soliga söndag

Jag fick ryggskott eller nåt i torsdags när jag skottade snö. Tjong sa det i ryggen och OMG vilken smärta! Nu är det bra mycket bättre men definivt inte bra. Jag har problem att trycka, dra, lyfta och sitta... känner mig lite "hambokappad". Läkaren skrev ut smärtstillande så att jag ska kunna hålla mig i rörelse och inte stelna till. Så idag har jag följt med Mia till stallet en sväng och fotograferat lite. Amanda fick rida på Mayas fina ponny, Kate. Jag kunde ju inte hjälpa till nånting men snälla Mia fixade allt :) *Tack*.
Här är Maya och Kate, galopperandes i snön :)


Här är Manda på Kate. Hon är inte sur utan tvärtom supernöjd ;) Vet inte varför minen är så allvarlig :)


Tjejerna red i ridhuset en sväng också. Här går Amanda och Kate över några bommar :)


Tyvärr har jag fått lov att sjukskriva mig imorgon då vården inte är det ultimata jobbet med en ond rygg. Men jag hoppas på att kunna jobba igen på tisdag :)
Nu blir det ryggläge en stund. Heeelt slut!!

det är mycket snö ute

1254cf6dfa707cb30cfb6e7df5eff054.png

Kolla varifrån!

det är mycket snö ute


Kaffe eller te?

Amanda på väg ut: Mamma, var är min kaffekopp?
Jag: Kaffekopp?
Amanda: Jaaaa, den där röda som du köpte till mig.
Jag: Menar du tefatet man kan åka på?
Amanda: Ja, just det!

Jag har jobbat hela långa helgen. Det är riktiga monsterpass 8:45-21:45. Jag är väldigt trött så här dagen efter liksom :) Men nu är det 2 veckor till nästa jobbhelg! Idag jobbade jag ett kortpass (10:30-14) för att kunna få ledigt på onsdag kväll när Mandi rider.

Vet ni vad jag har gjort? Jag har gjort 1 kort och 1 LO. Blocken har lossnat tror jag! Bildbevis kommer :)
Nu ska jag planera kvällsmat och kolla vad barnen gör. Idag fick vi med oss Marcus hem (Colins klasskompis). Jätteskoj!! Just nu kör de lite Nintendo men de var nyss ute och busade i snöhögarna.

Full fart!!

Idag hämtade jag barnen vid 13:30 och så gick vi till pulkabacken och busade i 1½ timme. Hihi, man blir ju som barn på nytt ;) Det är ju sjukt härligt att susa nerför backen :) Weeeeeeeeeehoooooooooooooooo!

Lite för dunkelt för att fota bara. Fast visst syns det hur kul det var!
Sedan vidare till stallet där Amanda hade Mini igen, för tredje gången. Bästa, bästa hästen!! Så himla snäll, söt och go!! Idag var det dags för galopp igen och fröken Amanda hade tydligt bestämt sig för att galoppera utan ledare. Mycket riktigt gjorde hon det också. Jag vågade knappt titta men det gick faktiskt väldigt bra! Första gången tappade hon ena stigbygeln och hade inte riktigt koll på tyglarna men andra gången gick det toppenbra! Duktiga sötloppan!!
Nu ska vi kasta barnen i säng. Det blir lite sent onsdagkvällar för efter träning ska det duschas och ätas också ;)  Imorrn, ledig dag. Då ska Manda och jag åka och simma :) Myyyyyyyyys!
Sen kommer den oundvikliga jobbhelgen allt närmare... men först fokus på nuet ;)

Colinbus

Han är långhårig minsann, min son. Precis som han vill ha det :)


Jooorå...

