En liten semesterresa...

i vackra Sverige!!
Vi startade med Parken Zoo i Eskilstuna i måndags. Vi hade lovat Colin ett åkband som belöning för att han varit duktig på att lyssna de sista veckorna.
Vi började med att kika på djuren eftersom det hade kommit nyheter som krokodiler och dvärgflodhästar. Vi blev ganska besvikna dock för ingenting var klart så det var svårt att se djuren.
När vi var inne hos getterna så blev Amanda stångad i ansiktet av en liten sur get. Stor förtvivlan och många tårar men ingen allvarlig skada som tur var!!

90104-11

Tivolit var iallafall en succe och Colin och jag åkte piratskeppet, radiobilarna, masken och djungeltåget. Radiobilarna var absolut roligast och dom åkte vi 3 gånger och skrattade lika mycket varje gång!!

På kvällen åkte vi till Malmköpings Bad och Camping och checkade in på vandrarhemmet där vi skulle sova två nätter. En väldigt fin camping med underbar badplats och fin omgivning! Rummet var helt okej.

90104-12

På tisdagmorgon vaknade vi och hade mulet och kyligt väder men vi lät inte det stoppa oss utan vi packade matsäck och åkte glatt till dagens mål: Sagostigen.
Det ligger alldeles i närheten av Malmköping så det blev en kort resa dit vilket var jätteskönt.
En härligt miljö med mysiga stugor mötte oss på vår vandring. Varje stuga hade interiör från en känd, klassisk saga. Vi mötte Askungen, Snövit, Sötegröten, Törnrosa och många fler. Colin och Amanda tyckte det var mysigt och spännande.

90104-13

När vi hade gått en stund kom vi fram till en stor lekplats med studsmattor, traktorer, hoppborg, små karuseller, klättervägg, ponnyridning, dressinspår och massa annat skoj.

90104-14

Amandas favorit på sagostigen var iallafall "Mors lilla Olle"

90104-15

Vi spenderade några timmar bland alla sagofigurer och sedan åkte vi tillbaka till Malmköping igen. Vi stannade till en stund vid det gamla spårvagnsmuseet och gick runt och tittade på de gamla spårvagnarna. Mysigt och spännande för barnen som fick klättra in och leka konduktörer. Man kunde åka en tur också men vi bestämde oss för att avstå eftersom klockan blivit ganska mycket.

90104-16

Tillbaka på campingen så var vädret strålande och vi gick ner till sjön för en härlig badstund.

90104-18

Onsdag och dagen för hemfärd. Målet dessförinnan var Julita gård där vi skulle hälsa på Pettson och Findus. Det var underbart vackert med massa fina, gamla hus och blommande parker.
Barnen älskade Pettson och Findus och lekte konstant från det vi kom dit tills vi åkte hemåt. Gubben Pettson var precis så lugn som i sagorna och Findus precis lika busig. De fick barnen att skratta massor med sina upptåg. Colin och Amanda var med och matade får, kaniner och hästar, lekte kurragömma och sjöng (läs skrålade) tokiga versioner av Bä bä vita lamm (läs Findus). Helgalet och jätteroligt!!!

90104-2290104-2190104-19


En underbar början på semestern!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback