Sommar, sommar, sommar!

Nu har det varit skolavslutning äntligen, som barnen har längtat! Sommarlov är väl det bästa som finns? Jag vill också ha sommarlov, hahahaha.
Det var en jättefin skolavslutning på skolgården med det obligatoriska sjungandet av sommarsånger. Sen en liten återsamling i respektive klassrum och önska alla GLAD SOMMAR!
Sen drog vi ner till Kajens Café och käkade lunch tillsammans och sen promenerade vi runt vid Lillåudden. Jättemysigt!Fina, busiga avslutningsklädda barnen. Mina hjärtan!!

På det följde Aroscupen lördag-måndag och Colins lag tog sig till B-slutspel och hela vägen till final. De spelade jättebra men fick för tufft motstånd till slut mot Stuvsta:Epsilon. Men silvermedaljer blev det till killarna och en jättefin pokal. Superduktiga!!
Finalen spelades på konstgräs i ösregn och åska (som var en bit bort under matchen). Blött värre.


Colin kör vidare i fotbollens tema hela veckan då han är på Landslagets Fotbollsskola i Hökåsen. Det är fotboll dygnet runt i hans värld just nu, hahaha. Sjukt nöjd kille :)
Amanda har haft avslutning med ridgruppen på ridkolan idag och de fick hoppa bana. Det gick galant på bästaste Stickan :) Fast Amanda tyckte hindren var lite fjuttiga ;)


Nu ser vi fram emot en lugn midsommarhelg i ledighetens tecken. Inga måsten, bara trevligt sällskap och god mat. Ska bli sååå skönt!!


gräsklipparmannen...

Det är redan mitten på juni! Dagarna går som vanligt jättefort och det är bara att hänga med. Idag var det trögt att väcka barnen. De är sååå trötta på mornarna och allt går i slowmotion. Ända tills Colin kom på att han glömt sin älskade SSK-tröja på Amandas fotbollsträning igår... bakom målet. Han blev sååå olycklig! F fick ta bilen och åka bort och kolla. Han möttes av stans största gräsklippare när han kom fram och ingen tröja i sikte.... MEN som tur var hade den snälle gräsklipparmannen hängt upp tröjan på målet! Lycka! Tack för det :) Colins kommentar: "Jag ska aldrig mer glömma tröjan"...  ;)

Vi har hunnit med att fira Colins 10-årsdag också. Först med släkten och sen med klasskompisarna. Vi hade kalas hemma i år och körde en skattjakt med inspiration från "Fångarna på Fortet". Vi delade upp barnen i lag och så fick de varsin karta. På kartan var olika platser utmärkta med kryss och på vissa av dessa platser fanns ledtrådar som skulle leda barnen fram till varsitt ord. Alla ledtrådsorden skulle kunna sättas ihop med det hemliga ordet. Exempelvis fick ett lag ord som "näsa" "bullar" "Sätt" "mos" osv.. Det rätta ordet där var "potatis". (Potatis-bullar, sätt-potatis osv).
Jätteroligt och uppskattat! Sen var det såklart fika, varmkorv och massa bus. :)

På skattjakt!


"Kan den vara i granen?"


"3 ledtrådar"