Mellanlandning

Jag jobbar dubbelpass idag. Först sjukgymnastik i bassäng med 2 av brukarna på förmiddagen, sen hem och luncha och vidare till jobbet för ett em/kvällspass. Det är lite smådrygt med såna dagar men jag lägger hellre passen så för då får jag ju fler lediga dagar. Jag blir ledig fre, lör, sön nu nämligen :) Och det är jätteskönt!

Vi har varit jättemycket ute i skogen sista veckorna, jag och mina troll. Det är så mysigt att bara strosa fram och njuta. Vi tittar på svampar, aktar oss för stora flygande insekter, hittar konstiga saker, skrämmer slag på en hare och hittar en ekorre högst uppe i en tall. Jag älskar våra skogspromenader!!

Fotad med 70-300 objektivet, full zoom. Så denna lilla kurre satt i ett HÖGT träd ;) och släppte ner kott-delar i huvudena på oss...


Skogspromenad

Colin har varit hemma från skolan idag eftersom han är förkyld och hostar. Han är ganska pigg ändå så på eftermiddagen bestämde vi oss för att ta en promenad i höstblåsten. Självklart med kameran ;)



Mina barn...

Jag har världens knasigaste ungar. Och världens goaste. I onsdags ringde jag hem till Colin som var själv hemma:

RING!!
-Hej, det är Colin.
-Hej, det är mamma. Vad gör du?
-Jag stickar och lyssnar på musik.

Hahaha, så klart?!

Tidigare på onsdagen var vi till min mormor och hälsade på och då var min moster där också. När vi åkte därifrån skjutsade vi henne till stationen. På väg från stationen säger Colin:
-Mamma. Din moster... hon är nästan som gammelmormor...
så där snäll liksom... ❤

I morse kom Amanda in till mig och kröp ner i sängen. Då frågade jag om hon mådde bra och om hon sovit gott.
-Mmmm, jag har sovit jättegott. Men jag känner mig lite skrynklig i halsen idag...

❤ Jag älskar er mina små troll ❤



P.S. Jag måste nog muta min son så jag får fota honom lite oftare ;) D.S.

Ponnymamman...

I går var vi i stallet igen, Amanda och jag. Det är en mysig stund tycker jag. Hon trivs, jag trivs.. vi trivs tillsammans och det är så härligt! I går valde hon Musse. För att han är söt och mysig. Hon vågade till och med galoppera några steg fast han är stor, för stora hästar är lite läskiga att galoppera på tycker Amanda. Modigt tycker jag. Och förnuftigt att prova lite och inte bara ösa på. Hon känner sina begränsningar utan att vara rädd. Sen travade de utan stigbyglar... OCH red serpentiner... Det krävde djup koncentration... 
Här är de i täten, Amanda och Musse.

En helt vanlig onsdag...

Jag är ledig från jobbet idag och som vanligt så har jag nästan hela dagen fullspäckad med saker. Som nu... webb-stund ;) Jag ska klippa mig idag! Det ska bli fantastiskt skönt för topparna är ganska så slitna. Sen ska vi hälsa på min mormor och ikväll är det ridning för Amanda. Tur att man inte behöver sitta och rulla tummarna.

Idag är vi vinnare av veckans bild i VLT. Eller Colins bild rättare sagt. Det var han som lyckades fånga den galna strutsen i förra inlägget. Han är makalöst stolt idag må ni tro och släpade med sig tidningen till skolan :)) Jag håller tummarna stenhårt att han vinner på trisslotterna som kommer med posten i dagarna.

När jag nu hade en liten webb-stund här på morgonen så lyckades jag hamna på en blogg jag inte varit på förut. En väldigt rolig blogg som verkligen är värd ett besök. Så ta och titta in hos
Ketchupmamman och få dig ett gott skratt!


Strutsfarmen

I helgen har vi varit hos våra vänner i Falun. Supertrevligt som alltid! På lördagen gjorde vi en utflykt till Borlänge och en strutsfarm. Vilka faschinerande djur!! SÅ himla coola! Fast lite läskiga är dom.. De är ju så stora!! Bäbisstrutsarna var absolut sötast!! Lagom stora ;)







Onsdag

Det finns svampar av olika sorter... se HÄR i min fotoblogg ;)

Idag har jag unnat mig en lat förmiddag. Jätteskönt. Lite Milla-tid :) Nu ska jag ge mig ut och fota lite och samtidigt få mig lite motion. Det skadar ju inte. 
Jag är så sugen på att fixa om här hemma. Vi har köpt en ny TV till vardagsrummet och den är stooor och grymt snygg. Fantastisk bild är det också ;). Så nu vill jag tapetsera och måla. NU NU NU!! Jag avskyr all förberedelse och planering. Eller nä, planering gillar jag men jag vill ju börja direkt. Tur att jag har min man som drar i nödbromsen annars hade jag rivit tapet för längesen. Vi vet ju vilken tapet vi ska ha, TV-bänk har vi också bestämt... så nu är det bara tiden som fattas. Jag ska göra en strukturerad plan och snygga ritningar tror jag ;) Jag kanske till och med lånar tumstocken (den fina) och mäter ;)
Den här tapeten ska vi ha som fondvägg bakom TV-monstret.

