10 i topp 2007

Jag kikade in hos Karin och hon hade lagt upp sina 10 favoriter från året. Jag gör detsamma!

image430

image423

image418

image403

image400

image370

image346

image442

image443

image444

27 december -ny LO

Jag har scrappat idag! Underbart. Jag har inte riktigt haft inspirationen de sista dagarna men idag infann den sig igen. Ett kort och en LO blev det. Kortet får ni se senare.

image440

Sen en LO jag gömt visa här. Jag har inspirerats av en skiss på "
Scrapinspiration".
image441

När juldagsmorgon glimmar...

Så var julafton över än en gång. Vi hade en mysig dag. Det var helt okej att jobba, jag och min kollega var på långpromenad med brukaren och det kändes så skönt att strosa runt och kika på festfina människor som strömmade ut ur villorna för att åka till släkt och vänner och fira jul.

Väl hemma från jobbet var maten klar så det var bara att fräscha till sig och sätta sig vid ett dukat bord *myyys*.
Sen var det Kalle Anka, tomte och julklappar. Resten av kvällen spenderade jag mestadels med att  först montera ur leksaker ur förpackningar (varför förankra dom så brutalt mycket???) och sedan montera ihop dom. Det tog lååång tid trots att det inte var såå många saker*s*.
Colin var ganska nöjd med klapparna, han kom på att det var ju ett par grejer han hade velat ha (mamma Milla spände ögonen i honom så han kom snabbt på att han var nöjd *fniss*)
Sötaste Amanda utbrast:
"Åhh, mamma jag har fått ALLT jag önskade mig!"
Gissa om våra hjärtan smälte. Hon var sååå nöjd och glad över sina saker.
Det mysigaste av allt var tempot. Så lugnt och avspänt, alla var glada och nöjda och vi var tillsammans med människor jag tycker om! En alldeles perfekt julafton!

God Fortsättning!!

God Jul

image438

3 nya kort

Det här kortet är gjort efter Linas kortskiss.
image435

Ett god jul/tackkort till vår närmaste chef på jobbet
image436

Ett grattiskort som syster gav sin sambo igår
image437

20 december...

Jag har en knepig förkylning som inte vet om den ska bryta ut eller inte. I dag gör halsen  rejält ont när jag sväljer och jag känner mig allmänt hängig. Jag kurerar mig för fullt med Echinacea brus, mycket vätska och vila. Hoppas jag klarar mig från att bli sämre.

Det är sååå skönt att alla klappar är klara, julmaten är handlad och den mesta städningen är gjord. I helgen blir det en sista uppfräscning inför julafton. Så skönt.
Jag jobbar julafton i år men jag har ett bra pass och jobbar 9-14 så det känns helt okej. Då hinner jag ju fira med familjen iallfall. Jag ser fram emot god mat och mys med familjen. Jag jobbar juldagen o annandagen också men även då ganska korta pass. Sen har jag 4 dagars ledighet. Härligt!

Här är vårt julfina kök. Nu har det kommit upp ett par tomtar i fönstret också.
image434

Dags att åka till jobbet snart. Jag har sena pass både idag och imorgon men sen är jag ledig lör-sön.

Blandade kort 20 december

Först 2 dopkort som jag gjorde för några veckor sedan. Inspiration hämtad från alla möjliga.
image431

image432

Sedan hÄnglars 2:a adventsutmaning att göra ett kort i en annorlunda form. Det blev ett äpple.
image433

Prinsess-gröt

Nu sitter jag vid min dator igen så nu kan jag visa LO:en direkt i bloggen. Den handlar om när min prinsesstokiga dotter vaknade en morgon och ville ha prinsessgröt till frukost (huh??). Har ingen aning om var hon fått det ifrån men mannagrynsröt, färgad med röd karamellfärg så det blev rosa, var iallafall helt godkänd som prinsessgröt *s*. Vilka idéer!! Tur att man har en gnutta fantasi iallafall.

image430

Kall måndag en vecka före jul

Äntligen är jobbhelgen slut! Det har varit en jättebra helg men det är mindre roligt att vara ifrån familjen så länge. Barnen sover ju när jag kommer hem och på mornarna hinner jag bara säga hej.
Idag är jag ledig så vi har haft en mys-sovmorgon tillsammans, jag och barnen. Nu ska vi hjälpas åt att städa det sista och sen ska vi pynta lite.
Efter lunch ska vi ut i kylan en stund för solen skiner så fint! KAnske kan passa på att fota lite om inte fingrarna fryser till is *s*. Sen ska vi göra lite julgodis och kaaanske köpa julklapp till pappa F. Vi får se vad vi hinner med.
På återseende!!

