Happy Halloween

Ikväll äter vi häxhår och spökgryta... BUUUUU på er!!

Onsdag morgon och ännu ett julkort

Jaa, är du snäll nu när tomten har koll inför julafton *tihi*

image371

Ett litet ord #15

Här kommer mitt bidrag till ett litet ord. Det är inte lätt att fota så här sent...
image370

Tisdag

Skönt med en ledig dag! Barnen och jag har bara varit hemma idag. Jag har rensat och skurat ur kylskåpet, tvättat och plockat lite. Jag har dessutom rensat pysselhörnan igen. Oj så lätt den blir rörig...
Här är ett kort jag gjorde igår.

image369
Stämpel: Penny Black

Ny vecka...

Ännu en jobbhelg är över. Skönt! Jobbar ikväll också men sen är jag och barnen lediga! På fredag bär det av till Syfestivalen... fast jag vet inte riktigt hur jag ska komma dit *klura*. Det lutar åt tåget.

Det ska bli skönt att få spendera tid med barnen i ett par dagar nu, jag ser dom knappt under mina jobbhelger. Härom kvällen kom Colin upp ca 45 minuter efter nattning:
-Mamma! Vad kommer efter 999?
-1000. svarade jag
-1000! Då har jag räknat till 1000 nu! *stolt kille*

Hihi, vad säger man? Han älskar siffror och bokstäver, plus och minus och gånger. Vår lille professor. *älska*

Fars Dag-kort

Jag fick en beställning på ett kort till Fars Dag och så här blev det.
image367
Stämpel: Penny Black, papper:Chatterbox och Bazzil

När jag ändå var igång blev det ett till med samma upplägg (nästan) och papper.
image368
Stämpel: Kortmakaren "Filur", papper: Chatterbox


Julinspirationen finns kvar...

Ännu ett kort är färdigt. Stämpeln från Magnolia, poststämpeln (kääär) från Pysselmyran, mönstrat papper Basic Grey och Karen Foster, band (syns lite dåligt). Målat med akvarell. Jag köpte akvarellkakorna i förrgår så det här är andra motivet jag målar. Jag har inte riktigt fått in snitsen än men det kommer. Roligt är det iallafall.
image366

Klant!

Idag är det maskerad på sonens förskoleklass. Sonen är Batman... med muskler... hur coolt som helst! Tog jag något kort? Nej, inte ett enda!! Hur kan man vara så klantig att glömma fota en så viktig sak? *sucka*

En liten Mus-Olle

Ja, det blev ett kort till innan jobbet. Stämplarna kommer från Pysselmyran.

image365

Julkortsverkstad

Jag har knåpat ihop lite julkort dom sista dagarna. Jag riktigt längtar efter julen nu! I morse var det frostigt och kallt och så där bitigt i kinderna! Undrar när första snön kommer den här vintern?
Nåja, här är julkorten iallafall.

image362
Papper: Bazzil och Basic Grey. Stämpel "Filur" från Kortmakaren. Poststämpel från Pysselmyran.

image363
Papper: Bazzil och Basic Grey. Stämpel: Stjärngossebubbe från Landstoken, "God Jul" från hÄnglar.

image364
Papper: Bazzil och Panduro "Christmas Collection", Chatterbox. Stämpel: Vet ej, poststämpel från Pysselmyran, "God Jul" från hÄnglar. Glitter Glaze från L'il Davis på blomman, bladen och fotohörnen.
Färgen stämmer inte riktigt, kortet är mer åt det röda hållet än vad som syns i datorn.

Ett litet ord # 14

Den här veckans utmaning på Ett litet ord var att skapa med ordet "dansar". Här är min LO:
image361

Ett enkelt julkort

Jag kände för ett lite enklare kort. Papper från Panduro (som jag har rispat i kanterna), stämpel från Magnolia. Färglagt med akvarellpennor. Bandet är också från Panduro och blomman är Prima.

image360

Umgås-leka-skratta-helg

Ja, det har varit en härlig helg med massor av tok och skratt. Tack kära familjen N för underbart sällskap. Det är så trevligt att ha er här!

Våra tjejer busade i badet idag på fm och hade så galet roligt! *ler*
Det var blött överallt.
image357

Pepsi stortrivdes på baksidan och när sen bollen kom
fram var lyckan total.
image358

Finns det något roligare än en tågbana? Söte lille R byggde
en jättelång bana och körde runt, runt med tågen.
image359

Jag längtar redan tills vi ses nästa gång!

Busborgen

I fredags tog vi alla barnen och åkte till Busborgen och lekte i 2 timmar. Åh vad dom har skoj där!

image350image351
image352image354image355
image356


Sen onsdag

Här sitter jag och bara slösar tid. Ibland är det skönt att bara "flumma".
Idag har jag varit ganska effektiv och röjt undan ogräs och klippt ner buskar i trädgården. Tyvärr lyckades jag få in en bit av busken i armen *ont* och det var stört omöjligt att få ut biten. Min käre make fick komma till undsättning och tortera mig i 10 minuter innan den lilla (men tjocka) stickan behagade komma ut. Jag har ett köttsår (läs litet sår) på armen nu... fast inte så ont längre. Jag har aldrig varit med om en så grymt envis liten rackare.