Positiva tankar gör absolut underverk! Irritationen smög sig på vid ett par tillfällen igår men jag lyckades tränga undan den och tänkte positivt! Haha, snacka om klyscha men det FUNKAR faktiskt ;)
Så resultatet: Promenad: Till och från skolan 2x1 km, 3 frukter, mindre datatid (njaaaa), I säng 23:15 (1 timma efter hemkost från jobb = helt ok), fokus? Jooo bättre tycker jag. Jag tänkte på det iallafall :)

Mamma, härligt att du hänger med! Promenad ons eller tors fm?

Diffmöte på jobbet idag, dvs vi ska diffa våra "önsketider" på schemat så det är "täckt" överallt. Ja, ni hajar säkert :)

Time att gå. Ha en bra dag!

Jakt på mer energi!

Jag är inne i en ganska tung period nu. Mycket att tänka på med nytt schema på jobbet och jag har alldeles för lite ork. Så nu inleds operation "öka orken" Hahaha. Jag ska:
*Promenera varje dag - minst 20 minuter
*Äta minst 2 frukter per dag
*Sitta mindre vid datorn
*Lägga mig i bra tid på kvällen
*Äta bättre kost - slut med vitt bröd och sötsaker! Håll i er familjen nu blir det FULLKORN!
*Träna på Friskus minst 1 gång i veckan
*Lägga fullt fokus på en sak i taget ;) - Hallå, jag ska försöka iallafall, hihi.
*Fokusera på det positiva i tillvaron!
Yeah! Here we go!!


Pulkaåkning!

Idag drog vi till Björnön hela familjen, med pulkor och varm choklad. 2 trasiga pulkor och en tom termos 2 timmar senare har hela familjen haft en rolig utflykt! Perfekt pulkaväder. Snorhal backe och C på en lånad, livsfarlig uppblåsbar farkost som var snabb som vinden. Mamma Milla vågade knappt titta. Inget brutet iallafall *Puuuh*. Idel asgarv var det :) Och en och annan tår från en dotter som vurpade och slog i foten, ryggen, fick snö  ansiktet... ja.. livet är inte lätt när man är 6. Summan blev iallfall KUUUL!


Nu lite hemmafix och sen är det snart en ny vecka :)

Snöprinsessan



Full fart

Vi följde ju med Jessica till stallet en isande kall dag i december. Så klart tog jag en hel radda foton då. Hästar är roliga att fota!

I morse fick A sin andra spruta mot svininfluesan och hon var fantastiskt duktig. Hon röck ju till vid första sprutan och därför gjorde den ju jätteont så hon var enormt nervös och rädd i morse. Men världens gulligaste och mest pedagogiska sköterska fick vi idag så det gick såååå bra!! Hon fick sitta i mitt knä och vi hade med oss bästaste Chicco (gosehunden) så inte en tår fällde hon!! Så himla skönt! Jag var beredd på tvångshållning och mutor i 180...
Nu väntar en liten present här hemma till lilla fröken som en liten belöning för sin prestation!
Sen... FREDAGSMYYYYYYS!!

Vackra vintervärld


Ny design

Tyckte det var dags för en ny design här på bloggen. Jag är ju absolut ingen expert på detta men jag gillar resultatet. Vad säger ni?

Bondgård?

Amanda, 6 år, på väg hem från skolan idag:

"Mamma, varför bygger de en bondgård här?"

Det ska inte bli en bondgård mitt i villasamhället utan en ny förskola ;)


Mot ljusare tider

På flera sätt. Vi går mot vår. Min rygg är bättre. Det är ljusare längre på dagarna. Riktigt najsa saker faktiskt. Let's focus on that! ;)
Nu har jag 2 arbetspass kvar innan min 4-dagarsledighet. Den är skööön. Jag hoppas på att kanske komma igång och scrappa igen snart. Hittar verkligen inte inspirationen så pleeeeeze ge mig inspiration!
Jag har kommit på att jag gillar snön förresten. Jag som inte alls är nån vintermänniska tycker det är riktigt mysigt ute. Fast lite för kallt har det varit då förstås ;) Idag är det -10 och det är faktiskt helt okej. Jag promenerar med barnen till skolan på mornarna och idag var det nääästan så näsan inte frös till is ;)
Så är det :) Livet är rätt härligt faktiskt.