Nähä, jag får återgå till att fantisera om vårt färdiga vardagsrum ett tag till. Man kanske skulle söka en veckas semester och vara effektiv :)
Fast frisk luft var det nu va?

 

Mornar...

Vi har fått till ganska bra morgonrutiner här hemma. Barnen börjar bli stora och därmed alltmer självgående. Fantastiskt. Saker blir gjorda utan att man måste säga till om varje sak. I morse gick Colin upp, klädde på sig, fixade te, hällde upp juice och ropade på mig att han ville ha hjälp att koka gröt :) För DET får han inte göra själv ;). Strax därefter kom Mandi och hon fick också på sig kläder utan knorr och håret borstades och sen vill hon ha hjälp att få två flätor i håret. Såå söt!
Barnen har skoljoggen i skolan idag och då ska de springa 5 km. Det är för Barncancerfonden och BRIS och det är ju ett gott syfte. Barnen fick såklart med sig varsin "springslant" som stöd till dessa organisationer. Bra tycker jag.
Själv gjorde jag mig en kopp kaffe när jag kom hem efter att ha följt Amanda till skolan. Och satte mig vid datorn ;) Så lätt det är att hamna här. I eftermiddag ska jag först på en grej som jag hoppas jättemycket på att det blir som jag vill ;)!  Sedan ska jag jobba ett extrapass på jobbet då det var kort om folk.
Nu lite mera kaffe ;)


Logik?

Jag har inflammation i min vänstra axel. Det gör ont och jag sover rätt dåligt. Ingen fara annars, jag jobbar och är igång men tröttare än jag brukar vara. Så idag började båda barnen 8:10 på morgonen. Colin cyklar ju själv till skolan varje morgon och Amanda har börjat senare tills nu så henne har vi följt med till skolan och hämtat efter skolan. Varje dag tjatar hon om att hon vill cykla hem själv från skolan. Hon är minsann stor nu.
Så idag.. trött som jag var .. så tänkte jag att de kan ju cykla tillsammans till skolan så slipper jag ge mig iväg ut. Så jag säger:

- Amanda, idag tänkte jag att du och Colin får cykla själva till skolan eftersom ni börjar samtidigt.
Amanda tittar på mig som om jag var galen och säger:
-Nej, jag vill att du ska följa med mig, jag har ju faktiskt precis börjat i ettan ju....

Ge mig logiken i den ;) Hem går bra, men inte dit?? *Fniss* Tack och lov har jag en underbar man som genast erbjöd sig att möta upp damen i fråga vid skolan och följa med henne in. Alla nöjda och glada om än något förvirrade över hennes resonemang ;) Det är aldrig långtråkigt med barn runt sig :))

Fotografera en myra...

...är inte det lättaste... Rond 1 till myrorna ;)

Fotosession med lillasyster

I söndags gick min lillasyster in i graviditetsvecka 30 och då passade vi på att ge oss ut i naturen och fota gravidmage ;)





❤ Vackra syster!! ❤

Pyssla?

Jag är min största svacka någonsin när det gäller pysslandet. Jag har inte gjort en LO på... ja... månader... Det blir nåt kort här och där bara. Inte mycket att göra, jag hoppas inspirationen återkommer. Till dess fotar jag desto mer istället. Och gör om hemma ;)
Här är ett kort jag gjorde i somras. Material från Forma Hantverk.

Lite nytt i köket

Jag har bytt ut våra "kaffe-tavlor" i köket mot lite egna foton. Samtidigt bytte jag ut vår köksklocka som egentligen aldrig passat in i vårt nuvarande kök.
Så här blev det. Ignorera högen av grejer i hörnet, vi har inget fungerande förråd för tillfället så alla grejer är spridda inne i huset...





Love the way you lie - Eminem & Rihanna


Sååå bra!!!

Märkliga saker

En dag så upptäckte jag en vit "boll" i rabatten vid vår entré...


Vid närmare titt visade det sig att den växte och den blev faktiskt ännu större än den är på den här bilden. Nån form av svamp antar jag att det är... Rätt cool :))

Idag har det varit fotografering i skolan och barnen åkte iväg i fina kläder och fixat hår ;) Amanda är tydligen med i matrådet på skolan så hon ska fotograferas imorgon igen. Vad gör man i matrådet då undrade jag och Amanda förklarade att hon har absolut ingen aning men hon ville gärna vara med för det lät kul...? Japp, så är det ;)

Nu väntar jag in sonen och sedan ska jag ta en tur och titta på nytt golv till vardagsrummet. Jag vill inte ha parketten kvar... gillar den inte alls. Men vi vet inte riktigt vad vi ska ha istället. Mörkare iallafall :) Sedan ska vi tapetsera och måla om i brunt-beige och byta ut TV-bänken.
Stora omfattande planer... men vi startar i helgen iallafall.