Nåväl, över till något helt annat så har jag skapat en blogg till min mor.
länk Förhoppningsvis kan jag lära henne hur det fungerar att uppdatera också. Men det är klart hon kommer att fixa det. Akta dig mamma, snart är du en inbiten bloggare!!

Nu vet jag att detta kort anlänt till sin mottagare så nu kan jag visa upp det här. Det skickades till en som behövde en liten extra tanke just nu.
image347

Imorgon får vi gäster! Sååå underbart att det äntligen är dags! När vi planerade besöket så kändes det så himla långt fram men *vips* å var det dags! Ni är sååå välkomna våra käraste Faluvänner. Hela helgen ska vi rå om varann och ha trevligt! Därför säger jag trevlig helg till er andra redan nu och på återseende i nästa vecka.

Kom ihåg rosa bandet!
image349

Tisdag och höstväder

Idag är det mörkt ute. Det känns liksom inte som det blir dag riktigt. Men det hör ju hösten till.
Jag har skapat en LO på morgonen. Eller jag började igår redan och gjorde klart den idag. Men det är till en utmaning och får inte visas upp än.

Idag har vi personalmöte på jobbet kl 12 och sen jobbar jag till 21. En lång dag idag. Jag som har sån skaparlust att det bara kliar i fingrarna. Men jag ska inte börja på något nytt nu utan göra nytta här hemma istället!
Imorgon har jag och barnen en ledig dag! Skönt! Jag tror vi ska fylla köksbordet med pysselsaker då. Dom älskar att pyssla. *tihi* Tur för mig.

Ha en bra dag!

Grattis älskling!

Idag fyller Fredrik år!! Hurra, hurra, hurra!!!

Ett litet ord #13

Jag hittade en utmaning på Ett litet ord. Jag fick direkt en idé på ordet "Avtryck"
image346

rosa grattis

Prinsessan på kortet i förra inlägget kommer från Forma Hantverk och hon heter "prinsessan Julia".
Här är ett kort till i rosa. Stämpeln är Magnolia.
image345

Skaparlust

Jadå, den finns här. Jag har inte helt fått tillbaka orken bara men den kommer.
Jag har skapat endel men det mesta är till utmaningar så det kan jag inte visa här ännu.
2 kort kan jag visa iallafall.

Det första är ett julkort med förra årets julhÄngel. Jag valde att inte göra det så traditionsenligt juligt.

image343

Det andra är ett kort som jag kan utveckla senare om jag vill. Jag valde att inte dekorera en massa och hoppade över text tillsvidare. Men jag kanske behåller det precis som det är också. Jag gillar lite enklare stil också.
image344

Home alone

Min käre make är på konferens med jobbet och kommer inte hem förrän imorgon. Jag och barnen har huset för oss själva. Det är tomt. Men tills imorgon står vi ut *ler*. Vi är nog lite bortskämda med att F aldrig sover borta ;-)

Kvällen ska ägnas åt rensning i pysselrummet och kanske lite pysslande om det blir tid över.
Kanske man ska kika på den nya serien på 4:an.. *funderar* Neee pyssla =)

Vill du börja scrappa?

Så klart du vill *s* Det är en underbar hobby. Peterlina har skapat en blogg med förklaringar runt alla märkliga ord och uttryck vi scrappare använder oss av. Är du nyfiken? Kika här: Scrapalfabet

Angående kommentar om smitta

Naturligtvis vet jag att man kan smitta långt innan man blir sjuk och ibland upp till en vecka efter man varit sjuk. Tyvärr har jag inte möjlighet att isolera mig och min familj på det sättet, vare sig ekonomiskt eller rent praktiskt. Jag följer de direktiv vi har på dagis, förskoleklass och på mitt jobb. Det är att hålla sig hemma 48 timmar från sista symtom. Det har vi gjort med marginal. Jag kommer att jobba igen på fredag kväll.
När jag har varit på jobbet har jag vidtagit alla försiktighetsåtgärder jag kan, med god hygien osv.
Jag hoppas naturligtvis att jag inte smittat någon men jag vill förtydliga att jag har följt alla gällande rekommendationer.

Magsjukan - The end?

Ja, kan det vara över nu? Igår var det nämligen min tur att drabbas av den elaka magsjukebacillen. Fyyy så pyton jag mått. Men nu har alla i familjen haft den så nu hoppas jag verkligen att det är slut! Nu ska jag bara återhämta mig för jag är ganska matt efter gårdagkvällens pärs. Huga!

Fika?