En ny LO finns och är ni nyfikna kan ni kika
här Den heter "Prinsessgröt"

Jag har ju lovat bilder...

... på lussekatter och här är dom:

image428

image429

Julig lista

Hittade den här listan hos Elin (MOE) och nappade direkt.

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck (Skumtomtar är inte gott!)
Ischoklad - Marsipan (Blä för marsipan)
Köttbullar - Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill (Jag ÄLSKAR lax)
Revbenspjäll - Janssons frestelse
Paradis - Alladin
Glögg - Julmust (Måste jag välja så men jag vill ha båda till jul!)
Rödbetssallad - Dopp i grytan (dopp i grytan är osmakligt!)
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Äpplemos
- Senap  (Jag gillar INTE senap)

Vad föredrar du?

Idag är det julstök och julkortsfix här hemma. Jag jobbar lör-sön så då hinner jag inget alls i hemmet. Julkorten är nästan klara så jag ska fixa det sista och posta dom idag. Julklapparna är klara och gissa om det känns skönt! Jag är färdig med klapparna redan den 14 december. Rekord tror jag! Fast jag kommer såklart komma på att nån liten grej till måste den och den ha osv... *s*.

Jag har varit huslig...

Alla som känner mig vet att jag inte är så mycket för att laga mat och att jag i stort sett aldrig bakar... nu har jag verkligen slagit på stort *s*
I förrgår bakade vi pepparkakor, jag och barnen. Mumsigt och roligt. Igår bakade vi lussekatter. Det var kladdigt, bökigt men väldigt gott! Jag har aldrig bakat lussekatter förut så jag måste säga att jag är grymt stolt över mig själv som faktiskt fixade det!! Sen blev dom dessutom kalasgoda. *nöjd*
Som om jag inte hade nog med bullbaket så stekte jag plättar till barnen igår också... kanske inte så smart med alt på samma dag men åhh så glada dom var mina små guldklimpar!! Fast jag var rätt slut på kvällen. Men det var värt det!
Och ikväll kom vår älskade F hem efter tre dagar i Stockholm med övernattning. Vi har saknat honom så ikväll har vi myyyyst! Nu blir det snart Heroes sen natti natti för imorgon är det luciafirande kl 07:00.

Här komer bilder, lussekatterna kommer senare då jag inte lagt in fotona i daton ännu.

image425 image426

image427


Ord # 24

Trodde aldrig jag skulle hinna ännu en LO idag men se vad man hinner när barnen somnat och man är ensam hemma *s*. Sista ordet på Ett litet ord för denna vecka. Ordet är "längtar". Det passade så bra nu när jag nyligen scrappat gamla bilderna på C och bandyskolan. För numera så längtar han ju faktiskt till träningarna.

image424
Papper: Crate, Rubrik: MM Foamstamps "Franklin" stämplade med mörkbrun akrylfärg. Knappar med floss, journalingruta, Fluid chalk Chestnut roan och Dark Brown

Extrautmaning #24

Jag är inne i ett stim nu med mitt skapande. Jag har så mycket idéer och inspiration, jag scrappar hyfsat snabbt med enkel stil på layouterna. Jag gillar det nu. Här kommer ännu en LO. Ordet för utmaningen är "Hopp"

image423

Ett litet ord #25

Veckans ord är "JAG" och här är min LO

image422
Papper från KMA och chatterbox. Rubrik: Rub-ons från Miimo, filtband


Extrautmaning #23

Ordet är "snö" . Återigen scannat i min lilla scanner och stichat ihop. Åååhh vad jag längtar efter bra fotoljus *muttra*. Här är den iallafall.

image421
Papper: KMA och Basic Grey, titel: Chipboard (minns ej märket), filtband

En ny vecka o en ny LO...

