Dalarna del 3

Det känns som om vår minisemester till dalarna var fler än 3 dagar. Vi hann så mycket...
Efter Björnparksbesöket så klarnade det faktiskt upp så vi tillbringade kvällen med att fiska. Mysigt var det och ingen vill ge sig ;) Bara en fisk till :)
Den här utsikten stannade vi till och förevigade på vägen tillbaka till stugan.
Skattungbyn By night. (klockan är 22:30)


Sen hade våra mysiga stugvärdar tänt en brasa så när vi kom tillbaka grillade vi marshmallows i öppna spisen. Mysfaktor en miljard ungefär ;)


På hemvägen efter en god natts sömn så stannade vi till i Färnäs där de tillverkar Dalahästar. Jag var grymt imponerad över hur tusan de lyckades måla så snabbt och "enkelt"
Här är en "Färnäs-häst" under målning. Imponerande!


Sen hade vi spöregn typ halva vägen hem, vattenplaning (som slutade bra) och allmänt besvärligt väglag. Inte nog med det... vi åker förbi Mc Donalds för att få oss varsin kopp kaffe MED mjölk... vilket resulterade i 15 minuters väntan innan vi hade kaffe i hand och den otrevliga upptäckten att ena muggen saknade mjölk... GAAAAH! Hur svårt kan det vara liksom... I-landsproblem, javisst men GRYMT irriterande.
Nåja vi kom hem helskinnade och pustade ut en natt innan vi drog vidare till kompisar och en sommarstuga utanför Sala. Men det berättar jag mer om en annan dag :)

Dalarna del 2

Vädret var lite ostadigt när vi vaknade på fredagsmorgonen så var lite veliga om vad vi skulle hitta på. Till slut bestämde vi oss för att åka till Björnparken i Orsa Grönklitt. Vi tänkte att det gör ju inte så mycket om det regnar lite...

...men det var inget litet regn.. det öste ner konstant i 3 timmar... och åskade och blixtrade heeelt hysteriskt... Galet! Men vi blev ju inte svettiga iallafall ;) (Fast rätt blöta trots regnställ och stövlar)


Polar world med isbjörnarna var nytt sedan vårt senaste besök där och där var det tak över huvudet så vi passade på att luncha och spana på isbjörnarna som jagade fisk. Jättemysigt var det.

Genom regnvåta fönsterrutor satt vi trots allt på första parkett och björnarna bjöd verkligen på underhållning i form av fiskjakt och magplask. Många skratt blev det :)


Tigrarna var också helt underbara. Pigga och "nära". Det var kul att se dom med bara ett ynka stängsel emellan.


Regnvåta björnar som väntar på maaaat. Precis vid matningen var dagens enda upphåll. Perfekt tajmat trots allt tyckte jag som passade på att fotografera.
Trots spöregn och halvstorm är Björnparken en supermysig park och jag är glad att vi trotsade vädret och tog oss dit. Jag glömde till och med bort att vara rädd för åskan ;)

Vackra Orsa med omnejd

Vi har varit på en liten minisemester i Orsatrakten. Vi har bott i en gammelstuga, fiskat och haft det underbart i ett par dagar.

Vi var till en levande fäbod mitt ute i skogen, Skräddar-Djuberga, och precis när vi kom dit så tyckte korna att det var dags att ta sig hem för kvällen. De gick så fint efter vägkanten och till slut kom de upp till fäboden och då var de nöjda. Lite coolt tycker jag som stadsbo att korna strövade fritt i storskogen ;). Haha, det satt till och med varningsskyltar uppe.. med kor på ;)


På väg från fäboden tog vi en vandring rätt in i skogen mot Storstupet. Vi korsade järnvägen, hoppade över stockar och klev över älgspillning. Lite spännande ;)

Här är järnvägsbron nerifrån sett. Det var galet högt!! Och rätt spännande väg dit ;)


På kvällen åkte vi ut till en skogstjärn och fiskade och så var vi förbi Ore älv där Amanda badade och vi fiskade. Jag fick en bamsefisk på metspö men tyvärr är jag ingen fiske-expert så den rackarns besten slet sig innan jag lyckades få upp den. Vi undrar fortfarande vad tusan det var för fisk!!
Det var dag 1 i Dalarna. Imorgon kommer dag 2.. den var... något annorlunda ;)