom jag plockar ihop kortet. Här har jag lagt till en svart blomma, mirabyllis biljetter samt häftklamrar som jag häftat fast grejerna med.
Här är mitt färdiga kort.

Fråga gärna om ni undrar något!

finaste killen

Idag var det verkligen dimmigt på morgonen. Så där höstigt verkligen! C fick cykla själv till skolan i morse. Han har inget emot det och det är många som cyklar och går samtidigt men jag får nästan ångest varje gång jag släpper honom själv :o Jag är nog lite hönsig... Han är ju en stor och duktig kille som man verkligen kan lita på. Men som mamma är man ju konstant lite orolig... kärleken till barnen är ju så enorm.
Här är han... världens finaste C *kärlek*

Nytt julkort


Här är ett nytt kort. Stämpeln kommer från Magnolia. Det vänstra pappret är Basic Grey och det högra... just nu minns jag inte.


Bästa kompisar...

En enkel LO om Amanda och bästisen Linnea.


Idag skiner solen så fint och det är hyfsat skönt ute, trots lite kalla vindar. Jag har jobbat, handlat, promenerat, fotat och hämtat barn. Jag har köpt en alldeles ny, fin råååsa mopp (rosa bandet-kampanj) så nu ska jag städa! Undrar om det finns rosa dammsugare också.... Då skulle jag absolut använda den oftare. Om inte annat så skulle det vara lite roligare att använda den i så fall. Jag kanske kan kamouflera (svårstavat ord, stavas det så?) vår slitna blå?
/Milla, har en rååååsa dag idag *s*

Vackra höst

Hösten är faktiskt helt underbar med sina klara färger. Igår tog jag och dottern en långpromenad och såklart fick kameran följa med.
Älsklingstjejen!

förtrollande...

Denna söta trollstämpel har jag fått i gåva från Pappersvinden. (Tack än en gång!) Det är deras eget motiv. Jag har stämplat dit en julklappssäck (hÄnglar) bakom trollet och vips blev det ett julmotiv... Papper från Basic Grey.
En förtrollande God jul!


Jag och barnen är lediga i helgen medan F jobbar. Tyvärr är vädret rätt urtrist idag så vi har lite svårt att hitta på något skoj att göra. Jag hoppas det ska klarna upp lite till eftermiddagen så vi kan göra en liten utflykt. Fram till dess är det tv-spel för Colin, Barbie och diamantslottet för Amanda och pyssel för mig. Inte så tokigt det heller.
Kram! /Milla

Lite nytt

Jag har skapat lite nytt under dagen. Skönt att sluta 11 för då har jag en stund själv innan barnen ska hem.
LO:en har jag skapat efter
Pappersvindens skiss denna vecka.


Material: Grön Bazzil, mönstrat från Creative Imagination och Crate. Rubriken "GIRL" stämplad med MM foamstamp "Philadelphia" och vit akrylfärg. Kanterna på LO:en är målade med vit akrylfärg.