Den här LO:en gjorde jag i förra veckan. Den handlar om Colins första försök på bandyskola för 2 år sedan. Han var redan då duktig på skridskor men fixade inte reglerna så det blev inte långvarigt. Han tyckte helt enkelt inte att det var roligt och det var ju liksom själva poängen *s*.
Nu har han börjat med nya tag och nu älskar han det!

image419 
Papper: Bazzil och Basic Grey., Titel: Bokstavstickers från Provo Craft

Extrautmaning # 21

Förra veckan hann jag inte vara med på utmaningarna från Ett litet ord men nu har jag lite ledigt så här kommer ett bidrag till extrautmaningen. Jag har scannat eftersom det är svart ute och det blev allt utom bra... den är rak och fin och varm i färgerna på riktigt... Sååå använd er fantasi *s*
image418

Kort i fokus decemberutmaning

Kort i fokus har en decemberutmaning nu och man har chans att vinna 3 fina stämplar från Landstoken. Så klart jag är med!! Haka på ni också! Så här blev mitt bidrag:
image417

En LO från träffen

Här är en av LO:erna jag gjorde på träffen  torsdags. Det är inte bra fotoljus idag så tyvärr får jag inte till det bättre än så här...
image416
Jag har använt Bosskut Totally Tall till rubriken.

Brunt julkort

Hänglarbloggen har en utmaning att scrappa ett brunt julkort med de senaste hÄnglarstämplarna. Så här blev mitt:
image415

Resten får jag fota imorgon för idag räckte timmarna inte till :-)

Host host..

Stackars lilla Amanda är fortfarande krasslig. Hostig och halvhängig. Men ganska pigg iallafall. Inget dagis dock.
Idag ska vi baka lite tänkte jag. En saffranskaka. Jag bakar och barnen äter.
Först ska det städas lite...
På med julmusik och fram med julstämningen!! image414

Igår var jag på scrapträff och fick ihop 1½ LO och ett påbörjat kort. Najs, najs. Min mamma var med för första gången och det var himla skoj. Blir garanterat fler gånger, eller hur mammsen!!

Pysseluppdatering kommer senare.

Trevlig Helg!

Krasslig liten A

Inatt har vår lilla tös sovit lite oroligt, hostat och snörvlat. Inte såå farligt men hon är allt lite krasslig. Tempen på morgonen avgjorde saken, hon blir hemma. 37,9 i morgontemp är alldeles för högt. Hoppas det inte blir värre iallafall. Hon vaknade som en solstråle och har varit pigg hittills så det är ju skönt det iallafall.
Nu kikar hon på Barbie och myser i sin säng.
Jag o min käre man har löst dagen iallafall så vi behöver inte ta VAB varken idag eller imorgon och sen är jag ledig till tisdag så det är ju lugnt. Skönt!
Nu håller vi tummarna är hon håller sig pigg så vi kan baka lussebullar och pepparkakor i helgen!!

Jag vann!!

Tjoho!! Jag har vunnit novembertävlingen hos Lektyg och hantverk!! Åhh vad jag är glad!!

Här är min LO:
image413
På tagen finns dold dokumentation och där står det hur Amanda letade efter en prinsessa på Tidö slott i somras. Hon letade noga men attans, ingen prinsessa syntes till ;-)

Måndag 3 december

Ofattbart att vi gått in i december redan!! Var tog november vägen? Den här tiden tycker jag om (fast gärna lite snö ute), adventsstakar, julpynt och förväntan. Myyyys. Kanske man skulle ta och baka lite lussebullar i veckan.

Det har varit en tuff helg på jobbet, jag känner mig ordentligt trött idag. Skulle helst vilja dra täcket över huvudet och sova flera timmar till. Men C skulle ju till skolan så det var bara att knata upp. Vi skjutsade dit honom till 8:45. Lilla A verkar lika trött som mig idag så hon får slappa hemma till lunch. Jag jobbar ju eftermiddagkväll så helledig kan hon inte vara. Hoppas bara hon inte blir sjuk, hon hostar och snörvlar lite lätt...
Jag ska sätta på lite kaffe strax och försöka vakna till... eller kanske slappa brevid tösen en stund ;-)
Inget nytt på pysselfronten i helgen men jag har ett kort att visa upp iallafall. Jag gjorde det för nån vecka sen.

image412

Trevlig Måndag!!