Ponnysommar

Nu är Amandas ponnysommar slut. Trollet som vi har skött 2 ggr i veckan återgår till sitt jobb på ridskolan på måndag. Så igår var det sista gången. Sorgligt tycker Amanda. Dessutom regnade det så vi kunde inte ta hästarna hem till oss som vi pratat om. Och inte nog med det så ramlade Amanda av också. Ingen bra sista dag med Trollet. Fast det gick toppenbra för henne att rida och att hon ramlade av berodde på att Trollet hoppade av lite för tidigt på ett hinder så det blev ett stötigt långskutt så hon kom ur balans. När Trollet sedan svängde efter hindret fortsatte Amanda rakt på och landade på rumpan i ridhuset ;) Så kan det gå. Nu har hon ramlat av 2 ggr totalt sedan hon började rida. 98 gånger kvar innan man är en riktigt bra ryttare ;)
Men hur som helst så kom vi på idag att det vore ju skoj att ha lite foton från hagen på Trollet så vi lastade in oss i bilen och åkte ut på en liten fotosafari.

Manda och Trollet


Lite ledsamt att säga hejdå.


Trollet och hästkompisen Kate.


Hamres nyförvärvade tjockisar... ehh shettisar ;)


Söta!!

Äckliga småkryp

Nu är semestern slut för den här gången. Ganska samtidigt som det varma, sköna sommarvädret försvann. Tråkigt tycker jag som älskar sol och värme oavsett om jag jobbar eller inte. Så snälla sol och värme, kom tillbaka :)
Det värsta med sommaren är alla äckliga småkryp. Fästingar, getingar, myggor, pissmyror. Dom är inte mina vänner. Den här sommaren har vi varit blodgivare åt hela Sveriges myggsamhälle känns det som ;)
När vi var och hälsade på barnens farmor och farfar hittade vi denna filur...


Idag har jag en ledig dag, den enda den här veckan, och vädret ute är regn. Inatt åskade det utan dess like.. det small och blixtrade och det var så marken skakade. Läskigt värre! Tur att jag hade öronproppar i som dämpade ljudet något iallafall :) Och en varm, trygg man vid min sida ;) Tack älskling! Utan dig hade jag gömt mig under sängen.
Idag på förmiddagen var jag och Amanda till stallet en sväng och pysslade lite med hästarna. De har gått ute dygnet runt några dagar men fick komma in och få skydd från åska och regn i morse. Så vi släppte ut dom i hagen igen. Medan jag hängde täcken på tork och fixade lite annat så roade sig Amanda med att samla vinbärssnäckor ... Dom var rätt många ;)


Ha en fin torsdag :)

Leksands Sommarland

Förra veckan var vi till Leksands Sommarland och busade en hel dag. Himlans roligt var det!
Det var större än jag trott och vi hade lätt kunnat roa oss en dag till.

Colin kör Go-kart


Amanda kör fyrhjuling


Colin åker Fritt Fall

Mer sommar

Vi har gjort lite utflykter denna sommar. Vi var ju som sagt i Stockholms skärgård några dagar och där fick barnen prova på att snorkla. Colin tyckte det var jätteroligt! Trots att vattnet var iskallt! 15-16 grader bara.


Amanda provade hon också men hon gillade våtdräkten bäst :)) Vår lilla sjöjungfru.


Sedan tog vi en tur uppåt i landet också och hälsade på barnens farmor och farfar. Då bodde vi i husvagn och det var ju ett äventyr i sig :) Barnen älskade det! Att bada med Chicko var också skoj.

Vi har fiskat en hel del också. Colin har fått ett kastspö och det är ju såklart jätteroligt. Vi tjejer har hållt oss till att meta. Sedan har ju lilla fröken Amanda naturligtvis en helt originell stil när hon metar...

Fortsatt skön sommar!!

Sommar!!

Ibland visar sig den svenska sommaren från sin allra bästa sida. Vi har haft tur hittills på vår semester. Vi har verkligen haft skönt sommarväder!
Semestern började med ett besök i skärgården, Väddö :)

Solnedgång i vackra skärgården med finaste vännerna!

Vi njuter och tar dagen som den kommer. Kan det bli härligare?