Jag var med i veckoutmaningen på Hobbyhusets Inspirationsblogg. Utmaningen var att göra ett fikakort så det gjorde jag. Det finns nu i deras blogg men jag visar det här också:
image342

Magsjuka - Never ending story

Jahapp, nu är det F:s tur... han kom hem från jobbet och mådde illa, jag åkte och jobbade och lämnade honom hemma med barnen. En timme senare har han frossa och spyr. Det var bara att pussla ihop jobbkvällen och åka hem. Stackarn, han mår verkligen pyton...
Nu ska jag försöka få barnen i säng och sen ska jag kolla på tv. Min sjuka man får ha sovrummet för sig själv för jag kan inte bli sjuk nu... 2 sjuka föräldrar är ingen hit. Håll tummarna att jag klarar mig nu!!

Rosa rummet är invigt!

Inatt har min lilla gumsa sovit i sitt rosa rum. Gissa om hon är nöjd. Fortfarande så återstår lite småfix som att skruva upp sänglampa, spegel och skaffa ett skrivbord. Så här ser det ut nu. Färgen är lite svår att fota och återge bra har jag märkt men den är rosa åt det lila hållet.
image338
image339

Magsjukan del 2

Idag var det Colins tur. Jisses vilken inkubationstid det är på den här magsjukan! Just när vi trodde faran var över och det gått mer än 48 timmar (närmare 72) sen Amandas senaste symptom... Stackars liten, han får inte behålla någonting alls.

Något positivt mitt i all sjuka är iallafall att Mandisens rum är i det närmaste klart!! Min duktiga älskling har jobbat på idag så inatt får hon sova i sitt "fina, rosa rum" som hon kallar det. *tihi*
Bilder kommer så snart jag hinner.

*slukar vitpepparkorn*

friska igen?

Ingen magsjuka sen igår eftermiddag!! *peppar peppar*. Bara Amanda som drabbats och hon verkar helt okej idag. Jag ska ju jobba helgen så jag får inte bli sjuk nu!
Trevlig Helg!!

2 nya BoM-LO

Ja, det betyder alltså 2 st nya sidor (LO=layout) till albumet "Boken om mig" (förkortas BoM)
Jag har "suddat" ansiktena på mina klasskamrater eftersom jag inte har allas tillåtelse att visa dom här. Även texten på den ena är suddad... liiite hemlig vill jag vara.
image340
Material: Cardstock=Bazzil, Mönstrat=Basic Grey, Chipboard=Panduro

Jag finns där i mitten i rosa tröja med rött på...
image341
Material: Cardstock=Bazzil, Mönstrat=Chatterbox, Rubrik:QK Biography, Stämplar=Autumn leaves, Bradz och retroblommor

Buuuu

Snart är det Halloween. Idag fick jag en RAK från Miapuh och då skapade jag det här kortet med delar av materialet jag fick:
image335

Magsjuka

Amanda har kräkts halva natten... nu på morgonen verkar det som det vänder.. hon har fått behålla lite vätska.

Fler kort från mamma

Ja, minsann är mor  min (Berith) totat fast i kortmakerivärlden *fnissar*. Och det är bara bra för hon gör underbara kort. Här är några fler som hon har skapat. Dessa är fotade med mobilkamera så kvaliteten är dålig men man ser ju...
image330
image331
image332
image333image334

Rolig post!!

Det här är det jag beställde:
image329

Onsdag

Jahapp. Idag är min lediga dag då jag skulle passa på att göra något trevligt. Jag jobbar ju heeeela helgen sen. Jag hade stämt träff med min kära vän Spooky för att scrappa och umgås.
Meeen när jag kommer till dagis för att lämna Amanda så är det 3 fall av magsjuka på hennes avdelning... jisses, det vill vi inte ha så vi vände och gick hem igen. Så gissa vem som får ställa in sina planer för dagen. *besviken*
Nåja, jag får hitta på något med min lilla snutta istället då. Nu håller vi tummarna att vi inte drabbas av magsjukan!

Över till något roligare! Idag kom min stämpel som jag köpt på Tradera. Hihihi, jag har en plan! Den ska användas till ett kort till en speciell person. Dessutom kom en avi från posten att mitt paket från Scrapbutiken har kommit. Dom hade 50% på kvarvarande sortiment och det var ett erbjudande jag inte kunde motstå. Det blev mest cardstock och lite mönstrade papper. Sånt där som alltid går åt. Snart ska vi fara iväg och hämta det.

Igår fick vi upp nya rullgardinen i Amandas rum. Garderoben är på plats och jag börjar se ett slut på Projekt rosa rum ;-)

På återseende /Milla

Filurkort

Jag gjorde ju ett kort för några dagar sen, till Hobbyhusets kortutmaning. Premiär med min fina filurstämpel!
image328

Projekt rosa fortsätter

Ja, det går framåt men inte så snabbt som vi hade hoppats. Vi har målat klart och nu ska taklist sättas innan garderoben kan ställas på plats. Innan dess måste vi få upp fästena till rullgardinen också. När sedan garderoben är på plats ska jag sätta min man på att tapetsera fondväggen med mönsterpassad tapet *s*. Är det nån som kan skicka hit en hjälpsam målare *ler*. Nej då, det ska han nog fixa. *tror*

Här är iallafall lite bilder från helgens fixande. Ignorera gärna min otroligt tjusiga klädsel.
image325

image326

image327