Foto: (C)Milla


2010-01-11

Det känns så knasigt att skriva 2010. 100111... men man vänjer sig väl :). Idag är en ny dag. Min rygg bråkar med mig fortfarande. Har haft besvär sen nyår nu. Dumma rygg. Hoppas det känns något bättre imorgon för då ska jag försöka ta mig iväg och träna. Det brukar hjälpa fast idag har jag alldeles för ont. Dumma dumma...
Haha, på tal om "dumma dumma" så fick jag en lapp av min 6-åriga dotter förra veckan... hon var arg på mig... hon fick inte som hon ville ;) Så här skrev hon på lappen:

DUMA DUMA DEJ
JAG TENGKR FLYTA HEMIFRÅN

Så... kan nån inhysa en arg 6-åring med massor av vilja? För här kan hon ju inte bo med så dumma, oförstående föräldrar... jisses hur ska detta bli när 6-åringen är 14????? Maaaj gaaaad!! Älskade lilla skruttan!

Nu... lite tvätt. Adios.

Tack goa mamma för underbart trevligt fikabsök!! Du gjorde min dag!! Kram!

Ehum, vad är det för dag?

Ja, just det, torsdag. Jag har blivit alldeles dagvill av helgerna.
Igår var Amanda och jag till stallet och hon valde lilla, söta Mini. Det var -17 grader så vi såg ut som 2 pingviner som stapplade in i stallet alldeles påbyltade med lager på lager. Men vi frös inte! Förutom om fötterna då. Det finns inget att göra åt mina frysfötter tror jag. De är alltid kalla. A frös bara liiite om tårna.
För att hålla värmen fick de ha gymnastik på hästryggen. Snurra med armarna, sitta damsadel, sätta sig bakochfram på hästryggen och lite annat galenskap. Amanda tyckte det var jättesvårt men hon fixade det!  Hon imponerade verkligen. Vilken balans!! Hon gled av vid ett tillfälle då hon satt damsadel (båda benen åt samma håll på hästryggen) men det var ju så nära till marken så hon skrattade bara och hoppade upp igen :) En riktig hästjej minsann ;) Förresten var det flera stycken som gled av.

Idag är det skolstart för barnen och jag ska hämta dom kl. 14. De var jättenöjda men rätt trötta i morse så jag gissar att de är lite slitna när jag ska hämta dom. Sen är det åter jobbhelg för MillaLilla... fast jag har en sån tur att jag har så himla bra jobbarkompisar så det ska bli riktigt trevligt :)

Egentligen borde jag städa idag men jag har verkligen ingen lust med det så idag ÄR jag bara. Visst får man det ibland? Jag menar, smutsen springer ju inte direkt ifrån mig ;)

Snart vardag igen..

På torsdag börjar skolan igen. Då återgår våra liv till normala rutiner igen och det ska bli skönt faktiskt. Barnen är lite rastlösa nu även fast de är ute massor och åker pulka och skridskor. Vilket fantastiskt jullovsväder!! A bad att vi skulle gå och hälsa på i skolan imorgon, hehe. Hon längtar faktiskt tillbaka och det känns ju skönt! Vi ska inte hälsa på utan hon får ge sig till tåls ett par dagar till.
Jag har inte pysslat alls på veckor. Hittar ingen som helst inspiration. Men som vanligt så lägger jag energin på annat och nu är det mycket fotografering. Testar inställningar, fotar makro, letar vintemotiv mm. Jätteskoj!
Vet ni vad detta är?

Det är vår julgran fotograferad med lång slutartid samtidigt som jag rörde kameran i en cirkelrörelse. Tihi :) Man har inte roligare än man gör sig.

Gott Nytt 2010!!

Jag önskar er alla ett gott nytt år!!